Inlägg från: abuelita |Visa alla inlägg
  • abuelita

    Sen avnavling - barnets födslorätt (7:e tråden)

    Fröken Fajans skrev 2009-06-26 05:44:05 följande:
    Ska man be dem då på förlossningen att vänta en stund?
    Ja om man ska föda på ett sjukhus som ännu inte följer riktlinjerna så är det viktigt att säga till om att de inte får klampa navelsträngen förrän den slutat pulsera. Både i förlossningsbrevet och muntligen till alla som sticker in näsan i förlossningsrummet, framför allt undersköterskor, plus att ens medföljare övervakar det här så att de inte klampar av bara farten. 
    Det här kan faktiskt även behövas på sjukhus som har infört sen avnavling, eftersom det är vanligt men en halvvariant, alltså att de klampar efter någon minut i stället för att låta det pulsera färdigt.

    Kopiera gärna ur förlossningbrevet i inlägg 1. Och läst helst igenom övriga inlägg på sid 1 och 2 också , samt trådpresentationen. 
  • abuelita
    mandala skrev 2009-06-26 06:18:31 följande:
    Jag skulle också vilja att en fb-grupp startades, blir gärna medlem, men som andra sagt så är jag inte så haj på hur man gör. Men det är säkert enklare än man tror. Jag är på väg till jobb men hoppas att nån har lyckats tills att jag kommer hem.
    Jag hoppas också att någon kan göra det här.
    Man bör hålla sig till det man är bra på, och jag är bra på det här med avnavlingen, eftersom jag samlat på mig kunskaper om det under några decennier, men jag är inte bra på datorer och internet. Hoppas alltså att någon som är bra på det kan åta sig att göra det, så kan jag stå för själva avnavlingsfrågan. Men det är ju värdefullt om ni andra kan komma med förslag på vad ni tycker vi ska ha med där. 
  • abuelita
    Alvarin skrev 2009-06-26 01:23:55 följande:
    Nej, nej, det var hon som trodde att de hembarnmorskorna jag pratat med inte skulle hinna komma hem till oss det är trots allt en dryg timmes bilväg + att de ska hinna göra sig iordning innan de åker... Kul att hon sa specifikt att navelsträngen är det absolut ingen brådska med, den kan man knyta av efter nån timme med ett bomullsband... Hon har tydligen haft några hemförlossningar själv, och ställt upp när hon varit ledig om det varit någon som vill föda hemma. hon menar på att kvinnor föder barn när barnmorskan har tid, och hon hade till och med förlöst barn på väg till jobbet och varit klar lagom för att hinna i tid till jobbet på mödravården
    Klok barnmorska det där  
  • abuelita
    SchumiFerrari skrev 2009-06-26 11:54:37 följande:
    min mellanslagstangent har gått sönder....
    Tycker du klarade det rätt bra ändå   Särskilt när du la ut gruppen om sen avnavling på Facebook
  • abuelita
    Emsingen76 skrev 2009-06-26 18:56:14 följande:
    Jag har blivit ett fan!
    Me like!   På den här korta tiden, alltså bara 9 dagar, har gruppen redan fått över 700 fans. Detta bådar gott
  • abuelita
    Tabby skrev 2009-06-27 11:48:30 följande:
    Inte dåligt
    Nej verkligen inte dåligt!  731 fans just nu, alltså 100 nya under det senaste dygnet
  • abuelita
    adams family skrev 2009-06-27 13:18:22 följande:
    Och nu finns det ju en grupp på svenska också Kan vi bli många där ? helt övertygad om det så slut er till gruppen nu och bjud in era vänner...www.facebook.com/group.php?gid=98718282961#/group.php?gid=98718282961
    Oj, här går det undan! Hjäälp, jag hänger inte med!  

    Adams Family är verkligen en pärla. Hon har redan startat den här gruppen och kopierat in lite från den här tråden. Teknisk som 17! 
Svar på tråden Sen avnavling - barnets födslorätt (7:e tråden)