Inlägg från: hellohanna |Visa alla inlägg
  • hellohanna

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    Jag får mer rysningar av att barn är hemma med mamma tills de är runt 3- 4 år, då säger jag "stackars barn"! Har du ens barn på förskola? Vet du hur det är? Verkar inte riktigt så....

  • hellohanna

    undrar om mammor som går hemma med sitt barn (och dessutom har fler) gör lika mycket för barnets utveckling som en förskola gör? Har man tid med det? Är DET att se till barnets bästa? TS menar att en 1åring inte förstår någonting... jämför en 4åring som vart hemma hela tiden och en 4åring som gått på förskola i 3 år..

  • hellohanna

    Men då får du nog stanna hemma hela livet med dina barn, tänk när dom ska börja riktiga skolan sen, herregud, är man inte alldeles för liten för att ha lektioner och gå på schema då? Och vad ska hända på rasterna där? Betydligt värre saker än vad som händer på förskolans utestunder kan jag lova. Tänk högstadiet med, oh lord, moppe och grejer, flick/pojkvänner, och SEX! DET är dom alldeles för små för!
    Näää, håll barnen hemma hela livet, ha hemundervisning, och låt dom ABSOLUT INTE skaffa kompisar, DÅ kan det gå illa, riktigt illa.

  • hellohanna

    vad roligt det här är, helt klart bästa lördagskvällen på länge!
    Ganska kul att vissa mammor inte anser att deras 1åringar behöver mer stimulans än att sova och träffa mamma?!
    Sen gillar jag grejen med mammor som har större barn och även bebis och inte ens vill lämna de större barnen på förskola? Det är ju inte precis så att du lämnar bort dom i 12h/dag, vi snackar 15h/vecka! HUR mkt tid har en mamma med en bebis att spendera på sitt äldre barn?
    Tror verkligen att detta är en generationsfråga..

  • hellohanna

    Vadå sälja båtar? Det behöver väl inte handla om pengar? Det handlar förståss om barnens bästa, och det är inte alltid att vara hemma hos mamma/pappa jämt.
    Hur kan TS skriva att vi som har ett val släpper våra känslor och lämnar ansvaret till någon annan? Hur kan man skriva nåt så dumt? Vadå släppa känslor? Menar du att vi som lämnar barnen tidigt på dagis inte älskar våra barn lika mkt som du gör? Kan vara så att det är det vi gör när vi ger dom det dom behöver! Stimulans, utveckling och socialt nätverk! Släpper man ansvaret för sina barn bara för att man lämnar dom på dagis? Vad tror du om våra dagisfröknar egentligen? Vet du inte att det krävs utbildning för att arbeta med barn?

  • hellohanna
    bondi skrev 2009-05-30 22:01:31 följande:
    Jag skrev att jag var intresserad av att veta hur man släpper på sina känslor o lämnar en 1åring? Jag må vara mjäkig o blödig men en 1åring är ett ytterst litet barn. Jag har aldrig skrivit att ngn inte skulle älska sitt barn?! Gud förbanne. Men än en gång, dom behöver inte stimulans vid den ringa ålder i form av dagis. Är det svårt att förstå så föreslår jag att du studerar ämnet ngn kväll? Ang utbildning så är det många yngre tjejer som har gått ut "barn o fritid" o sen får jobb på dagis.. jag har inget ont att säga om det.. men huruvida det är en utbildning elr ej tål att diskuteras.
    men vet du vad... stanna hemma med dina barn några år till så kan vi ta en liten playdate med våra barn sen... ska bli mkt roligt.
    Vad sitter du på för präktig utbildnin då? "varit-gravid-och-vet-bäst" eller? Så sjukt dumma åsikter enligt mig.
    Och jo du, sätt dig du och studera lite pedagogik någon kväll, kan du behöva tycker jag. Lycka till i livet!
    KRAM
  • hellohanna
    S vali s skrev 2009-05-30 22:02:16 följande:
    Oj, om sova o vara med dig är det enda du o dina barn gör så förstår jag att du känner ett behov av att ha dina barn på förskola fråm 1års ålder Kankse är det en generationsfråga I såfall käns det rätt skönt att tillhöras den generation ( vilken det nu är ) som kan ge sitt barn så mkt mer än att bara sova o vara med mamma uitan att känna ett behov av förskola från 1års ålder
    har aldrig sagt att MITT barn bara behöver träffa mig och sova mkt. LÄS innan du citerar.
  • hellohanna

    Elli 78 skrev 2009-05-30 23:14:57 följande:


    Om man läser lite barnpsykologi så är 1 år en bra ålder att skola in på dagis. Vid 1,5 år är barnen inne i en separationsfas och då är det inte så bra. Min dotter skolas in nu och det funkar jätte bra. Hon är fjortin månader.
    precis!
  • hellohanna

    Marina Elena skrev 2009-05-30 23:19:37 följande:


    varför? för att de förstår mer vad det hela innebär?
    nej, för att har man varit med en daltig morsa för länge så blir man sån själv. Blir ju som man umgås va.
  • hellohanna
    bondi skrev 2009-05-30 23:30:00 följande:
    Var har jag glömt att små barn är individer?! Det får du väldigt gärna ta o förklara för mig! Jag om ngn vet o ser vad små barn kan. De är rena naturkrafter o kan långt mer än man tror. MEN en 1åring ska inte vara på dagis om man ser till dens eget bästa. Den FÖRSTÅR inte vad dagis är.
    Du om någon? Har du äntligen vunnit tävlingen på den här tråden som mer liknar en "sveriges bästa mamma tävling"
    Var fan får du dina fakta ifrån?? VAR står det nerprintat att en 1åring inte ska vara på dagis om man ser till dens eget bästa? Det var nog fan det dummaste jag läst här.
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?