• I have a kid

    hjälp vad ska jag göra med räkorna??

    behöver tips köpte 3 påsar frysta räkor med ansikten för att det var billigt...

    men vad kan jag göra med dom??? hur tillreder jag dom??

    kan man göra typ kycklingsallad fast med räkorna?

    tack för tips & råd

  • Svar på tråden hjälp vad ska jag göra med räkorna??
  • I have a kid

    Med Bebis skrev 2009-06-03 03:55:01 följande:


    lägg fram dom så dom får tiina anars kan man spola med kokhettvatten först en snabbis sen kallt så gör vi ofta
    varför gör ni så````?
  • Med Bebis
    I have a kid skrev 2009-06-03 03:58:05 följande:
    varför gör ni så````?
    går fortare och man kan äta dom direkt
  • I have a kid
    Med Bebis skrev 2009-06-03 04:02:07 följande:
    går fortare och man kan äta dom direkt
    okej... *pinsamt* men har aldrig gjort ngt med räkor så har typ noll koll
  • Nidhögg

    Om något har kvar oätliga delar så tar man bort dem. De ätliga delar som regelbundet kan upphittas i matprudukter som innehåller animaliskt matieriel kommer ifrån djur som (ofta efter dödstillfället) har styckats. Korna som du ibland kan se beta i hagar bör du följaktligen inte bita i förrän efter viss handpåläggning.

    Om något är fruset så tinar man det.

    Sedan detta skett kan man med fördel blanda kvarvarande delar (inte "djuransikten") med föda i annan form, helt efter eget behag.

    Sedan förtär man objektet ifråga genom att föra det mot munnen, stoppa det däri och tugga, för att därefter svälja.

    Om du redan hunnit förtära nårra räkansikten, vill jag rekommendera att du låter röntga buken. Dessa bilder bör kunna spöa det mesta inom modern konst.

  • I have a kid
    Nidhögg skrev 2009-06-03 04:37:41 följande:
    Om något har kvar oätliga delar så tar man bort dem. De ätliga delar som regelbundet kan upphittas i matprudukter som innehåller animaliskt matieriel kommer ifrån djur som (ofta efter dödstillfället) har styckats. Korna som du ibland kan se beta i hagar bör du följaktligen inte bita i förrän efter viss handpåläggning.Om något är fruset så tinar man det. Sedan detta skett kan man med fördel blanda kvarvarande delar (inte "djuransikten") med föda i annan form, helt efter eget behag.Sedan förtär man objektet ifråga genom att föra det mot munnen, stoppa det däri och tugga, för att därefter svälja.Om du redan hunnit förtära nårra räkansikten, vill jag rekommendera att du låter röntga buken. Dessa bilder bör kunna spöa det mesta inom modern konst.
    ?????
  • levandecharader

    Du måste tina de frysta räkorna, antingen genom att låta dem ligga framme i rumstemperatur några timmar eller i kylen över natten/dagen, du kan också spola dom med kallt vatten för att dom ska tina lite snabbare. Är räkorna rosa så är de redan tillagade (kokta) och behöver därför bara skalas innan de kan avnjutas på tex en macka eller till pasta, fisk m.m. Är de däremot gråa (råa) så måste de tillagas genom att du tex kokar dom eller fräser dom i olja med goda kryddor. Det finns massor med enkla, goda recept

  • mosterYster

    HAHAHA, förlåt, men det var roligast idag! Räkor med ansikten!

    *torkar tårarna*

    Inte för att nedvärdera ts på något sätt (jag kan inte kinesiska tex, men jag är inte dum för det) utan snarare för att tacka. Jag tror jag fick några extra år på köpet (ett gott skratt förlänger livet)...

  • Jävelunge
    I have a kid skrev 2009-06-03 03:56:27 följande:
    det låter ju gott ska testa det.hoppas bara jag pallar av att halshugga dom:=)okey jag behöver inte koka dom bara tina dom trots att dom är råa?
    De är inte råa. Det säljs knappt råa räkor. De kokas på båten redan.

    Råa räkor är beigebruna och det är väl knappast dina?

    "Räkor med ansikten" Tack TS för dagens asgarv!
  • alvaereva

    HAAAAAHAHAA, Räkor med ansikten!!!!

    Men du, kan du inte fixa en god wok med räkor? Det är ju inte så svårt?

  • mosterYster

    OK, lite konstruktiva tips då:

    Tina räkorna. Dgörs i kylskåp över natten, bara att lägga in påsarna direkt från frysen på kvällen, sedan använder du dem dagen efter. Rumstemperatur eller vatten gör dem segare/tar bort smaken. Sedan skalar du dem.

    Man kan sedan göra räksallad på tex sallad, gurka, tomat, lök, hårdkokt ägg, sparris (färsk, kokt väldigt kort så att den fortfarande är spänstig) räkor och en rhode island-dressing.

    Eller så kan man ta tekakor, bre på ordentligt med majo, täcka med salladsblad, ovanpå det skivat kokt ägg, ytterligare majo om man vill, sedan på med MYCKET räkor. Det ska vara en jättehög.

    Eller så kan man hacka dem, blanda med majo, LITE ytterst fint hackad lök, dill och salt/vitpeppar - skagenröra! Den är god på toast eller till bakad potatis.

Svar på tråden hjälp vad ska jag göra med räkorna??