• ajjolina

    Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2

    Hej!
    v 30 ( Jag kommer aldrig ihåg dagarna, det är v 29 + någonting, men jag skriver bara fel, så jag gör det enkelt för mig )

    Hoppas ni har haft en skön midsommar!

    Vad bra med en ny tråd. Jag fattade inte vad som hänt först, det blev bara så tyst

    Bondfia: Jag har inte så bra koll på hundar.

    Tedrickaren: Mina lever rövare också. Den som ligger på vänster sida, (tvilling 2 i säte) tycker jag är jobbigast just nu. Den försöker ta sig över på höger sida och ligger och trycker med huvudet mellan naveln och revbenen typ. Undra om tvilling 1 blir irriterad när han/hon försöker sno åt sig hennes utrymme? Dottern blev mycket lugnare i magen på slutet, men grejen är att jag inte ÄR i slutet än... suck. 10 veckor kvar!! Jag kan tänka att en dag eller två går bra, men om jag tänker att det är 10 veckor kvar, så blir jag helt knäckt. Nu är mitt fokus två veckor. Det är två veckor kvar till maken ska vara ledig och Elvira ska ha sommarlov.

    Dags för en kopp kaffe och morgontidningen på terrassen. Nu ska jag njuta av det fina vädret innan det blir för varmt.

  • ajjolina

    Hej!

    Pyrena: V 35!! Shit alltså. Grattis!! Nu är det bara börja övertala dem om att komma ut.
    Jag skulle gärna vilja att min kom mellan v 35-37. Jag vill inte gå i 40 veckor. Näe usch, jag kan inte tänka mig att jag fortfarande sitter ihop då. Vet någon av er om det går att få en igångsättning innan v 40? För om jag fattat det rätt så ska vi iallafall inte gå över 40 veckor?

    Spacebeare: Vad skönt med ett bra tul! Mina har nog inte förstått det där med att suga i sig gammalt fett.. hmm. Hoppas på god hjälp av amningen jag med, och promenaderna!!! Det saknar jag med all foglossning.

    Michelle: Ingen bb-väska packad än. Däremot så hittade jag packningslistan i datorn från förra gången, och det blir ungefär samma den här gången. Fast dubbel uppsättning av yttepyttekläderna. Wiihooo!! Tänk att jag ska få med mig två gullpluttar hem från BB. Ibland så tror jag inte riktigt att jag har fattat det än, nu blev jag helt tårögd vid tanken

    Dags att hämta hem tjejen från dagis. Tror att jag ska ta fram hennes pool så att hon kan plaska i den tills pappa kommer hem.

  • ajjolina

    Sesamfröet:

    Jag har ingen aning vad det gäller gaviscon. Jag har testat tabletterna men tyckte att de smakade apa, så jag köpte novalucol istället.

    Så nu är det strikt vila som gäller för dig. Kunde de ge någon prognos? Ett par dagar eller kan det ta flera veckor? Förstår din ambivalens mellan att vilja att de kommer ut samtidigt som man gärna vill att de ska vara kvar ett tag till.

    Hur har ni som har barn sen tidigare tänkt göra när det är dags? Spacebeare, du sa att du börjat packa till dottern. Ska hon åka iväg hem till någon?
    Jag har mormor som första barnpassare, sen så vet jag inte. Jag borde nog skaffa en back-up "omutifallatt". Tror ni att ni kommer stanna länge på BB? Jag var tre dagar med dottern och jag tyckte det var bra. Rent instinktivt känner jag att det vore bra med de här också, men jag vet inte... Maken får väl åka hem en stund efter att de fötts. Eller ska han stanna kvar? Vi har inte haft barnvakt över natten till dottern än så det känns lite konstigt. Berätta gärna hur ni ska göra!!

    Nu ska jag äta en massa jordbubbar och bättra på järnförrådet.

  • ajjolina

    Hej!

