• Fru H 81
    Äldre 27 Jul 17:51
    39218 visningar
    402 svar
    402
    39218

    Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...

    Är det fler än jag som är helt redo för bebisen och låter allt för mycket tid gå åt att övertolka varje litet tecken och gärna gör allt för att sätta igång det hela?

    Har igår och i förrgår haft förvärkar (har bara haft sd innan) och försöker nu med hjälp av hallonbladste, raska promenader och färdknäppar få igång det hela, men på kvällen/natten avstannar det.

    Har ni haft förvärkar och hur länge i så fall? Har slemproppen gått? Mensvärk? Vad har ni provat för att sätta igång det och är det något som har fungerat (t.ex. vid tidigare graviditet)?

  • Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...
  • Hanniz­84
    Äldre 27 Jul 17:55
    #1

    är på BF+5.. o har aldrig varit mer redo för nåt i hela mitt liv..

    jag har testat färdknäppen, städa, ut o gå osv osv... men inget hjälper..
    o det va oxå det dom sa på förlossningen... att inget hjälper.. bebis kommer varken senare lr tidigare än den själv bestämmer..

    men ändå kan jag inte låta bli att hoppas.... haha..


    BF 22juli *Längtar*
  • Fru H 81
    Äldre 27 Jul 18:19
    #2

    Men, då tänker jag så här. Alla de som föder på tok för tidigt, de som får åka in strax efter V.20 för att kroppen ger efter, de som blir beordrade sängläge för att värkarna inte ska sätta igång, det kan väl knappast bero på att deras alla bebisar vill ut alldeles för tidigt för deras eget bästa?

    Det borde ju visa att det är kroppen och inte bebisen som avgör när det är dags? Och om det nu är kroppen så borde den ju gå att påverka, precis som man kan påverka sin mens?

    Hoppas i alla fall:)

    För min del så känns det som bebis har velat komma ut länge, den har verkligen tryckt på mycket nedåt och tänker därför att jag skulle redan haft min bebis om det inte vore för att kroppen inte är redo...

    Har ni varit inne på förlossningen?

  • Lever i väntan
    Äldre 27 Jul 20:24
    #3

    Jag är också HELT REDO för att få träffa vår lilla bebis.
    Gubben har beställt den i natt så vi får se om den lyssnar på sin pappa {#lang_emotions_laughing}.

    Har provat färdknäpp, sitter så ofta jag kan i skräddarställning, druckit hallonbladste (4 koppar/dag i 1,5 vecka), städat i 2 dagar nu. Men får tyvärr abryta för att jag får så mycket värkar och sammandragningar.
    MEN precis som för dig TS så slutar dom under natten och man vaknar besviken på morgonen.

    Ingen slemmis än vad jag vet bara rikliga flytningar. Förra förlossningen gick min slemmis ca.. 2 veckor innan och vattnet gick först då krystvärkarna satte igång.

    Jag håller verkligen tummarna för att i natt sätter det igång......barnvakten är förberedd!


    ♥ Stolt mamma till lilla JACK BIRDIE JUNIOR 070717 + LILLEBROR BF 090808 ♥ ♥
  • Annajs­on
    Äldre 27 Jul 21:12
    #4

    Jag planerade in massa saker jag skulle göra just runt bf, bokade tid med banken mm. Nu blev det så att jag missade samtliga saker eftersom dottern tittade ut precis på den planerade dagen. Detta hjälpte iaf mig psykiskt så att jag inte gick och övertolkade massa tecken hela tiden, för det gör man ju rent automatiskt!

  • Hanniz­84
    Äldre 27 Jul 21:15
    #5

    jag har allafall planerat att jag ska åka in till city o kolla på Prideparaden på lördag


    BF 22juli *Längtar*
  • Äldre 27 Jul 22:54
    #6

    Jag är också mer än redo för att föda!!! Har haft tidiga SD från vecka 25 och har gått på Bricanyl till v.35. Slemproppen gick tisdag, onsdag och torsdag i förra veckan. Gjorde hinnsvepning för en vecka sedan och var då öppen ca.2,5-3 cm med en förkortad tapp. Har mycket förvärkar som kommer för att efter några timmar avta, jättejobbigt! Har varit på toa 4-8ggr och gjort nr.2 senaste veckan och huvudet är jättefixerat men ändå så kommer det inte igång ordentligt!!! BLIR GALEN!!! Har provat promenader, städning, skura mattor, spikmatta, hoppa studsmatta och vila... Färdknäppen har jag inte provat än denna gången för att mannen inte vill!


