• bondi

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    Jag vet att det diskuterats förut och jag vet att många inte har ngt val. Men hur kan upplägget vara så att dessa 1-åringar ska skolas in på dagis!? Jag KAN inte förstå det!!! Tar verkligen illa vid mig å deras vägnar.
    Pratet om att "de trivs" elr "det går så bra" osv är ju bara nonsens. Barnet FÖRSTÅR ju ingenting i den åldern. Studerar man hur en 1-årings hjärna fungerar så känns såna kommentarer väldigt överflödiga. 

    "Bebisar som precis lärt sig gå" är ju vad dessa små charmtroll är. Hur bra kan det vara för dessa små knoddar att lämna sin trygga borg, mamma elr pappa, o vistas i stökiga miljöer med ingen som helst trygghet kvar!? Jag lider när jag går förbi o ser dessa små barn som tillbringar, i många fall stor del av sin tid där de absolut inte borde vara. Tycker det är så skevt det bara kan bli.

    Jag har själv 3 barn varav 2 av dom är 2.5 är. Jag tycker att DOM är för små för dagis. Ser jag på min lilltjej som är 15 mån ser jag en bebis på stapplande ben. Tanken på att sätta henne på dagis ger mig rysningar.

    Jag vet att jag kommer få en massa påhopp om att, som jag inledesvis nämnde, många inte har ngt val. Jag VET att många inte har ngt val. Jag lider med de som inte har det, verkligen. Jag spottar inte på dessa människor.

    MEN

    Det finns många som har ett val. Hur tänker dessa människor? Är så intresserad av att veta hur man öht KAN släppa sina känslor o skola ett så litet barn o lämna ansvaret åt ngn annan, det bästa ansvaret man har?

    Ha en fin kväll

  • Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?
  • FruMadde4barnTätt

    vår son är aktiv och social och vill till andra barn hela tiden, han klättrar på väggarna här hemma, och sådan har han varit sen han var ca 1,5 år.

    vi skola in han på dagis då, men han trivdes inte på detta dagis. barnen är ute för mycket när de är för små där tycker jag. vår son frös jätte mycket.

    så nu har han varit hemma ett tag, och ska skolas in på nytt mindre privat dagis snart (ett dagis som startas av dagmammor).
    skulle tro dagmamma är bättre är dagis för små barn.

    vår dotter kommer vara 20 månader när jag skolar in henne på dagis, men bara 15 timmar /vecka, dock tror jag att jag väljer ha henne där 3 dagar i veckan 9- 14 istället för 3 timmar per dag, så kan hon äta där oxå ju, som jag tror är bra.

    Men alternativt kan hon nog vara hemma med, då jag troligen är arbetslös.

  • FruMadde4barnTätt

    finns faktiskt barn som behöver dagis vid 1,5 år, vår son visar tecken på detta i alla fall.

    men får ju vara ett bra dagis där barnet trivs, alternativt dagmamma.
    och tycker inte för många timmar, men tror det är bra om barnet får vara med och äta mat med andra barn, även 15 timmars barn.

  • Hackemamma

    Önskar att det funnes någon dagmamma här i närheten, men icke :(

  • Mummyfied

    Vadå "ettåringar förstår ingenting?"

    Det gör dom väl visst?! Barn utvecklas från födseln och det är inte så att deras gärna står på tomgång bara för att det enda de kan är att gå och prata bebisspråk än så länge.

    Ett barns utveckling är också till stor del beroende av stimulans. Och det är det inte självklart att det får bara för att de vistas tillsammans med föräldrarna.

  • Smålandstjej 85

    Ja mitt barn ska in på dagis sen så fort de går, herre gud den måste väl få ha kompisar och annat umgänge än bara mamma och pappa.... Hellre dagis vid 1 år än vid 3.....

  • Nocia
    puss skrev 2009-07-02 09:08:19 följande:
    finns det nån som helst forskning på att förskola är bra för små barn?
    Finns det någon forskning som säger att förskola är dåligt?
  • Hackemamma

    Smålandstjej 85 skrev 2009-07-02 14:35:24 följande:


    Ja mitt barn ska in på dagis sen så fort de går, herre gud den måste väl få ha kompisar och annat umgänge än bara mamma och pappa.... Hellre dagis vid 1 år än vid 3.....
    Men de kan ju ha kompisar/umgås socialt utan dagis också ;)
  • BossOrange
    puss skrev 2009-06-29 15:07:16 följande:
    du behöver inte vara oförskämd. jag frågar det jag vill veta, avsikten är inte att göra ner någon. vad din avsikt är ser jag ju tydligt, så anklaga inte mig för att bete mig som du gör.
    men?! Mitt inlägg var inte oförskämt. Ja - jag ifrågasatte vad du skrev, men det är inte att vara oförskämd.

    Det måste du förstå - att man inte är elak bara för att man inte tycker likadant.

    Jag har inte heller anklagat dig, jag skrev typ att "hemmaföräldrar på FL verkar har lite förståelse för oliktänkande". Jag har fler gånger sagt att jag försöker få folk att se saker från två sidor.

    Men jag kanske trampade på en öm tå?!
  • snöstjärna71

    Smålandstjej 85 skrev 2009-07-02 14:35:24 följande:


    Ja mitt barn ska in på dagis sen så fort de går, herre gud den måste väl få ha kompisar och annat umgänge än bara mamma och pappa.... Hellre dagis vid 1 år än vid 3.....
    Menar du allvar eller driver du med oss? Andra barn kan man ju träffa genom vänner som har barn, på öppna förskolan osv. Ettåringar kan absolut tycka det är kul när det händer saker, att se andra barn osv, men de har ju knappast behov av "kompisar" då. De leker inte med varandra. De leker bredvid varandra, kontakten brukar bestå i att de tar varandras leksaker. Om man inte som förälder har social fobi så man sitter hemma hela tiden kan jag inte se vad barnen skulle ha för behov av förskola vid ett års ålder. Det räcker så bra med att göra saker med mamma och pappa, både på egen hand och i miljöer med andra barn.
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?