    Det kan nog vara en idé att låta mormor ta ett par nätter för att de båda ska få vänja sig. Det är bara det att vår dam har lite temperament. Det är inte så lätt att lägga henne och då är det inte så roligt att vara barnvakt.
    Vi bor typ 10 min från SÖS och mormor bor 20 min söder om stan, så hon får komma hit. Det blir bakvänt att först köra ner till henne för att sen åka upp igen till sjukhuset.

  • ajjolina

    Hej!

    Vad skönt att fler verkar ha det klart med barnvakter. Sen så får man väl se vad som händer. Det blir ju inte alltid som planerat

    Jonkis: Vad kul att höra ifrån dig! Tråkigt att Knut har blivit sjuk! Jag är förvånad över att Elvira har kunnat vara på dagis i 4 veckor utan att ha fått dagispest. Trodde vi skulle få vara hemma konstant. Det lär väl bli i höst istället

    Spacebeare: Jo, så har de barnvakter vi har haft fått göra också. Det är ingen idé att försöka lägga henne som vanligt när vi inte är där. Det är ju inte som vanligt ändå och hon protesterar för fullt.

    Nu är det dags för terrassen igen. Jag ska sitta där och titta på ogräset som jag inte klarar av att rensa.

  • ajjolina

    Gufflon: Vad skönt att höra ifrån dig! De har ju stenkoll på sig på sjukhuset. Det måste väl ändå kännas skönt att de vet vad de pratar om. Att det är moderkakan det är fel på, inte Humle!
    Jonkis: Jag hade nog åkt. Tagit med journalen som bm sa och sen sett till att njuta av att någon annan kan leka med Knut!

    Jag gjorde något klantigt idag. Åkte till ett köpcentrum för att köpa solkräm och kolla efter sandaler till Elvira. Vi åkte direkt efter dagis och jag hade ingen vagn i bilen. Det slutade med att jag BAR henne en massa. ÖÖhhh, pucko!!! Dels fick jag ju en massa sammandragningar när vi höll på och nu känns det som 10 000 knivar sticks in i höfterna och bak på rumpan.

    Nu ska jag ta några panodil och gå och lägga mig.

  • ajjolina

    Bondfia: Aha, men då kanske ni snabbt kan träna upp bebisarna till att ta morgonmjölkningen
    Dottern har förvisso ben, men de sprang bara åt andra hållet så fort jag släppte hennes hand. Höll jag henne i handen så la hon sig platt på marken. Lite som att försöka lära en katt gå i koppel. Jag vill träna henne i att gå själv, men då är inte parekeringen vid Sickla köpkvarter det bästa stället att öva hehe.

    Sesamfröet och promenadmästaren: Jaha, jag har också alltid fått höra att jag ska ta järntabletterna tillsammans med något som innehåller c-vitamin. Så skumt. Jag äter en niferex om dagen och ungefär en liter jordgubbar. Jordgubbarna vill jag ju gärna fortsätta med!!

    Nu ska jag lyxa till det med lite fotvård. Känns som välinvesterade pengar när man knappt når ner själv. Jag bad maken måla naglarna sist och resultatet vart väl.. hmm.. nåja, jag kan ju inte riktigt gnälla på det när han var snäll och ställde upp efter bästa förmåga.

  • ajjolina

    Hej!

    Vilket bra initiativ! Här har du en till med önskan om koll på tillvaron, så jag kan ge dig ett ganska så snabbt svar. Förutsättningarna är då som du sa att barnen är friska och inte kommer allt för tidigt.
    Vi kommer vara hemma tillsammans i tre månader. Dels de 20 pappadagarna samt ytterligare fp dagar för att täcka upp tiden. Sedan ska jag vara hemma tills barnen är ungefär 10-11 månader. Därefter tar min man över fram tills dagisstarten i januari 2011. Då kommer de nästan vara 1 1/2 år gamla.
    I övrigt så är vår inställning att vara generösa med tiden under föräldraledigheten. Vi har det ekonomiska utrymmet (eller vi bestämmer oss helt enkelt för att dra ner på vissa saker) för att kunna vara tillsammans mycket. Min mans arbetsgivare är flexibel, så om det blir apjobbigt i perioder om de t. ex inte vill äta, sova, blir sjuka o.s.v, så ska han kunna stanna hemma på kort varsel även efter de tre månaderna. Jag vill inte hamna i en situation där det bara känns som att jag ska stå ut. Jag vill att vi ska ha roligt och om det krävs att vi båda hjälps åt, så får vi göra det.

