Inlägg från: ajjolina |Visa alla inlägg
  • ajjolina

    Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2

    Hej!

    Riktiga rackarungar sesamfröet! Det känns ju så typiskt!!

    Jag har haft en riktigt seg natt. Lade mig vid 22.30 och somnade vi 03. Då hade jag varit uppe och duschat, ätit risifrutti, läst lite, tagit mer novalucol och bara stått lite. Ett tag hade jag sammandragningar var 5:e minut men sen så stannade det av. Nu är det inte lika mycket action, men ibland så krampar det till.
    Jag kanske också skulle packa BB-väskan även om jag har lång tid kvar.

    Igår var vi och köpte de sista grejerna till bebisarna. Två spjälskydd och en skötväska.
    Nu är det dags för lunch!!

  • ajjolina

    Hej!

    Miow: Vi har samma bf tror jag 5/9 (samma som promenadmästaren också!)
    Jag känner precis som dig. Det är inte många steg som jag går på en dag. Det är framförallt pga av foglossning bak på rumpan och över blygdbenet som strålar ner i ljumskarna. Sen så får jag sammandragningar om jag försöker röra på mig. Om jag går någonstans så får jag ofta stanna och bara andas för att få det att släppa. Det ser säkert ut som om jag skulle föda vilken sekund som helst då. För ett par veckor sedan var jag inne på lindex och skulle köpa grejer men jag hade inte körkortet med mig. De hade inte så att man kunde slå in PIN-kod för att betala med kort. Närmsta bankomat var typ 200 meter bort men det blev för långt för mig att gå fram och tillbaka till bankomaten
    Jag märker att det börjar sätta sig på mitt psyke. Det handlar om en kort tid av livet men det känns som det varit förevigt och att det aldrig kommer ta slut. Dessutom så vet man att förlossningen kan starta när som helst, men man kan likaväl gå tiden ut.
    Med dottern hade jag ingen foglossning alls, så jag blev väldigt överraskad.
    Jag har inte fått några rekomenadationer om kärleksstunder eller inte. Men jag har inte gjort någon gynundersökning under graviditeten heller.

    Pyrena: Lycka till på onsdag!! Jag tycker verkligen att det är dags för lite fler bebisar här i tråden.

    Tedrickaren: Näe, de kommer väl när de kommer. Men det vore ju skönt om man kunde påverka det . Jo vågen pekar upp upp upp. Jag får se vad det slutar på tillslut! Det var bra kämpat med en dagsutflykt!! Det förtjänar du beröm för!

    Bondfia: Vad du fixar och donar!! Jag förstår om du blir less. Här har du en till sträng surtant!

    Lyckis80: Lycka till på tul imorgon! Kul att få se dem igen!

  • ajjolina

    Hej!

    Vi har haft barnvakt ikväll och varit på bio. Det var trevligt + att Elvira får tokleka med mormor= Bra för alla!

    Jag funderar också på hur det gått för Gufflon och Pyrena! Hon kanske har sina nu också! Fast igångsättningar kan ju ta sin lilla tid.

    Ninaneha: Vad skönt att ha fått ett sistadatum och fina vikter på bebisarna! Hur långt gången kommer du vara då? Hade du möjlighet att påverka på något sätt eller fick du bara en tid? Jag är nyfiken eftersom mina ligger rumpa och fot/rumpa så ska jag iväg på samtal om ett par veckor.

    GBS låter verkligen inte trevligt, däremot så skrattade jag åt GHB. Det kanske kan funka istället för lustgas?

    Mitapita: Jag ska titta in på din mage sen. Fläckar på magen, det har jag jämt! Jag är så less på mina mammkläder nu att jag knappt bryr mig om hur jag ser ut.

  • ajjolina

    Ninaneha: Jag är lite trög. Du hade ju skrivit att du är 34+4 högre upp. Då kan jag räkna ut själv

    Mitapita: Jag är AVIS på din mage!!!! Undra om jag själv skulle fota lite och lägga ut, fast magen får nog inte plats på en och samma bild

  • ajjolina

    Mamma till: Jag förstår att du är less!! Vad sent du får tid för planering av snitt! Eller har du valt det själv för att få rätt läkare?

    Michelle: Vad skönt att du får transport fixat. Men jag blev också lite förundrad över det där med lungmognad. Trodde det var tidigare än v 36. Har du fått kortison?

    Idag var det en tjej som stannade mig på parkeringen och frågade - Har du verkligen bara en där inne? Det var första gången som jag fått höra att jag har en stooooor mage. Andra tycker det säkert men säger det inte.

    Ninaneha: Förstår att det är en konstig känsla att bestämma bebisarna födelsedag men jag blev lättad över att höra att det gick att resonera kring tidpunkten! Hoppas det funkar på SÖS också.

    Bondfia: Stackare!! Var försiktig med elstängslet!

  • ajjolina

    Mitapita: Passa på att fixa medans du känner dig ok och har ork.

