Inlägg från: morgonsolan |Visa alla inlägg
  • morgonsolan

    Hur tänker ni?

    Har inte "ungen" sin riktiga mamma där om ungen är adopterad menar du? Menar du på fullaste allvar att vi som adopterar inte är riktiga mammor och pappor?

    Är din mamma och pappa inte dina riktiga föräldrar alltså? Jag undrar just hur det skulle känna för dem att få höra något så fruktansvärt elakt ifrån dig. De har varit dina föräldrar under hela din uppväxt, och är det fortfarande. Tänk att höra sin egen dotter säga något sådant? Jag mår illa...


    AnnaT skrev 2009-07-24 01:02:37 följande:
    ni kanske tänker men det är ju som att pappan lämnar mamman när hon väntar barn,men nej det är det inte.Då har ju ungen iallfall sin riktiga mamma där!!!!
  • morgonsolan

    SJÄLVKLART!!


    mammamys06 skrev 2009-07-24 12:53:49 följande:
    Så klart att man adopterar, blir gravid och föder barn av egoistiska skäl.
  • morgonsolan

    Jag hoppas verkligen att du stannar med din man för alltid, att ni håller er inom ramen för vad som är "normalt" i din värld, för här ute i riktiga världen så behöver vi inte kränkande och diskriminerande åsikter som dina.

    Vem är du att avgöra vem som blir en bra förälder och inte? Hur gör du om din egen unge blir homosexuell eller kommer att vilja adoptera som ensamstående? Låtsas att ni inte känner varandra eller?

    Fast just det ja, barnbarnen, om du får dem via adoption, är ju ändå inte dina "riktiga" barnbarn om vi utgår ifrån de ord om "riktig mamma" som du använder i TS. Så dem kan du väl både ha och mista!


    AnnaT skrev 2009-07-24 01:02:37 följande:
    Jag blir galen på alla jävla lagar som låter ensamståendå och homosexuella adopter!Det är inte rätt!!!!
  • morgonsolan

    Håller fullkomligt med.


    Ethi skrev 2009-07-25 10:44:40 följande:
    Där är vi olika... Jag hade absolut helt föredragit att inte ha någon pappa alls än en jävla pappa! En jävla pappa låter så lagom kul att ha...För övrigt är jag mina barns riktiga mamma. Och min mammas och pappas riktiga barn.Så tänker jag.
  • morgonsolan

    exakt!


    Camarogirl skrev 2009-07-25 14:23:51 följande:
    Det finns faktiskt folk här i forumet som är adopterade. Vad jag har förstått har mycket få av dem samma åsikter som du, så dina känslor är nog dina och inte allmänt gällande.De adopterade jag känner privat, jobbarkompisar, släktingar osv, har heller inte samma syn som du. Jag beklagar att du känner som du gör, det är riktigt tråkigt och ledsamt att läsa, du låter väldigt aggressiv, bitter och inte alls lycklig! En familj har inte nödvändigtvis med gener att göra. En familj SKAPAR man. En familj är de som bryr sig om dig och ställer upp för dig. Jag har själv rätt knepig bakgrund, och har aldrig träffat min biologiska pappa. Inte heller de syskon som jag vet att jag har. Jag är glad ändå. De lever sitt liv och jag lever mitt. Jag har min familj runt mig varje dag, även om vi inte delar nåt genetiskt material! Och de är verkligen min RIKTIGA familj, för det är de som alltid har funnits där! Förstår inte vad de skulle vara om de inte är "riktiga!? Plast? Påhittade...? Tryggheten hittar man inom sig själv, den är inte beroende av att man har samma gener som de andra i hushållet där man bor. Därmed är det heller ingen katastrof för ett barn att hamna hos en singelförälder. Tryggheten och kärleken är viktigast och den kan man få även från EN förälder! Hellre en bra än två dåliga, vilket gäller för väldigt många barn i samhället...
  • morgonsolan

    Jag kan för övrigt säga dig TS, att jag är biologisk dotter till min mor, och har ett biologiskt barn. Min mor har jag inte skapat en relation med när jag låg i magen.. det kan jag lova dig .. . Och min dotter är jag en bra mamma till VARJE DAG! För det är så man bygger en relation som mamma. Jag tror att det spelar noll roll för henne att vi har samma trista råttfärgade hår och potatisnäsa. Det är vad vi gör, hur jag och min man formar henne, som kommer att göra avtryck.

    Nej, jag skulle inte kunna kalla mig mamma till min dotter om jag hade fött henne och inte varit mamma till henne efter det. Rent tekniskt sett så skulle jag vara biologisk mamma, men hon skulle inte ha ngt arv förutom gener, eller avtryck från mig alls. Det vi formas av är kärlek, tillit, och obegränsat med trygghet.

    Den som givit mig detta skall jag kalla mamma.

    (och även pappa naturligvis om jag finge ha två. Pappa & pappa går alldeles utmärkt för mig också, om de är mina egna kärleksfulla föräldrar, eller bara mamma.. eller bara pappa).

  • morgonsolan

    Jag kan bara beklaga, du måste ha haft det jättejobbigt. Att inte kunna kalla sin egen syster för "riktig syster" måste kännas fruktansvärt. Hoppas ni hittar er relation igen! Ni är ju ändå de enda som har delat barndom, den enda barndomen du har faktiskt? Och det finns inget mer unikt än det.

    Hur vi vet om det spelar roll att ha en "riktig" mamma eller ej? Ja, vi är nog många som har haft riktiga mammor, adopterade som biologiska fl-anhängare, och på något sätt så vet man ju om man har en mamma.

    Vi har ganska många adopterade i vår släkt, och ingen av dem upplever det du gör. De har sina riktiga mammor och pappor hos sig. De har sina riktiga syskon i sitt liv. Nu börjar de bli fastrar och morbröder och jag vet inte allt. Vi är en helt vanlig släkt med riktiga människor.


    AnnaT skrev 2009-07-24 01:02:37 följande:
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-07-25 13:37Med riktig mamma så menar jag Biologiskt så klrat, vad vet ni om det spellar roll eller inte.Jag har en biologisk bror alltså är han min riktiga bror, min syster är min syster men inte biologiskt därför säger jag inte riktiga, det är samma sak och det är inge elakt med det, min mamma vet att jag har en bror hon tycker inte att det är något fel med att jag säger att han är min rirktiga bror!Det tycker inte jag att ni heller borde ha om det visar sig att era barn har "riktiga" syskon, då kan ni ju inte säga att det inte är okej, eller elakt.
Svar på tråden Hur tänker ni?