Inlägg från: ajjolina |Visa alla inlägg
  • ajjolina

    Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2

    Wow! Grattis till bebisarna 14 oktober! Vad skönt att höra att allt gått bra! Vilken förlossning!
    Vad det gäller avundsjukan vet jag inte riktigt hur man ska göra, men jag bävar också för den.
    Jag vill gärna höra ALLT om SÖS sen om du orkar. Även om det lutar åt snitt för min del.

  • ajjolina

    Mitapita: Då är det inte direkt en promenadkompis du fått där. Men kul med en liten kusin i alla fall!

    Pyrena: Vad bra att de har koll på henne. Viktuppskattningen på tul för dina stämde ju ganska bra! Och jo, det är oro, oro och glädje!!!

    Gizmo: Vilka bra vikter!

  • ajjolina

    Mammatill: Det ska bli spännande att se vilka vikter det landar på tillslut. En tjej på dotterns dagis fick två klumpar på 4 och 4,4 kg!!! Fatta att ha över 8 kg bebis i magen, BARA bebisarna! Mellan 2,5- 3,2 tycker jag känns bra. Allt över det verkar onödigt Längtar till på tisdag då jag ska på tul!!

    Nineneah: Ja, det var tur att det inte var den läkaren som fick bestämma!!
    Undra om mina krabater kan snurra lite också! Än kanske det inte är helt kört...

    Michelle: Förstår att det är irriterande med folk som ringer. Stänger man av mobilen så tror ju bara folk att man är på förlossningen och sms bombar ännu värre... Har tyvärr inte något bra förslag. Jag har förvisso ganska tråkigt nu på dagarna så om folk ringer till mig så säger jag bara snabbt Näpp, inga bebisar än OCH det är ju faktiskt flera vckor kvar!! Sen så byter jag samtalsämne till nåt som jag tycker är roligt och som får tiden att gå.
    Jag gillar din inställning till att tänka att kroppen är fantastisk! För så är det ju!

    Bondfia: Vad pysslig du är! Jag tycker nog att du kan gnälla på om du vill. Man måste få gnälla av sig ibland för att kunna bli förnöjsam efteråt.

    Är det någon av er som har haft havandeskapsförgiftning? Jag har för mig det... Ska alla symtom stämma eller räcker det med några?

  • ajjolina

    Hur lång tid tog det för dig från att du fick symtom tills dess att du blev riktigt dålig? Knäpp fråga kanske...
    Jag hade högt blodtryck hos bm sist och har haft huvudvärk i tre dagar + att jag är svullen, men urinprovet visade inget. Ska tillbaka på måndag igen för en ny koll men det ligger och gnager i huvudet hela tiden... Jag borde väl märka om det blev dåligt på riktigt?

  • ajjolina

    Hej!

    Mamma till och Michelle: Det känns ganska likadant, så jag avvaktar lite. Men jag ska absolut höra av mig till förlossningen om jag känner mig sämre.

    14 okt: Skönt att höra att du är nöjd. Jag har inga direkta frågor, mest nyfiken på hur du upplevde det. Tack för infon!

  • ajjolina

    Hej!
    35+0

    Vi har varit på Kolmårdens djurpark hela dagen. Pust och stånk och ändå så hade vi bilen inne på området så att jag inte skulle behöva gå så långt!
    Nu ligger jag i sängen och ska nog inte gå upp mer ikväll. (Förutom toan då ) En av bebisarna hickar så det tickar i magen.

    Mariia: Jag berättar bebisarnas vikter på tisdag efter tul! Humöret går verkligen upp och ner. Förstår om det känns jobbigt. Det var verkligen dålig timing för att jobba borta!

    Promenadmästaren. Vi har en trikåsjal men jag vet inte hur man kan bära två i den. Det skulle vara intressant att veta. I alla fall ett litet tag innan de blir för tunga.

    Mamma till: Jag klurar också mycket på hur det ska bli. Både rent praktiskt hur vi ska lösa saker och emotionellt. Det praktiska löser sig nog bra eftersom vi ska vara hemma tillsammans fram till jul ungefär. Emotionellt tycker jag är knepigare. Jag märker att jag distanserar mig från dottern. Det känns dumt, men är kanske nödvändigt... jag vet inte. Hur känner ni andra? Det kanske inte bara beror på att bebisarna ska komma utan är naturligt vartefter som hon blir äldre. Fast det blir väl inte mindre eftersom jag har ont och inte kan göra saker med henne. Konstigt känns det i alla fall och jag har dåligt samvete. Imorgon är det dags för dagis igen...

    Tedrickaren: Du kan inte putta ner tvåan lite då

  • ajjolina

    Sesamfröet: Stackare!! Förstår om du känner dig blåst på dina bebisar! Hoppas att du kan ha ett konstruktivt samtal idag med de på sjukhuset.

    Jag har varit hos bm idag. Blodtrycket är fortfarande högt men inget protein. Ska tillbaka igen på torsdag på ny kontroll. Lyssnade lite på busarna också och det lät bra. Hon tycker att det känns som om de fortfarande är kvar med huvudena uppåt, en under varje lunga.

