Inlägg från: FruPriftis |Visa alla inlägg
  • FruPriftis

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    Jag vikarierade på en småbarnsavdelning i ett halvår.
    Alla småttingar mellan 1 - 2½ år där hade SÅ kul. De lekte med varandra, de lärde ord av varandra, de lär sig att vara sociala och lyssna på vuxna.
    De kände ju alla pedagoger, och mig med. Efter bara ett par veckor fick jag stora mysiga kramar när barnen kom på morgonen och de var lika glada när de kom som när de gick. Min brorsson är 1½ och började på dagis nu i vår, han är en lugnare pojk för han får ut all sin energi med sina kompisar på förskolan och pedagogerna är ofta väldigt duktiga på att aktivera barnen på ett utvecklande sätt.

    De är bara för föräldrarnas egen skulle man har barn hemma längre än till 1 ½ skulle jag vilja påstå, handlar ju inte om att du är en mer känslovarm mamma liksom. Den enda ungen som grät mycket var en 2 -åring som var så van med mamma o pappa att hon hade jättesvårt att bli inskolad.
    Min man började på dagis i Kanada när han var 5 månader, hans familj är väldigt känslosam och varm och han med.

    Du, ts, låter lite mjäkig om jag ska va ärlig... Det som däremot INTE är ok är när 1 åringarna får vara på dagis mellan 7 - 18 som vissa fick ibland. DE barnen tyckte jag synd om.

  • FruPriftis
    bondi skrev 2009-05-30 20:14:03 följande:
    Ta o läs ditt inlägg om hur fantastiskt allt är för ett litet barn på dagis. Läs sen din sista rad om att det är synd om barnen som är där mellan 7-18.Varför är det synd om dom? Är det inte paradiset på jorden där? Du kallar mig mjäkig, o jag tar det som en komplimang i detta sammanhang. Hellre mjäkig än kall.
    Tycker synd om dem för att det är en LÅNG dag, precis som skolbarn inte ska behöva vara i skolan HELA dagen. Eller folk som jobbar samma tider tycker jag med synd om.
    Vad är det som är så KALLT med att ha barn på dagis? Hur vet du att dina barn har det bäst i världen liksom? Är du supermamman eller?
    Har även varit barnflicka flera år och mammor har en idé om att de är bäst för sina barn, men jag tror inte nädvändigtvis att det måste vara så JÄMT, även om jag självklart förstår att förälder och barn hör ihop.
    Men jag står fast i min teori att det mer är mamman o pappan som behöver sina barn än tvärtom.
  • FruPriftis

    Dessutom hör det naturligt till utvecklingsprocessen att barn omrking 1 års ålder distansierar sig från föräldrarna och vill se sig omkring i världen.

    Men som sagt jag FÖRSTÅR att man vill vara hemma med sitt barn tills de är typ 5, men jag tror verkligen inte att det behöver vara det bästa för barnet.

  • FruPriftis

    Jag tycker synd om barn som hänger i mammas tutte när han/hon är 3 år gammal.

  • FruPriftis

    Fru U skrev 2009-05-30 23:24:07 följande:


    Vad är det för fel att lämna barnen till en annan mamma (dagmamma) som är inte är pedagog? Det känns som om det skulle vara dåligt för barnen att vara med sin egen mamma då också såvida hon inte är utbildad pedagogBegriper det inte
    word
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?