Inlägg från: VNmamma |Visa alla inlägg
  • VNmamma

    Hur tänker ni?

    Visst kan ensamstående homosexuella prövas för adoption.

    Fast i praktiken är det väl svårt för dem att bli godkända i ngt land - om de är öppet homosexuella vill säga.


    Ethi skrev 2009-07-24 18:42:35 följande:
    Jag tänker som så att det är bättre att inte ha någon pappa alls än att ha en frånvarande eller dålig pappa - eller mamma, för den delen. De ensamstående mammor jag träffat som adopterat, har samtliga varit fantastiska mammor! Helt klart över genomsnittet, vilket jag helt enkelt tror beror på att det inte går att bli mamma på det viset ogenomtänkt eller "av misstag". Som par kan man "råka halka in på adoption" utan att egentligen tänkt igenom det så mycket... (för att inte tala om hur ogenomtänkt man kan råka bli gravid!) Det är liksom ett naturligt steg för många när inga barn verkar komma magvägen. Jag har (tyvärr) stött på föräldrar eller blivande föräldrar både på nätet och IRL som på något märkligt sätt liksom inte verkar ha en susning om vad de gett sig in på... Och ändå gått igenom utbildning och hemutredning osv. Jag kan faktiskt inte påminna mig om att jag sett en endaste ensamstående som gett det intrycket någonsin... Tvärt om. Alla verkar ha så på fötterna! Som ensamstående måste du inte bara verkligen _vilja_ ha barn genom adoption, du måste också aktivt jobba och kämpa och vänta på ett helt annat sätt än par behöver för att nå dit. Det är inget du gör av misstag eller på grund av ett infall eller att det bara blev så. Eller att partnern ville och du mest hängde på. Alternativet för de barn som adopteras av ensamstående är att adopteras av två föräldrar - men det är inte med automatik två BRA föräldrar som kommer att leva ihop resten av livet i sus och dus, engagera sig massor och lika mycket i barnet osv. Det enda man VET är att de är två. I alla fall just då. Jag vet inte om jag tycker att det är så allena saliggörande att det skulle utesluta alla ensamstående bara för det... Vad har homosexuella med saken att göra? De är ju TVÅ. Som ensamstående homosexuell får du däremot inte adoptera, så vitt jag vet. Det är rätt diskriminerande faktiskt...
  • VNmamma

    Jag tror det var så här:

    I samband med att den nya svenska lagen infördes började Kina kräva intyg om att ensamstående sökande var heterosexuella.

    Hur det är med det i dag vet jag inte. Inte heller om andra länder haft liknande krav på intyg.

    Någon annan som vet?


    Ethi skrev 2009-07-25 10:40:32 följande:
    Det har faktiskt hunnit gå 6,5 år I februari 2003 kom lagändringen (www.regeringen.se/sb/d/1522/a/17834 ), så alla jag känner som adopterat som ensamstående har gjort det efter det. Jennie med ie skrev 2009-07-25 10:05:20 följande:
  • VNmamma

    Så har jag också uppfattat att det förhåller sig, att det hör(de) till pappersinsamlandet.

    Sedan borde det väl framkomma i hemutredningen också. Precis som par måste redogöra för sitt samliv antar att jag också ensamstående måste göra det.


    VNmamma skrev 2009-07-25 16:29:33 följande:
    Jag tror det var så här: I samband med att den nya svenska lagen infördes började Kina kräva intyg om att ensamstående sökande var heterosexuella. Hur det är med det i dag vet jag inte. Inte heller om andra länder haft liknande krav på intyg. Någon annan som vet?
Svar på tråden Hur tänker ni?