Inlägg från: NorasMamma |Visa alla inlägg
  • NorasMamma

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    anna450 skrev 2009-07-30 21:20:01 följande:
    Ditt barn,skriker det aldrig?Om den gör det är du där på 1 sek då?Eller du kanske är en sån mamma som avbryter sitt skitande för att ditt barn piper lite?
    Snälla du ser du inte skillnaden själv? På att låta ens barn gråta sig till sömns och att pipa när mamma går på toa? Va e de för absurd jämförelse?
  • NorasMamma
    Forsström skrev 2009-07-30 22:00:30 följande:
    Jag har provat denna metoden på min 5månaders dotter nu i snart 2 veckor o de funkar helt utmärkt. Jag lägger nere henne o säger god natt o hon lägger sig till rätta o somnar... Man måste ge de ett par dagar de kan ju liksom inte funka dirtekt... Skönr för dej att de funkade bra andra dagen. Fortsätt bara o håll de som en rutin o försök o lägga barnet samma tid varje kväll oxå...Lycka till...
    5 månader?! Fy faaan rent ut sagt
  • NorasMamma
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 22:17:01 följande:
    Ja, bilden är allt bra söt! Jag skulle ALDRIG utsätta/prova denna metod om jag trodde att mitt barn tar skada av det, så därför känns det som om; gnäll på ni, försök övertala mig ni..... Jag slutar inte med detta ändå, förrens/om mitt barn tydligt protesterar!
    Nä för det räckte ju inte att hon protesterade 40 min igår.... *suck*
  • NorasMamma
    Malia75 skrev 2009-07-30 22:33:11 följande:
    Ja just det.....alla förklaringar är bra utom att 5mm funkar, för det skulle ju vara hemskt. Det finns faktiskt gott om barn som inte har inprogrammerat från födelsn när det är dags att sova och gör det automatiskt. De behöver hjälp att somna och det är de föräldrarna som hjälper sina barn att somna som är ansvarsfulla. De som låter barnet bestämma kan ju inte vara kloka. Ett barn är inte moget att ta såna beslut själv.
    Herregud människa vad är det du inte fattar? JA 5mm funkar - ganska ofta. Frågan är VARFÖR funkar den och vad gör vi mot våra små när vi utsätter dem för just denna metoden? Vad lär vi våra små?
  • NorasMamma
    Malia75 skrev 2009-07-30 22:33:11 följande:
    Ja just det.....alla förklaringar är bra utom att 5mm funkar, för det skulle ju vara hemskt. Det finns faktiskt gott om barn som inte har inprogrammerat från födelsn när det är dags att sova och gör det automatiskt. De behöver hjälp att somna och det är de föräldrarna som hjälper sina barn att somna som är ansvarsfulla. De som låter barnet bestämma kan ju inte vara kloka. Ett barn är inte moget att ta såna beslut själv.
    Man HJÄLPER knappast ett barn genom att lämna det helt övergivet och oförstående? Det är knappast ansvarsfullt. En ansvarsfull kärleksfull förälder kan hjälpa sitt barn att sova på mycket bättre sätt än så.
  • NorasMamma

    Lady Dahmer skrev 2009-07-30 22:45:54 följande:


    att lämna ett barn ensamt att skrika är väl inte att hjälpa dem att somna in!? Det är ju att överge. JAG hjälper min dotter att somna. Jag håller henne i famnen tills hon somnat.
    Och det är ju bara mysigt! man ska passa på medan dem fortf VILL Min dotter är 3 och sällan att hon vill somna i min famn nu. Tyvärr
    Jag kärleksmetodar sonen nu istället
  • NorasMamma
    Malia75 skrev 2009-07-30 22:49:44 följande:
    Det jag främst inte fattar är varför du trotsar TS önskan om att inte kritisera metoden och fortsätter tjata om hur skadligt det är. Vilket är att föredra?1: En mamma som 5mm:ar sitt barn som redan andra kvällen somnar gott snabbt och sover hela natten.2: En mamma som inte låter sitt barn gråta en enda minut och istället sitter uppe hela kvällen och försöker söva barnet, vaknar flera ggr på natten och är ett vrak under dagen. Barnet gnälligt och trött hela dagen.Barnet behöver sin sömn för att funka på dagen också! Mat, inlärning, social träning, allt blir ju lidande om barnet inte får sova!
    Haha så du menar att dessa två alternativen är dem enda som existerar? Snälla du, lägg av det börjar bli löjligt nu.
  • NorasMamma
    Malia75 skrev 2009-07-30 22:54:56 följande:
    Löjligt blev det för länge sen när du inte klarade av att läsa TS.Jag menar inte att det ÄR de enda alternativen, men OM det är de enda, vilket är då att föredra?
    Jag skulle aldrig hamna där, men OM jag skulle göra det skulle JAG offra min sömn för mitt barns hälsa. Jag har valt att skaffa barnet, det är min skyldighet som förälder att se till mitt barns bästa. Självklart ska mamma och pappa oxå må bra och få sova - men som sagt femhundraelvamiljoner gånger - det finns andra alternativ - tro det eller ej.
  • NorasMamma
    Malia75 skrev 2009-07-30 23:06:42 följande:
    Så du menar att alla barn som blivit 5mm:ade har hälsoproblem idag?
    Jag menar att dem barn som utsätts för 5mm tar skada - ja.
  • NorasMamma
    TvåTrollungar skrev 2009-07-30 23:39:04 följande:
    Nej det gör det faktiskt INTE! om du är en så stark motståndare till metoden antar jag att du inte provat den och har därför inte så mycket att komma med vad det gäller metoden! själv har vi använt den metoden från när lillan slutade ha ont i magen på kvällarna vid ca 3 månader och hon har ALDRIG skrikit sig till sömns (har kört med ca 5 minuter emellan innan jag går in, tittar till och ger nappen)! Det är inte förens nu vid 6 månader hon har börjat protestera när man lägger henne, men hon gallskriker definitivt INTE utan protesterar lite, sen när man varit in ett par gånger och gett nappen så brukar man hör henne ligga och jollra/prata i stället och senare somnar hon! så våran tjej hon jollrar sig till sömns! ;) Har som jag skrev i ett tidigare inlägg bara positiva erfarenheter om metoden, då min mamma använde den till småflickorna och det har ALDRIG haft några problem med sömnen verken då eller nu(7 och 5 år) medan jag som liten fick vaggas, ammas och famnas till sömns haft problem till jag var 12 år, och problemen försvann inte förens mamma flyttade ihop med en ny karl och jag då inte längre kunde sova med henne, efter en vecka boende med den nya karlen var jag trygg i sovandet! de små flickorna skulle ens aldrig komma på tanken att tex sova i mammas och pappas säng på grund av att det är så trygga i sig själva när det skall sova!
    3 månader? Du hade inte läst på innan då va? stackars lille bebis
Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??