Inlägg från: Flerbarnstokan |Visa alla inlägg
  • Flerbarnstokan

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    pönz skrev 2009-05-30 20:20:46 följande:
    Förresten, det finns väl ändå ingen som HAR ETT VAL som ändå lämnar barnet på dagis vid ett års ålder? Finns det? Har jag då aldrig sett. Tar man inte ut all föräldrapenning då eller, sparar man till senare (när?)? För jag tänker att de enda som inte har ett val är de som föräldrapenningen tar slut för. Har man föräldrapenning kvar så är man väl hemma. Det låter väldigt väldigt konstigt att folk gör så, så jag tror att du talar till en vägg.
    Kan bara svar lite å dina tankar om FP. Min dotter började på dagis när hon var 14 månader och vi har massa dagar kvar. Nu är hon 6 år och vi har ca 100 dagar kvar. Inte för att vi var rika då, tvärtom, jag hade ingen SGI och då fick man bara 120 kr dagen vilket vi inte tyckte var något så jag tog bara ut så att jag fick ca 900 kr per månad som "månadspeng" sedan levde vi på sambons lön, 13 000 efter skatt med två barn. Dagarna har varit bra att ha, vi kan nuför tiden förlänga vår semester samt lägga in en extravecka lite då och då nu när jag har en SGI och faktiskt får något för dagarna...

    Jag anser dock inte att jag var elak för att jag skolade in dottern vid 14 månader. Hon trivdes och jag kunde börja arbeta så att jag kunde få en SGI.

    Med sonen kommer han skolas in när han är 17 månader, vi har snålat med dagarna, jag tar ut 3d/v och har således massor av dagar kvar och min sambo skall vara hemma två dagar per vecka med sonen när han skolats in så att han får lugnare veckor. Personligen känner jg många som inte gör slut på alla dagar innan de skolar in. De är ju jättebra att spara för framtiden med barnet, de kan tas ut tills barnet fyller 8 år, sedan fryser de inne. Jag tror inte att barnen mår dåligt av dagis, dessutom finns möjlighet att välja dagmamma. Däremot tror jag att barnen kan må dåligt av alldeles för långa dagar så att de blir utmattade.
  • Flerbarnstokan
    bondi skrev 2009-05-30 20:40:08 följande:
    Med all respekt- en 1åring behöver inte kompisar, roliga lekar osv. Om du läser böcker om de olika åldrarna ser du vad lite ett så litet barn behöver. Att få vara med hemma o komma ut varje dag räcker hela vägen.
    Det är väl ingen som har sagt att barnet BEHÖVER dagis! Bara att de tycker tt det är jäkligt roligt att vara där
  • Flerbarnstokan
    Bonanza skrev 2009-05-30 20:43:47 följande:
    Nej, jag tror inte heller att en ettåring BEHÖVER förskolan. Däremot betyder inte det att en ettåring inte kan ha det väldigt bra på, och få fördelar av förskolan.
    hah, samtidigt!
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?