• bondi

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    Jag vet att det diskuterats förut och jag vet att många inte har ngt val. Men hur kan upplägget vara så att dessa 1-åringar ska skolas in på dagis!? Jag KAN inte förstå det!!! Tar verkligen illa vid mig å deras vägnar.
    Pratet om att "de trivs" elr "det går så bra" osv är ju bara nonsens. Barnet FÖRSTÅR ju ingenting i den åldern. Studerar man hur en 1-årings hjärna fungerar så känns såna kommentarer väldigt överflödiga. 

    "Bebisar som precis lärt sig gå" är ju vad dessa små charmtroll är. Hur bra kan det vara för dessa små knoddar att lämna sin trygga borg, mamma elr pappa, o vistas i stökiga miljöer med ingen som helst trygghet kvar!? Jag lider när jag går förbi o ser dessa små barn som tillbringar, i många fall stor del av sin tid där de absolut inte borde vara. Tycker det är så skevt det bara kan bli.

    Jag har själv 3 barn varav 2 av dom är 2.5 är. Jag tycker att DOM är för små för dagis. Ser jag på min lilltjej som är 15 mån ser jag en bebis på stapplande ben. Tanken på att sätta henne på dagis ger mig rysningar.

    Jag vet att jag kommer få en massa påhopp om att, som jag inledesvis nämnde, många inte har ngt val. Jag VET att många inte har ngt val. Jag lider med de som inte har det, verkligen. Jag spottar inte på dessa människor.

    MEN

    Det finns många som har ett val. Hur tänker dessa människor? Är så intresserad av att veta hur man öht KAN släppa sina känslor o skola ett så litet barn o lämna ansvaret åt ngn annan, det bästa ansvaret man har?

    Ha en fin kväll

  • Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?
  • mammajoanna
    Veladis skrev 2009-06-09 14:44:45 följande:
    Nä, jag lider inte heller med alla barn som går på förskola i sverige. Vi har fantastisk barnomsorg här och fantastisk föräldraledighet. Jag jobbar med dessa "stackars" barn varje dag, och vi ser och bekräftar alla barn och har roligt tillsammans varje dag.
    Absolut, människor i Sverige fattar inte vilken lyx de lever i. Att man överhuvudtaget kan ojja sig över att barn börjar på dagis vid ett års ålder är för mig väldigt märkligt. Ett riktigt I-lands problem. Tänk på alla barn som far riktigt illa, svälter, misshandlas, krigsoffer, prostitution osv. undrar om alla som förfärar sig över ett 1-årigt barn på dagis själv har fadderbarn för att stötta någon som verkligen behöver det. Eller ännu bättre stötta ett omfattande projekt där man stöttar fler än bara ett barn. ut och res och upptäck misären runt om i världen så kommer ni sova bättre med att 1-åriga barn går på dagis i ett så pass barnvänligt land som sverige. (inte riktat till dig veladis =) )
  • High Heel Bitch
    Veladis skrev 2009-06-09 14:43:07 följande:
    Det kanske var en lillebror/lillasyster? Min son sov iofs i en gamml liggvagn till han var 1½, men annars får de väl inte plats i moderna liggkorgar när de är över ett halvår? Under de år som jag har jobbat har jag varit med om att ett tvlinngpar började en vecka före sin ettårsdag eftersom mamman (ensamståendes) utbildning började då. Jag har hört om någon 10-11 månaders där man fått dispens av ungefär samma anledning. Men annars är det ett år som gäller.
    Min son föddes för tidigt så han var inte heller stor, som du säger de barn som föds när de ska ungefär är för stora nästan runt 6 månader för liggkorgen. Nej hon har ett större barn som redan går där och nu ska denna lilla börja, hon som är ansvarig för vår son sa just att det var på gränsen till att hon skulle få ha barnet där. Känns så märkligt, min man vet ju hur liten vår son var och han sa att denna var verkligen liten så det måste den ha varit.
  • High Heel Bitch

    december bebis skrev 2009-06-09 14:43:08 följande:


    Är du säker på det? Vissa barn har ju liggkorg länge kanske av andra orsaker. Kanske har barnet nått handikapp eller nått? Mina pojkar har varit små lääänge suttit i första bebis skyddet i ca 1,5 år utan problem då de är korta o väger lite. Barn skall väl vara 1år? Dispans kan man väl få från 9 mån eller nått?
    Nej inget handikapp..
  • Käskargej

    Det är synd tycker jag att föräldrar inte bara kan acceptera att vi alla är olika! Jag skolade in min son när han var 2, det passade för oss. Kompisar skolade in vid 13 mån för att de passade dem. För mig finns det inga rätt eller fel, snarare är det väl så att varje förälder måste avgöra vad som är rätt för dem.

