• Smulan1973

    Barnvagnar

    Jag håller på och kollar efter en barnvagn på blocket och hittade en Carena Free. Det strå inget årtal så jag vet inte hur gammal den är, men dom vill ha 500 kr för den. Jag tycker det låter jättebilligt och börjar då undra om Carena inte är något bra märke. Någon som vet?

  • Svar på tråden Barnvagnar
  • allfrida

    *hm* ok.. på det barnhem jag jobbade på så var vi ofta ute och gick eller lekte ute med barnen och många av de blev adopterade när jag var där och de var vana att gå *S* Oavsett om de är "vana" vid att gå eller ej är en 4 åring i vagn lite att ta i. Men alla gör ju olika med sina barn och det är ju tur *S*

  • Ane63

    Ja, det är väl säkert olika mellan barnhemmen också, men rent generellt så tror jag att det är mer regel än undantag att de är vana att gå. Visst, att ha en vanlig svenskfödd 4-åring i vagn håller jag med dig om är att ta i. Men, Ts 4-åring är ett nyfått adoptivbarn med sin egen ryggsäck och som säkert inte är van vid att få bli omhändertagen av bara mamma och pappa. Att då inte göra som man gör med svenskfödda barn är ju inget konstigt och att erbjuda vagn kanske är en del i det hela liksom att de kanske regrigerar och vill vara bebisar och dricka ur nappflaska. Detta är ju bara en kortare period då de får gå tillbaka i sin utveckling för att sedanvara redo för det nya livet här i Sverige. Gör som du tycker känns bäst Ts.

  • Ethi

    Det beror också på vilken livsstil man har, tänker jag. Vi går mycket långpromenader, dels till öppna förskolan, tåget etc men framför allt med hundarna. Det är långa och ofta raska (och ibland stressade, när man har en tid att passa och råkar vara notorisk tidsoptimist) promenader, som helt klart blir för mycket för min 4,5-åring! Trots att han är lång som svenskfödda medelsexåringen... Nu använder vi ytterst sällan vagn ändå utan han står på ståbräda den biten av promenaden han inte riktigt orkar, men går vi själva utan lillebror eller har pappa med på promenaden så har vi fortfarande med Brio Sittyn eller Emmaljunga Scootern. Scootern är faktiskt lite rymligare än Sittyn för barnet, så jag röstar nog egentligen snarare för än Brio Race (som jag tycker är bättre än E. Scooter) än för Brio Sitty. Så jag skulle definitivt köpa en vagn till er tös, ts!

    Jag förstår liksom inte varför man ska hia på det här med att gå själv... Det gör de ju ändå, men i barns takt och på barns sätt. När man behöver gå i vuxentakt och på vuxet sätt så är det väl bra om barnet kan få åka? Och vila benen och man kan prata om trevliga saker, istället för att barnet liksom ska flåsa med och bli trött i benen och känna sig otillräcklig och mest tycka att det är pest... Jo, jag gick mycket som barn, så det är väl därför

  • Hej och Hopp

    Jag tycker också absolut att du ska skaffa en vagn. Er flicka kommer att vara alldeles nyfådd vid 4 års ålder och kommer säkert att behöva åka ibland. Det är väl vettigt att skaffa en billig om det nu inte blir så lång tid ni behöver den. Jag har köpt en Carena free till min lilla tös men inte börjat använda den än eftersom hon inte är hemma än, men jag tycker att den verkar bra. Jag har också hört att det är BRIO:s billighetsvagn och den har fått högsta betyg i säkerhet.

    Jag hade faktiskt prioriterat en vagn som var vänd mot er om jag var er. Det kommer att vara så mycket nytt för er lilla och ni kommer säkert vilja ta tillvara på alla tillfällen till kommunikation med henne.

    Sedan håller jag verkligen med Ethi - det skiljer sig ju jättemycket åt i olika familjer hur mycket man tar sig fram till fots och hur mycket nytta man har av en vagn. En vän till mig fick mig att tänka till kring det. De uppfattar det som att det är lite "fult" att köra större barn i vagn, de ska minsann gå, men som de säger - de har ingen bil som många av deras kompisar har. Kompisarnas barn åker alltså bil så fort de ska några längre sträckor medan de som går alltså inte ska få åka vagn. Fånigt!

