• aspenbäck

  5 min metoden fungerar!!!

  Vill bara skriva av mig lite, har haft världens krångel med våran snart 11 månaders lillkille att somna. Han har inte kunnat komma till ro på ngt sätt och jag har hållt på att vela fram och tillbaks med honom, han har fått ligga hos oss i sängen men inte kunnat somna, då har jag lagt honom i sin säng men inte där heller så har jag hämtat honom igen osv. Läggningen har säkert tagit 1-1 1/2 timme. Till slut fick jag nog och har stålsatt mig och kört 5 min metoden ( ca ) Första dagarna skrek han i vansinne, men somnade till slut, Igår gjorde han ett litet plutteskrik, men somnade och idag bara la jag honom ner i spjälsängen pussade honom och sa godnatt, och han min lille älskling somnade lugnt och tryggt för sig själv! Ville bara dela med mig
  Jag vet att 5 min metoden är omdisskuterad här på FL men för oss funkade det super bra. Det tog en vecka!

 • Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!
 • Jävelunge
  Mieria skrev 2009-06-03 16:47:07 följande:
  Men jag fattar inte? Jag känner mig som ett pucko nu...Ska man bara gå ifrån barnet?? Hur ska man då veta varför det skriker? Tänk om det har hänt nåt liksom? :´)
  Man skall lämna ungen själv. Var femte minut skall man titta på det. Inte röra. Intre trösta eller prata. Till slut lär sig barnet att ingen bryr sig.

  Ungefär så. Skisympatiskt. Inte.
 • Mieria
  Jävelunge skrev 2009-06-03 16:50:49 följande:
  Man skall lämna ungen själv. Var femte minut skall man titta på det. Inte röra. Intre trösta eller prata. Till slut lär sig barnet att ingen bryr sig. Ungefär så. Skisympatiskt. Inte.
  Åh så praktiskt! Det kan man ju använda sig av på många vis. När barn har ramlat och slagit sig t ex. Då kan man skita i att trösta så kanske de lär sig att det är bättre att gråta tyst och då slipper man ju bli störd om det är Oprah på tv. Det är väl en ganska bra jämförelse?
 • Mieria
  Siili skrev 2009-06-03 16:50:05 följande:
  Jaa... Om det har hänt nåt så får man reda på det när 5 min har gått.
  Hoppas att ungen inte blivit stucken i ansiktet av en geting typ
 • Mieria

  Ett bi?? Ja..jag vet fan inte vilka som sticks. Jag är ingen jäkla surrexpert. Låt mig va!

 • Jävelunge
  Åh så praktiskt! Det kan man ju använda sig av på många vis. När barn har ramlat och slagit sig t ex. Då kan man skita i att trösta så kanske de lär sig att det är bättre att gråta tyst och då slipper man ju bli störd om det är Oprah på tv. Det är väl en ganska bra jämförelse?
  Absolut.
 • Jävelunge
  Siili skrev 2009-06-03 16:54:13 följande:
  *väntar 5 min innan jag tänker svara*
  haha
 • lykta

  Jag måste bara undra en sak... Alla ni som är helt emot att man låter barnet skrika sig till sömns på kvällen då det ska sova, som ratar 5 min metoden o "idiotförklarar" de som "kränker/trycker ner/ignorerar/överger" sina barn, hur fasiken gör ni på dagen då ert barn skriker? Står ni på pass och plockar upp då direkt???

  Ex.
  Idag skulle jag köra från stan för att hämta sonen på dagis, ca 15 min bilresa. Lilltjejen TOKVRÅLAR redan då jag sätter henne i stolen, försöker trösta, men inget hjälper. Är nyammad, rapad, bytt osv osv. sedan vrålar hon hela bilresan (sitter bak i bilen) tills hon uttmattad somnar i stolen då vi parkerar bilen.

  Är detta enligt er lika "hemskt" som att man låter barnet skrikam sig till sömns på kvällen???

  Är lite nyfiken på hur ni tänker/gör då det av många här inne är helt förkastligt att låta barnet skrika sig till sömns...
  Är det då skillnad på nattsömn/dagssömn eller???

 • näradig
  lykta skrev 2009-06-03 17:03:12 följande:
  Jag måste bara undra en sak... Alla ni som är helt emot att man låter barnet skrika sig till sömns på kvällen då det ska sova, som ratar 5 min metoden o "idiotförklarar" de som "kränker/trycker ner/ignorerar/överger" sina barn, hur fasiken gör ni på dagen då ert barn skriker? Står ni på pass och plockar upp då direkt??? Ex. Idag skulle jag köra från stan för att hämta sonen på dagis, ca 15 min bilresa. Lilltjejen TOKVRÅLAR redan då jag sätter henne i stolen, försöker trösta, men inget hjälper. Är nyammad, rapad, bytt osv osv. sedan vrålar hon hela bilresan (sitter bak i bilen) tills hon uttmattad somnar i stolen då vi parkerar bilen. Är detta enligt er lika "hemskt" som att man låter barnet skrikam sig till sömns på kvällen??? Är lite nyfiken på hur ni tänker/gör då det av många här inne är helt förkastligt att låta barnet skrika sig till sömns... Är det då skillnad på nattsömn/dagssömn eller???
  det upplevs säkert inte lika hämskt för barnet om barnet HÖR och upplever att mamma inte vill detta utan att mamma VILL ta hand om henne. fast jag förstår inte att man kan göra så. jag skulle aldrig göra så.
 • lykta

  Vad? Att köra bil och ha ett skrikande barn????
  Då slår jag vad om att du bara har en!!! Vad gör man om sonen ska hämtas 14.00??? ;)

Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!