    Längtar efter tul imorgon!!!!! (och hoppas på kalasbra vikter!!!)

    Nu ska jag försöka få lite saker gjorde här hemma. Typ tråkiga grejer som att torka ur besticklådan osv, sällan städning kanske man kan kalla det.

  • ajjolina

    Casso: Vilken grej! Vi kommer vara hemma tillsammans fram till jul, men jag tror att jag kommer vilja ge mig ut själv ändå mest för att se att det går!

    Michelle: Bjud in en kompis och be den ta med sig fika. Klippa eller färga håret. Någon annan behandling, typ pedikyr. Åk ner på stan och gå in i EN affär och titta på kläder. Eller åk ner på stan, köp en tidning och sätt sig på café och läs/titta på folk. Sortera foton. Gå på bio, själv eller med en kompis. Ta något att dricka och gå ut och sätt dig och titta på naturen. Bor du i stan eller ute på landet?

    Promenadmästaren och spacebeare: Det var bra bilder för att bära två. Ska se om jag kan få till det!

  • ajjolina

    Hello!
    35 +2

    Min etta har vänt sig!! Det kanske blir vaginalt ändå, men den ligger lite på sniskan... 2845 gr = +7,6 %. Tvåan fortfarande säte 2500 gr = - 5,4%
    Jag är såååååå nöjd!!! Mitt mål var att de skulle ligga på 2500.

    Nu ska jag äta, skriver mer sen.

  • ajjolina

    Puh, blodsocker nivån är ok igen....

    Tänk om jag får världens baautabebisar istället. Först går man och oroar sig för att de ska komma tidigt och vara för små, sen så för att man ska gå tiden ut och få två 5 kg klumpar...

    Min sinnestämmning idag: Vaknar och har ont. Lite ledsen över det. Konstaterar att maken har tagit dottern till dagis. Sköööönt, pustar ut och har lite dåligt samvete. En kompis ställer in ett förmiddagsbesök så jag blir lite ledsen. Sen tar jag och maken och flyttar lite garderober och bokhyllor (kompisen skulle ha hjälpt till med det) Han är tveksam till att jag ska göra det, men jag känner mig som hulken och säger att det är lungt. Sen ska vi åka och äta lunch. Jag frågar maken om jag kan ha en viss "outfit" och han säger -Det går väl bra, jag skulle inte ha gympabrallor, men det är ju massor av människor som har det. Det gör att jag börja störttjuta och hulkar om att jag inte vill vara fulast i världen. Han får trösta mig 15 min och sen åker vi och äter. Senare så åker vi till tul och får reda på de bra vikterna och jag blir jätteglad. Så här håller jag på, dagarna i ända. Inte lätt att leva med

    ninaneha och spacebeare - man bakar inte till dem som ska hälsa på bebisar!!! de har fika med sig!!!! det är lagen!
    Dessutom ska de ha så mycket fika med sig att mamman kan ta en dubbelfika när de har gått!

    Ninaneha: Förstår att du längtar. Inte långt kvar nu!!!

    Spacebeare: Vad skönt att du fått träffa en bra bm. Jag har inte träffat min bm sen april. Hon är sjukskriven så jag har fått gå hos flera olika. Det känns som om jag kommer lite i kläm för ingen kan svara på riktigt. De vill inte klämma på magen, de vill inte mäta magen, de TROR att de lyssnar på olika hjärtljud osv. Jag hoppas verkligen att besöket på specmödravården ska ge något lite mer konkret.

    Bondfia: Får du också så att det skvalpar i fötterna? Hoppas gräsklppandet hjälper! (inte mot fötterna)

    Sesam: Är du här? Eller där? Jag tänker på dig i alla fall.

    Tedrickaren: Jag tror också att dottern din har det bra på dagis. Min etta kunde ju uppenbarligen vända på sig, så det måste ju inte vara kört...

    Promenadmästaren: Jo, det är konstigt vad man kan förväntas göra. Min man har iaf självinsikt vad det gäller städning, (att han är dålig på det), det är ju en bra början. Jag har inte dåligt samvete för att jag inte fixar en massa här hemma. Han får fixa, annars blir det inte gjort. Fast jag säger vad han ska göra.

  • ajjolina

    Hej!

    What´s up ladies?!?
    Bondfia: Du har inte skrivit sen igår... då var det rosa snigelspår.
    Sesamfröet: Du har inte heller skrivit på ett tag...

    Kan det vara bebisar på g?

    Ninaneha: Jag sväller också. Det sticker och drar och fingarna domnar. Jag ska vara uppmärksam på symtom för HF. Det är ju lätt att känna efter utan att bli hypokondriker

    LM: Vad skönt det låter! Imorgon har jag bokat tid för frans och brynfärgning.

    Ego: Till bm igen imorgon för koll av blodtryck och protein. Verkar som om jag får gå två ggr i veckan så länge som trycket är högt.

