Inlägg från: Astakvasta |Visa alla inlägg
  • Astakvasta

    Jag vill bli mamma

    1Barn oj, oj. vilken början på föräldraskapet för dig. Nej det finns aldrig några garantier att allt ska fungera som man önskar. Grattis till barnet, kämpa på och Lycka till med allt i livet!

    Carolinawest 
    jag längtar också väldigt mycket efter barn, men inte till vilket pris som hellst. Vilket det tyvärr oftast blir barnen som får betala. Önskar dig lycka till i livet, men som sagt att ha ordnad ekonomi, bostad osv. är bra att ha när man blir förälder, speciellt ensam- Själv har jag rest, flyttat runt, pluggat och prövat på olika saker som inte alltid har varit planerade eller gett ens pengar till existensminimum. Det har gjort mig gott, men inget man ska utsätta ett barn för. Lev livet och testa att resa, jobba med olika saker, plugga osv. Mer livserfarenheter kommer ge dig ännu bättre mamma.
    En vän till mig fick barn som 16 åring. Han är vuxen nu, hon brukar säga till honom att hon inte skulle vilja byta ut honom för allt i världen men hade hon fått välja skulle hon fött honom 10 eller 20 år senare. Då hade förutsättningarna för hans barndom blivit lite lättare.
    Jag menar inte att alla unga föräldrar är dåliga, men är man i planeringsstadiet har man mycket att vinna på att förbereda sitt liv för föräldraskapet först.

    Lycka till!

  • Astakvasta

    Suss 66
    Om att ha ett onenight stand istället för donator är att spela ryskroulette med sin egen och det blivande barnets hälsa. Det går inte att veta att han inte sprider sjukdommar, vilka sjukdomsanlag han bär på etc.
    (På en spermabank är spermierna nerfrysta mer än 6 månader då man inväntar säkra svar på hivtest mm. det kan man tyvärr inte veta om en donator man har sex med.) Det finns juridiska problem med en privat- donator pappa. Han kan tom barnet är myndigt börja processa om umgänge o vårdnaden av barnet och vill han betala underhåll för barnet? Vill man inte kräva honom på pengar har man inte heller rätt till underhållsstöd från försäkringskassan, som barn med "vanliga" donatorer har. Misstänkts mamman undanhålla information kan faderskapsundersökningen hållas öppen och fk. pengarna hålls inne.

    1Barn
    Nä det blir ju inte alltid som man tänkt sig, men ibland blir det ju till det bättre. Man får göra det man kan i de sitvationer man hamnar i. Min erfarenhet är att det oftast är innan man hamnar i dem som man kan påverka. När man är där får man gilla läget efter förmåga. Har man tagit fan i båten får man ro honom i land, och då vill man ju gärna ha ett par åror
    Måste verkligen ge dig en eloge för att du inte låter bitter. Det hade nog många varit i er sitvation.

  • Astakvasta

    Alla gör vi våra val, efter vad vi tror och tycker är det bästa.
    En insemination i danmark kostar 3000 DDK och uppåt + resa. Klart att det kostar, men det tycker jag inte är en orimmlig summa.

Svar på tråden Jag vill bli mamma