    Kortform
    0-3 månader tillsammans
    4-11 månader mamma
    12-17 månader pappa

    Sen har vi några extra önskemål. Det ena är att kunna gå på babysim. Det var mycket uppskattat av dottern och set skulle vi gärna vilja ge de små också. Det kanske blir så att min man tar ut en halv fp dag i veckan även efter de tre första månaderna för att vi ska kunna åka iväg på det några gånger.
    Dessutom tänkte vi åka ner till Spanien ett par veckor under våren 2010. Det är dels semester men även för att min pappa bor där. Så då ska vi försöka få till två veckor med gemensam ledighet.
    Vi har generöst med syskontid på dagis (9-15) så om dottern verkar nöjd med att vara där så mycket, så kommer hon få vara det. ( Idag vinkade hon så glatt och sa hejdå när jag gick. Det kändes riktigt bra efter allt strul som varit i början)

    Men en sak slog mig nu, visst FÅR båda vara hemma tillsammans med föräldrapenning? Eller får man bara det de tre första månaderna? I såna fall får vi lösa det på något annat sätt.

  • ajjolina

    Hej!

    Mamma till: Skickar lite styrkekramar!! Jag har också asjobbiga nätter. Jag tycker att det hjälper att se till att ha det så svalt i sovrummet som möjligt. Kan du ta igen sömn på dagarna? Jag har själv ätit rinexin ( i ett annat syfte) och det kan absolut vara värt att testa!!

    Jonkis: Jag tror att Casso hade ett planerat snitt i v. 37. Så något hände nog, men jag är inte alls säker.

    Mitapita: Jag vet inte hur värdena ska vara, men det vet säkert din bm. Om du är nyfiken så kanske du kan ringa och fråga. Om det vore något allvarligt så kan man ju tycka att hon borde höra av sig annars.

    Lisamatilda: Ingen aning om hur små de ska vara. Vår dotter var 48 cm och vägde 3500 och 50 var bra på henne. Bodysarna från HM upplevde jag som mindre i storleken än från t.ex Pop, Lindex och Kappahl.

    14 okt: Sånt där är så störigt. Du får tjata vidare. Eller be mannen och sonen att komma överens om ett sista datum då det ska vara klart. Så att du iaf har något att förhålla dig till.
    Jag fick ett PM för hur bm ska handlägga tvillinggravida i stockholms läns landsting. Där står det att man ska träffa en läkare för planeringen av förlossningen i v 36. Jag tycker det verkar sent, men det kanske ska vara så. Däremot så står det inget om planeringen tillsammans med bm.

    Jag sa till mannen att det var en i vår tråd som fått sina små. Nu känns det som att det är på riktigt. Men åh vad jag önskar att jag kunde veta när de tänker sig komma ut. Jag kommer säkert gå tiden ut som spacebeare eftersom det inte är något "fel" på mig.
    Häromdagen var vi hemma hos en tjej som fått tvillingar och som ville bli av med lite saker. Vi köpte en pappkasse med smått och gott bl.a två fleeceoveraller och lite små kläder. Vi har fortfarande en del kvar att fixa, men det känns hanterbart.

  • ajjolina

    Tedrickaren: Vad bra att du har tagit tag i att boka en tid. En kompis till mig födde sin son i säte. Det gick bra. Hon födde på danderyd och pojken var normalstor. Jag tror att de kollade storleken på hennes bäcken innan, så att det inte var för litet. Tvillingarna är ju förmodligen mindre än ett normaltort barn. Försök att läsa på så mycket som möjligt och stå på dig!

Svar på tråden Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2