• bondi

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    Jag vet att det diskuterats förut och jag vet att många inte har ngt val. Men hur kan upplägget vara så att dessa 1-åringar ska skolas in på dagis!? Jag KAN inte förstå det!!! Tar verkligen illa vid mig å deras vägnar.
    Pratet om att "de trivs" elr "det går så bra" osv är ju bara nonsens. Barnet FÖRSTÅR ju ingenting i den åldern. Studerar man hur en 1-årings hjärna fungerar så känns såna kommentarer väldigt överflödiga. 

    "Bebisar som precis lärt sig gå" är ju vad dessa små charmtroll är. Hur bra kan det vara för dessa små knoddar att lämna sin trygga borg, mamma elr pappa, o vistas i stökiga miljöer med ingen som helst trygghet kvar!? Jag lider när jag går förbi o ser dessa små barn som tillbringar, i många fall stor del av sin tid där de absolut inte borde vara. Tycker det är så skevt det bara kan bli.

    Jag har själv 3 barn varav 2 av dom är 2.5 är. Jag tycker att DOM är för små för dagis. Ser jag på min lilltjej som är 15 mån ser jag en bebis på stapplande ben. Tanken på att sätta henne på dagis ger mig rysningar.

    Jag vet att jag kommer få en massa påhopp om att, som jag inledesvis nämnde, många inte har ngt val. Jag VET att många inte har ngt val. Jag lider med de som inte har det, verkligen. Jag spottar inte på dessa människor.

    MEN

    Det finns många som har ett val. Hur tänker dessa människor? Är så intresserad av att veta hur man öht KAN släppa sina känslor o skola ett så litet barn o lämna ansvaret åt ngn annan, det bästa ansvaret man har?

    Ha en fin kväll

  • Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?
  • Veladis
    High Heel Bitch skrev 2009-06-09 14:33:25 följande:
    Är det någon som vet hur pass små barnen får var för att börja på dagis? De ska börja skola in en sån liten plutt på min sons dagis och han låg på gränsen, min man såg bebisen som fortfarande ligger i liggkorg.
    Ett år i Sverige. Viss dispans ges i särskilda fall, men för bebisar får man hitta andra lösningar.
  • High Heel Bitch
    Veladis skrev 2009-06-09 14:35:38 följande:
    Ett år i Sverige. Viss dispans ges i särskilda fall, men för bebisar får man hitta andra lösningar.
    Okej fast denna var mycket mindre än så, de hade liggkorgen kvar på vagnen =)
  • Gzz

    Ett barn på 15 mån är ett barn inte en bäbis. Kan vara så att ts är något överbeskyddande eller har ett visst kontrollbehov...?

  • mammajoanna

    OJOJOJ, ALLA HÄR INNE HAR BARA BOTT I SVERIGE ANTAR JAG?? Fattar ni vilken LYX det är att ens kunna gå hemma med barnen tills de är ett år??? I England får man mellan 3-6 MÅNADER!! I ett land så nära oss som Norge börjar ALLA barn (vars föräldrar arbetar) mellan 10 och 12 månaders ålder. Visst, man kan stanna hemma obetalt i alla länder, men det är det väldigt få som har råd med.
    Visst, jag håller med om att barn nog inte får eget utbyte av dagis förrän vid två års ålder. Men vi lever i en verklighet där de flesta måste jobba för att få ihop ekonomin. Och jag tror INTE att barn i andra länder mår sämre eller lider av att gå på dagis tidigare. De blir npg helt normala människor av dem också.
    JAG LIDER MED BARN SOM MISSHANDLAS, FÖRNEDRAS, FÖLRORAR SINA FÖRÄLDRAR , OSV. INTE BARN SOM GÅR PÅ DAGIS I ETT LAND SOM SVERIGE .

  • Veladis
    High Heel Bitch skrev 2009-06-09 14:38:02 följande:
    Okej fast denna var mycket mindre än så, de hade liggkorgen kvar på vagnen =)
    Det kanske var en lillebror/lillasyster?

    Min son sov iofs i en gamml liggvagn till han var 1½, men annars får de väl inte plats i moderna liggkorgar när de är över ett halvår?

    Under de år som jag har jobbat har jag varit med om att ett tvlinngpar började en vecka före sin ettårsdag eftersom mamman (ensamståendes) utbildning började då. Jag har hört om någon 10-11 månaders där man fått dispens av ungefär samma anledning. Men annars är det ett år som gäller.
  • december bebis

    Är du säker på det? Vissa barn har ju liggkorg länge kanske av andra orsaker. Kanske har barnet nått handikapp eller nått? Mina pojkar har varit små lääänge suttit i första bebis skyddet i ca 1,5 år utan problem då de är korta o väger lite. Barn skall väl vara 1år? Dispans kan man väl få från 9 mån eller nått?

  • december bebis

    Jag har bott utomlands. Jag tycker både vi som föräldrar o våra barn har det "lyxigt"

  • Veladis
    mammajoanna skrev 2009-06-09 14:41:50 följande:
    OJOJOJ, ALLA HÄR INNE HAR BARA BOTT I SVERIGE ANTAR JAG?? Fattar ni vilken LYX det är att ens kunna gå hemma med barnen tills de är ett år??? I England får man mellan 3-6 MÅNADER!! I ett land så nära oss som Norge börjar ALLA barn (vars föräldrar arbetar) mellan 10 och 12 månaders ålder. Visst, man kan stanna hemma obetalt i alla länder, men det är det väldigt få som har råd med. Visst, jag håller med om att barn nog inte får eget utbyte av dagis förrän vid två års ålder. Men vi lever i en verklighet där de flesta måste jobba för att få ihop ekonomin. Och jag tror INTE att barn i andra länder mår sämre eller lider av att gå på dagis tidigare. De blir npg helt normala människor av dem också.JAG LIDER MED BARN SOM MISSHANDLAS, FÖRNEDRAS, FÖLRORAR SINA FÖRÄLDRAR , OSV. INTE BARN SOM GÅR PÅ DAGIS I ETT LAND SOM SVERIGE .
    Nä, jag lider inte heller med alla barn som går på förskola i sverige. Vi har fantastisk barnomsorg här och fantastisk föräldraledighet.
    Jag jobbar med dessa "stackars" barn varje dag, och vi ser och bekräftar alla barn och har roligt tillsammans varje dag.
  • december bebis

    Mina pojkar är o har alltid varit små för sin ålder...

  • december bebis

    Mina barn har inte tagit skada av dagis tvärtom, dom älskar sitt dagis...

Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?