  • Gzz

    Det är ju faktiskt precis tvärtom! När man undersöker barns hjärnor så visar det ju sig att de förstår väldigt mycket från första stund.

    Min 1åring förstår otroligt ycket. Och det är underbart att se hur det hela tiden klickar i sinnet på henne, vi kommunicerar, läser böcker, hon hittar på egna ord på saker och händelser, hon lär sig saker på nolltid.

    Underskatta inte dina barn - att du ser en 15mån som "bäbis" antyder att du gör det.

  • lisen88

    och varför skulle inte ett barn på 1 år börja på dagis? ja ser inga problem med de, jag har själv jobbat på dagis så jag vet hur dom är

  • lisen88
    Gzz skrev 2009-06-09 14:55:37 följande:
    Det är ju faktiskt precis tvärtom! När man undersöker barns hjärnor så visar det ju sig att de förstår väldigt mycket från första stund. Min 1åring förstår otroligt ycket. Och det är underbart att se hur det hela tiden klickar i sinnet på henne, vi kommunicerar, läser böcker, hon hittar på egna ord på saker och händelser, hon lär sig saker på nolltid. Underskatta inte dina barn - att du ser en 15mån som "bäbis" antyder att du gör det.
    jag håller med dig, tycker att du har alldeles rätt i de du säger, 1 åring förstår otroligt mycke, låter mer som om TS klankar ner på sitt/sina barn
  • Gzz

    Fast jag skulle nog inte säga att hon klankar ner på sina barn. Att hon älskar dem väldigt mycket framgår ju tydligt i ts.


    lisen88 skrev 2009-06-09 14:58:55 följande:
    jag håller med dig, tycker att du har alldeles rätt i de du säger, 1 åring förstår otroligt mycke, låter mer som om TS klankar ner på sitt/sina barn
  • lisen88
    bondi skrev 2009-05-30 19:42:36 följande:
    Jag vet att det diskuterats förut och jag vet att många inte har ngt val. Men hur kan upplägget vara så att dessa 1-åringar ska skolas in på dagis!? Jag KAN inte förstå det!!! Tar verkligen illa vid mig å deras vägnar. Pratet om att "de trivs" elr "det går så bra" osv är ju bara nonsens. Barnet FÖRSTÅR ju ingenting i den åldern. Studerar man hur en 1-årings hjärna fungerar så känns såna kommentarer väldigt överflödiga. "Bebisar som precis lärt sig gå" är ju vad dessa små charmtroll är. Hur bra kan det vara för dessa små knoddar att lämna sin trygga borg, mamma elr pappa, o vistas i stökiga miljöer med ingen som helst trygghet kvar!? Jag lider när jag går förbi o ser dessa små barn som tillbringar, i många fall stor del av sin tid där de absolut inte borde vara. Tycker det är så skevt det bara kan bli.Jag har själv 3 barn varav 2 av dom är 2.5 är. Jag tycker att DOM är för små för dagis. Ser jag på min lilltjej som är 15 mån ser jag en bebis på stapplande ben. Tanken på att sätta henne på dagis ger mig rysningar. Jag vet att jag kommer få en massa påhopp om att, som jag inledesvis nämnde, många inte har ngt val. Jag VET att många inte har ngt val. Jag lider med de som inte har det, verkligen. Jag spottar inte på dessa människor. MENDet finns många som har ett val. Hur tänker dessa människor? Är så intresserad av att veta hur man öht KAN släppa sina känslor o skola ett så litet barn o lämna ansvaret åt ngn annan, det bästa ansvaret man har?Ha en fin kväll
    så du tycker inte att dom behöver träffa andra barn och träffa dom socialt?, hur kommer de bli när dom väl ska börja i skolan? 6 års verksamheten? dom kommer inte känna några barn alls om dom inte börjar på dagis, barn lär sig väldigt mycke på dagis om du inte redan visste de. jag har själv jobbat på dagis så jag vet vad jag pratar om. är du överbeskyddande över dina barn? vad är du är rädd för igentligen?
  • Honeyrose

    har inte läst hela tråden men ville bara dela med mig av att jag hört från soc att när barnet är 8 månader (!!!!) så ska dem in på dagis o mamman ska söka arbete. det tycker jag är sjukt! =S

Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?