    Mamma till: Jag har inte köpt någon än. Jag provade tvillingklubbens kudde med två dockor på deras föreläsning, men den var för hög för mig. Jag hör till den bystigare kategorin, så om man har lite mindre kan den säkert fungera bra. Jag har så nära till flera babyland, babyproffsen, bonti o.s.v, så jag kan åka och prova ut en när de kommit itsället.

    Sesamfröet: Det är svårt att säga tycker jag. Om jag inte redan fött barn en gång hade jag nog redan hunnit hälsa på på förlossningen flera gånger pga falsklarm den här graviditeten. Det ska inte gå att bryta dem om det är på riktigt. Kan du få bort dem genom bad, värme, rörelse eller dyl så är det inte riktigt igång än. Sen som spacebeare säger. Det gör ONT!!! Inte lite Jag hade inte regelbundna värkar förrän jag var öppen 8-9 cm. Innan dess var det lite hipp som happ. Ibland med 2-3 minuters mellanrum och ibland med 10 minuter. Ibland var en värk 30 sekunder och ibland 2 minuter. Det var väldigt frustrerande och inte enligt regelboken men det blev ju en bebis ändå!

  • ajjolina

    Hej!

    Oj vilken fart det är på tråden! Tror inte jag hinner kommentera allt. Idag har jag sovit, sovit och sovit. Däremellan var vi på en liten utflykt till gamla stan. Kändes som om det var jag som var turistattraktionen. Jösses vad folk kan titta!!

    Sesamfröet: Var är du? Du har inte skrivit något mer idag?

    Jonkis: Tittade in på din mage, men först klickade jag fel och gick in på graviditet. Vad gör mina fötter i ditt album
    Bondfia: Kikade in på din mage också. Jag har också fått flames den här gången. Jag hade gärna varit utan men sånt är livet.

    Lyckis: Vad skönt att det har löst sig med FK. Ett problem mindre!

    Ninaneah och Spaceberare: Vi var och såg Harry P. Det gick men fötterna svullnade upp något galet! Hade på mig makens tofflor för säkerhetsskull. Testa med stödstrumpor, det kan hjälpa. Tyvärr känns det som pest eller kolera om det är varmt ute...

  • ajjolina

    Hej!

    Mitapita: Vad tråkigt! Hoppas att ni kan hitta någon annan kombo som passar!

    Jonkis: Hoppas att ni får en skön semester vecka!

    Idag ska vi iväg och snusa på en ny liten kille! Mysigt. Maken och dottern är iväg och köper en present till dem nu.
    Jag funderar mer och mer på hur det kommer bli med alla tre barn!! Eller framförallt vad Elvira kommer tycka. Jag gör mig inga illusioner om att det kommer gå problemfritt . Jag har iaf köpt en present som bebisarna ska ge henne på BB. Ni andra som har små barn, hur gör ni? Jag tar gärna emot små tips och tankar!

  • ajjolina

    Jonkis: Jag har också tappat känseln i huden. Jag tror att det är för att huden är så utsträckt att nerverna går bananas. Från naveln och rakt upp, ett område lite större än handflatan. Det är avdomnat typ.

    Michelle: Tack för tipset. Klart hon ska få välja något till småsyskonen

  • ajjolina

    Oh vad alla skriver!!!

    Mitapita: Nej, just att hon är så liten gör det svårt. 1,5 år och inte 2. Det märks skillnad på de månaderna. Vi har också Nejlika boken, det var den bästa jag kunde hitta (men jag letade inte ihjäl mig). Sen så säger vi att mamma har bebisar i magen och det säger hon också, men jag är skeptisk till vad hon förstår. Vi väntar med att ställa upp spjälsäng, ta fram vagnen, köpa små blöjor o.s.v tills de kommit. Maken ska ta henne en dag när jag och bebisarna är på BB och göra iordning allt sånt. Vi skulle kunna göra det nu, men vi vet ju inte om de kommer imorgon eller om några veckor och tiden blir så lång för henne. Det känns bättre att ta det på en dag, straxt innan de åker och hämtar oss på sjukhuset.

    Spacebeare, Mamma till och Michelle: Jag förstår om ni vill ha igång det nu!! Ställa in telefontiderna... Haha, man upphör aldrig att förvånas.

    Lyckis: Vad läskigt! Förmodligen är det ingen fara om du inte känt av något än. Berätta gärna vad de sagt på vc.

    Casso: Kul att höra om hur ni har det!!! Jag förstår att det blir extra kämpigt om de blir osynkade.

    Nu tycker jag verkligen att det är dags för lite fler bebisar i den här tråden!!!!! Jag var och snosade på en nyfödd häromdagen men inte hjälpte det!!
    Vi är inte klara med namnen än. Jag tycker det är svårt att hitta två! Framförallt pojknamn... Mest troligt är det ju tjejer i magen men vi har inte kunnat få reda på det till 100%.
    Jonkis: OM du vill ta reda på kön, så vänta inte för länge. Det gjorde vi Nu är det svårt/omöjligt att se!!!

Svar på tråden Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2