• bondi

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    rättelse: inte bara härmar andra skulle det stå. En 1åring kan ofta vilseledande se ut som den leker MED andra barn men det gör den inte i så ringa ålder.

  • bondi
    liv10 skrev 2009-05-31 22:30:35 följande:
    jag förstår precis vad TS menar. hon säger ju att hon ej spottar på någon eller på annat sätt sätter sig till doms över dem- hon bara undrar varför man väljer att skola in barnen såpass tidigt som ett år om man har val att låta bli, och det undrar jag med. har man inget val så är det ju självklart att man gör det man måste- men det finns ju en hl del som är två stycken, massa föräldradagar kvar och hyfsad ekonomi men där man ändå skolar in ungen så fort den fyllt ett. jag får oxå lite ont i magen av sånt. en liten flicka satt och grinade i ett hörn och personalen så "ja, det är lite jobbigt, hon ammas ju fortfarande" say what?!?!?! varför skola in en ammande ettåring?! det bara skar i hjärtat på mig. nu vet jag ju inget om just det barnet och den situationen, men reagerade instinktivt ledsamt iallafall...
    Så man blir mörkrädd...
  • bondi
    N1an skrev 2009-05-31 22:34:03 följande:
    Och det grundar du på?
    Läs. Så får du se. Studera ämnet ngn kväll. Tror du på allvar att en 1åring leker IHOP med andra barn?
  • bondi
    N1an skrev 2009-05-31 22:34:48 följande:
    Hur tycker du att man ska klara det ekonomiskt, speciellt som ensamstående?
    Det kan man inte, det är nästintill omöjligt, som jag skrivit innan. Lider med de ensamstående föräldrarna...På riktigt...Måste vara ena riktiga kämpar. All eloge åt dom.
  • bondi
    Hervor 1 skrev 2009-05-31 22:38:03 följande:
    Ettåring leker absolut med andra barn, om än på helt andra vis än vad en exempelvis treåring gör.
    Det kan se ut så, men dom leker inte ihop. Jag föreslår att du tar reda på fakta.
  • bondi
    Eisa skrev 2009-05-31 22:39:51 följande:
    Det är verkligen inte jobbigt att vara ensamstående, tycker inte jag i alla fall. Jag är ingen kämpe utan lat och rätt skör.Jag lider verkligen med alla som har en karl att ta hänsyn till
    Det gör jag med... Jag kan inte komma på ngngång jag behövt "ta hänsyn" åt min "karl"...faktiskt...
  • bondi
    Eisa skrev 2009-05-31 22:45:12 följande:
    Nejmen förstår du min poäng`? Varför vore det automatiskt mer synd om ensamstående? Det är en äcklig fördom du har.
    Fördom? Det jag skrev gjorde jag helt utan fördomar. Jag antar att det för många inte är den enklaste situationen att hamna i. Jag har oerhört respekt för dom som själva uppfostrar ett elr flera barn. Vill du strö en massa glitter över den situationen, som jag har flera närstående som lever i, så gör det det. Jag hoppas att det finns många som verkligen mår bra o som har det lätt. Men jag känner ingen som har det lätt i en sån situation.
  • bondi
    sannispannisen skrev 2009-05-31 23:09:11 följande:
    barnet och föräldrarna, hur man kan vara så dum att skola in vid 12 månader frivilligt förstår jag inte.men dom vet väl inte bättre antar jag.
    Nej, dom gör väl inte det.. Tyvärr.
    Tycker flertalet dagisförespråkare till 1åringar (som har ett VAL) borde ta sig tid ett gäng timmar o faktiskt studera hur en 1åring fungerar mentalt.
  • bondi
    KickanAnnika skrev 2009-05-31 23:15:42 följande:
    TS, jag har inte fått svar på flera av de frågor jag ställt innan in tråden:Har du någon formell utbildning i ämnet?Om inte - med all respekt; du kanske inte ska uttala dig så himla mycket om just den biten.Det måste vara alldeles fruktansvärt handikappande att leva i en så svart-vit-värld...
    Min värld är allt annat än svart-vit. Vad gör den till det? För att jag anser att en liten 1åring inte har på dagis att göra? Din åsikt. Den är skev enligt mig.
    Jag är utbildad barnskötare, men jag tycker inte att det hör hit. Den information o fakta jag har om hur barn 1-7 fungerar har jag pluggat mig till frivilligt på min lediga tid. Mycket av den iaf.

    Vad sägs om att göra det själv? Det ger en lite klarare bild av hur galet det faktiskt är att skola in så små barn.
  • bondi
    Bite me skrev 2009-05-31 23:31:10 följande:
    TRor inte att TS har påstått sig vara pedagog, så hon har nog inte läst på högskolan, den uppfattningen har förstärkts av att hon kallar förskolan för just dagis.
    Jag har bara en simplel gymnasieutbilding som gav mig rätten att titulera mig som "barnskötare". Vilket jag i sig också är helt fel. Borde krävas betydligt mer. På högskolan har jag inte studerat ngt som har med barn att göra öht. Som jag nämnde förut, och som många verkar glömma, man KAN studera på egen hand. Sen när blev människan så beroende av titlar o utbildningar för att själva ta reda på fakta?
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?