    Äh, nu ska jag gå och baka ett par sockerkakor tror jag. Det var läääänge sen jag gjorde det. Kardemumma låter smarrigt. Tack för inspiration.

  • ajjolina

    Hej!
    35+4

    Bm besök idag. Inte helt lysande värden tyvärr. +1 på protein och 160/95 i bt!!! Det som skulle bli mitt förlossningssamtal på specmödavården kommer nog att handla om något annat nu. Jaja, det är ju bra att ettan ligger med huvudet nedåt nu så att jag kan slippa snitt. Om förlossningen måste sättas igång pga av hf, vet ni vad det tidigaste är när man kan göra det? Eller blir det snitt i alla fall? Det är tur att jag har små knubbisar i magen och att de är ganska jämna i storlek.
    Nu ska jag försöka slå det ur skallen och sysselsätta mig med något annat ett tag. Sicken tur att jag ska på beautysalong snart .
    Kardemumma i kaffet är kalas! Har inte provat med vaniljsocker men det ska jag göra. Tack för tipset.

  • ajjolina

    Hej!

    En liten snabb uppdatering. Igår vid 19 tiden föddes våra två tjejer i v 35 +5. Ettan vägde 2800 och tvåan 2400. De är 47 cm långa.
    Jag åkte egentligen in till specmödraården för att kolla ev HF. Blev inlagd för det men hann bara stanna ett par timmar på antenatalavdelningen för sen satte förlossningen igång av sig själv. Det tog bara ett par timmar totalt innan de var ute.
    Nu är det mating, matning och matning som gäller. Tvåan har lite svårt att hålla blodsockret men annars är allt bra. Vi kan vara på en vanlig BB-avdelning.

  • ajjolina

    Hej tjejer!

    Det är bra att ha en make som är datanörd för han tycker såklart att det är viktigt att fixa internet till mig här på BB.
    Det blev ju väldigt bråttom hit, så han fick skynda hem och packa saker. Då tog han datorn och en bit av kardemummasockerkakan med sig till mig. Han tog t.ex inte mina mjukisbyxor och min necessär. Hahaha... det gäller att veta vad som är viktigt här i livet. Vem behöver borsta tänderna och ha kläder på sig när man kan sitta naken, käka sockerkaka och surfa?
    Svea (ettan) och Elsa (tvåan) ligger och snusar så sött. De måste tillmatas var tredje timme och det är lite pyssligt.
    Det är besöksförbud här så vår dotter har inte fått komma hit vilket gör att jag nog kommer vilja gå hem snart. Det innebär också att min man måste vara hemma en del med henne, så jag är själv med tjejerna här ganska mycket.
    Det verkar som att det går bra för er sesam? Ni gick hem ganska snabbt trots att de inte vägde så mycket?
    Jag ska skriva en förlossningsberättelse såsmåningom.
    Jag la in "födda info" i tul tråden. Om ni vill starta en ny tråd eller göra nåt annat så kan ni bara klippa min information därifrån.
    Idag blir det amning, amning och amning för hela slanten. Jag ska öva på att dubbelamma så mycket det bara går. Mjölken rann till igår och det vore så skönt att slippa koppmata dem.

    Ha det bra tjejer!

  • ajjolina

    Hej!

    Det är pga av svininfluensan som det är besöksförbud här på SöS och de är stränga! Det är som sagt för en bra sak, så inte ska man gnälla en massa, men det är jobbigt att inte få krama om sin skrutta som är där hemma. Om vi får gå hem imorgon så har jag varit ifrån henne i 5 dagar!
    Jag har ett mobilt bredband från 3, och det är inga problem att använda här.

    Nu ska jag passa på att äta lite innan damerna ska ha mat igen.

  • ajjolina

    Hej tjejer!

    Grattis spacebeare, bonfia och tedrickaren!! Wihooo!!! Det känns som det bara rasslar till i tråden så ploppar det ut bebisar!

    Vi är fotfarande kvar på BB. Det är fullt ös här och pga av min hf så mår jag rätt dåligt. Tjejerna har inte varit helt på topp heller men förhoppningsvis så kanske vi kan åka hem imorgon. Lilla Elsa ska sola igen inatt ( 3:e natten på raken).

    Vi har gått över till att ge mat på flaska nu. Jag pumpar ut (ca 80 ml dygn 6) och sen toppar vi upp med ersättning. Nu är prio ett att de ska upp i vikt!!! Ska komma tillbaka till bb-mottagningen och amningscentrum om några dagar/ någon vecka för att göra ett nytt försök. Båda töserna är för omogna för att ammas än och koppmatningen blev så bökig när vi kom upp lite i volym.

    Nu måste jag kila igen. Puh... jag återkommer vid senare tillfälle

  • ajjolina

    Hej!

    En snabb uppdatering bara. Vi har blivit utskrivna från BB idag! Wihoooo, nu är det hem och mysa för hela slanten!

Svar på tråden Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2