Inlägg från: Anonym (Erfarenhet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Erfarenhet)

    Svärmor - mitt barns namn

    NEJ du överreagerar INTE! Det är ni som är föräldrar som har valt er dotters namn, och vilket av namnen som tilltalsnamn. Det får svärmor allt ta och foga sig i, oavsett vad hon egentligen tycker. Låt din man ta ett ordentligt snack med sin mamma!

    Jag har egen erfarenhet av hur det kan vara med "dominanta" far/morföräldrar som lägger sig vad barnet ska heta. När jag var några veckor gammal var min bror med om en trafikolycka (han är fem år äldre) och tillståndet var kritiskt, han hamnade på barnintensiven och blev akutopererad. Efter det fick han ännu stanna kvar på sjukhuset, och mina föräldrar var ju förstås där så mycket som möjligt.
    Under den tiden tog min farmor och farfar hand om mig, och alla släktingar på den sidan kom förstås och hälsade på för att få se babyn. Många frågade förstås vad jag hette, och eftersom jag inte ännu fått mitt namn, sa min farfar helt sonika att jag hette Maria. Så då trodde ju hela den sidan av släkten att jag hette Maria.

    Mina föräldrar hade egentligen valt ett helt annat namn, och min kusin (på mammas sida) hette redan Maria, så det gick ju inte direkt att döpa mig också till Maria. Det slutade sedan med att jag fick ett annat namn som tilltalsnamn och Maria som mellannamn, men det kunde min farfar aldrig acceptera, han tjatade om det där till mig när jag blev vuxen, om varför jag inte kunde ha Maria som tilltalsnamn osv.

    Det här blev långt, men ett vänligt råd: SÄTT NER FOTEN DIREKT! Låt inte din svärmor hålla på sådär, ni har valt Nova som tilltalsnamn och då är det det som gäller!

  • Anonym (Erfarenhet)

    Anonym (samma här..) skrev 2009-07-14 12:07:21 följande:


    Svärmor kallade vår son för William första året och sa även till hela släkten och sina grannar, vänner m.m. att han hette så..Hon tycker det är självklart att hon ska få vara med och bestämma namn på våra barn, något jag inte alls förstår.. Det blev tjafs med dottern namn med, men då var vi förberedda.. Fast svärmor uttalar hennes namn fel bara för att vara märkvärdig..Bara rätta henne tills hon förstår själv hur löjligt det är att göra så, säg till släkt och andra som kallar henne för Yasmine att hon heter Nova och att det är svärmodern som missuppfattat det.
    Men vad är det för fel på folk som inte kan förstå att deras egna barn är vuxna och har all rätt i världen att bestämma namnet på sina egna barn?! Jag blir faktiskt riktigt arg när jag läser om sådana här egotrippade föräldrar som inte fattat att deras roll är att vara en snäll mormor/morfar/farmor/farfar och inte lägga sig i sådant som de inte har något att göra med. Barnens namn är sådana saker!
  • Anonym (Erfarenhet)

    Anonym (Jack) skrev 2009-07-15 08:43:43 följande:


    Nu har jag inte läst alla trådarna så jag ber i förväg om ursäkt för att jag kanske upprepar något, eller låter rasistisk men. Hon är invandrare va?
    Man behöver inte vara invandrare för att man har en rubbad åsikt om vad ens barnbarn ska heta/kallas. Det hade min farfar också, och han var så svensk man kan bli!
Svar på tråden Svärmor - mitt barns namn