    Lycka till me vagninköp och allt annat!

  • Emeli

    Jag tror också att en sulky av något slag (Brio eller Emmaljunga) blir finfint. Dessa små vagnar är lätta och smidiga att köra. Gå till en barnvagnsaffär och provkör! En fyraåring kan behöva vila benen ibland, speciellt vid långa eller raska promenader. Men fyraåringar vill inte sitta i vagn hela tiden. En sulky är lätt att kliva i och ur för en flicka. Vagnar med selar, och vagnar som är för höga blir bara krångliga för henne. Sele behövs inte på ett så stort barn.

    Nu vet jag inte vad ni har för livsstil. Bor man mitt i storstan vet jag av egen erfarenhet att man går mycket, men på slätt underlag.Sulkyn blir perfekt. Bor man i villaförort, har tillgång till bil, inte är några friluftsmänniskor, inte är hundägare och bara behöver vagn inne på shoppingcentret - då räcker det med en paraplysulky. Köp då en mycket lätt och smidig som är lätt att fälla ihop.

    Visst är det roligt att planera för sitt lilla barn!

  • Emeli

    Glömde: Maclaren gör kanonfina paraplysulkys; stadiga, praktiska, lättkörda, bekväma för barnet, går att ta en tupplur i (ombonade). Jag har kört alla mina barn i sådana ända upp i femårsåldern. Inte varje dag, men om man ska gå långt. Vagnen väger så lite och är lätt att ta med sig. Sammanlagt har jag använt två vagnar till tre barn.

  • Vimsa2

    Jag håller inte med om att man aldrig har en 4 åring i vagn. Vi har 3 barn, varav 2 st är äver 4 år (biobarn). De har suttit till och från i vagn när de är 4 år. Går man långpromenader, ner och handlar etc är det skön för små fötter att få vila lite om de vill, annars är vagnen bar att köra andra saker i . Till stranden har vi också använt vagnen då barnen gärna har krypit upp i den och vilat och om inte annat har jag kört strandpåsen och sandsakerna i den. För att inte tala om det någon gång råkas bli snö, det är jobbigt för små ben att pulsa omkring i snö långt.

    Man är inte så stor när man är 4 år och allra helst om man är nyfådd, då har man behov att få bli behandlad som lite yngre ibland..

  • Smulan1973

    Tack för alla era inputs. Det blir nog ingen ligg/sittvagn då utan en sulky istället. Jag hade ju gärna velat ha henne vänd mot mig men jag kan nog hålla med om att en sulky säkert passar henne bättre. Tack för all hjälp och är det någon mer som har något att kommentera så gör gärna det.

    För det finns väl inga sulky där barnet är vänt mot föräldern?

  • Ethi

    Hej och Hopp skrev 2009-07-17 01:09:47 följande:


    Jag hade faktiskt prioriterat en vagn som var vänd mot er om jag var er. Det kommer att vara så mycket nytt för er lilla och ni kommer säkert vilja ta tillvara på alla tillfällen till kommunikation med henne.
    Jag med! Fast det beror mycket på hur stor hon är... Med två långa söner har jag märkt att de vändbara vagnarna är oftast (alltid?) mycket kortare i både ryggstöden och fotstöden än de framåtvända vagnarna. Rymligast av de framåtvända vagnarna som vi provat oss igenom är B.Race/E.Scooter eftersom benen hamnar med flackare vinklar i dem än de smidigare B.Sitty/E.Spider. Storebror börjar alltså få problemet att han slår knäna i "midjestången" på vagnen...
  • Kusin Knase
    SmillaMilla skrev 2009-07-16 22:01:22 följande:
    Dyr tycker jag inte, det är vad man gemför med. Vi har en bugaboo o den är aningen dyrare.
    Det beror ju på hur man ser det, i rena pengar är väl Buggan dyrare, men då får man ju en massa finesser och extrafunktioner på köpet! Väl värd de extra kronorna, tycker jag. OT dock eftersom åtminstone Bugaboo Cameleon inte kan användas som sulky precis.
Svar på tråden Barnvagnar