    Saga född 000420, Anton född 020905, Arvid född 070726 & Vilda BF 090807 victoria.doula@hotmail.com
  • Äldre 28 Jul 10:45
    #7

    jag har bf på söndag men nu vill jag ha ut bebis, fick höra igår av en som fött barn att man inne på förlossningen råder till att gå i trappor för att öka värkarna så självklart var jag tvungen att testa det imorse så får se om det ger reultate eller ej.

  • Fru H 81
    Äldre 28 Jul 15:22
    #8

    Lever i väntan: Blir lite nyfiken, vad händer om du inte slutar att t.ex. städa, då du får kraftiga sammandragningar/värkar, kan det komma igång då tror du? Tror inte heller jag fått någon slemmis, men samtidigt så är jag lite osäker, flytningar och rester (ursäkta för er känsliga) från färdknäppar har ju kommit så jag har inte varit så uppmärksam. Håller tummarna för dig också!

    Annajson & Hanniz84: Ja, jag önskar att jag hade en massa att göra, så man slapp denna fokusering. Är sugen på att sy lite nya gardiner...

    Victorius: Jag håller med, man blir tokig. Studsmattan var ju en bra idé, ska nog ut och gå runt i den iaf...:)

    Fick idag höra återigen något som stärker min teori om att det inte är bara barnet som bestämmer när den ska komma ut. En vän till mig ska in på planerat snitt imån och efter att hon berättade att hon haft en massa sammandragningar efter våran senaste promenad så sa dem till henne att bara ta det lugnt idag så att det inte sätter igång. Det är ju att bekräfta att man visst kan sätta igång förlossningen vid aktivitet/överansträngning! Dock tror jag att det hänger på hur lättretad livmoder man har, men jag är mer av en optimist än en pessimist så jag håller tummarna för att jag har en sådan livmoder och ni andra i denna tråd också!!

  • magkän­sla
    Äldre 28 Jul 15:41
    #9

    Fru H 81 skrev 2009-07-27 17:51:35 följande:


    Är det fler än jag som är helt redo för bebisen och låter allt för mycket tid gå åt att övertolka varje litet tecken och gärna gör allt för att sätta igång det hela?Har igår och i förrgår haft förvärkar (har bara haft sd innan) och försöker nu med hjälp av hallonbladste, raska promenader och färdknäppar få igång det hela, men på kvällen/natten avstannar det.Har ni haft förvärkar och hur länge i så fall? Har slemproppen gått? Mensvärk? Vad har ni provat för att sätta igång det och är det något som har fungerat (t.ex. vid tidigare graviditet)?
    jag är i vecka 40 nu och jag frågade barnmorskan idag om vad det är som gör att förlossningen startar? hon svarade att dom forskningar som finns, är att barnet sänder ut ett hormon att den är redo och att kroppen sen sätter igång!! och oftas så startar förlossningen när man är helt utvilad tex nattetid!så idag ska jag börja att ta det lungt och börja läsa en bra bok och bara slappa(måste bara dammsuga först och vika lite tvätt)!!
  • Fru H 81
    Äldre 28 Jul 15:46
    #10
    magkänsla skrev 2009-07-28 15:41:39 följande:
    Fru H 81 skrev 2009-07-27 17:51:35 följande: jag är i vecka 40 nu och jag frågade barnmorskan idag om vad det är som gör att förlossningen startar? hon svarade att dom forskningar som finns, är att barnet sänder ut ett hormon att den är redo och att kroppen sen sätter igång!! och oftas så startar förlossningen när man är helt utvilad tex nattetid!så idag ska jag börja att ta det lungt och börja läsa en bra bok och bara slappa(måste bara dammsuga först och vika lite tvätt)!!
    Vill gärna tänka som du vad gäller fördrivning av tiden, har precis läst ut den boken jag hade så nu sitter man här framför datorn istället. Bästa hade varit att lägga de (faktiskt få) dagar man har kvar till något bra. Fast slappa har jag gjort tillräckligt länge, men att få sy nya gardiner och boka in fika med vänninor hade ju faktiskt varit trevligt, för att få bort fokusen. 
Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...