Inlägg från: Finbus |Visa alla inlägg
  • Finbus

    Vi Stockholmare som fick barn sept/okt 07 **DEL 8**

    Vad bra med en ny tråd!

  • Finbus

    Varför sover barn alltid så länge och så bra när man skall iväg och absolut vill att de skall vakna? För det mesta sover han middag i ca 45-60 min, nu är han sovit i över 2 h.

  • Finbus

    septembermamma: efter jag kom hem från Danmark var Matti supermammig ett tag. Funkade inte alls att lämna honom. Så jag lät honom vara med mig hela tiden ett tag och nu har det gått bra att lämna igen, peppar peppar.

    Vet vad för det finns för teorier som stödjer "snabb lämning". Känns som det är något som tagits fram för att det passar de vuxna. Jag vill lämna Matti "långsamt". Om han är ledsen och kramig kan jag ju inte bara springa ifrån honom även om de lovar att han är glad igen två minuter senare. Men jag är ingen utbildad förskolepedagog eller barnpsykolog. 

  • Finbus

    Vad kul med liv i tråden.

    Matti brukar sova 10 h på natten och sedan på dagen ett per timmar. Har fuskat lite nu i sommar och låtit honom vara upp till kl 21, är så skönt att få sova till kl 7.

    Vi har ju flyttat till Älvsjö och nu också lyckats få en dagisplats så han skall börja den 7 september så försöker nu får in läggdags kl 20 istället. Han har sovit extremt bra på nätterna ett tag men de senaste nätterna har han krupit runt lite. Han sover fortfarande i samma rum som oss. Vi försökte med en barnsäng ett tag men eftersom han är ganska rörlig på nätterna fick det bli spjälsäng igen.

    Skumboll: låter som ni har det tufft. Hoppas det ordnar sig med magen för honom, om han få i sig näring är det lättare att utvecklas.

    Här hemma är vi inte överrens, jag vill ha ett barn till men inte mannen. Just nu tvekar jag också. Kan ju aldrig mer ge ett barn såhär mycket tid och uppmärksamhet plus att Matti skulle få mycket mindre. Men är lite sugen ändå, sparade alla bebissaker i flytten.

    Matti leker också mycket med bilar men tågbana och radiostyrd helikopter är favoriter. Senaste tiden har han börjat intressera sig för sina mjukisdjur också, tar hand om dem och låtsas att de säger och gör saker.

    Min mamma går på cellgifter nu och var och rakade av sig håret idag. Min man har haft hjärtproblem och det är alltid lite jobbigt med flytt. Så lagom till det börjar bli dags att jobba igen längtar jag bara efter en riktig semester.

  • Finbus

    Tejja: hur gick mässan? Matti har inte heller fått måla än, dock leka med pastellkritor ibland. ÖF är verkligen lika med förkylning.

  • Finbus

    Tejja: vad är det för förskola där de gör hembesök? Låter verkligen toppen.

    Vi hade sådan tur med förra förskolan så jag är lite nervös nu inför bytet.

Svar på tråden Vi Stockholmare som fick barn sept/okt 07 **DEL 8**