Inlägg från: NorasMamma |Visa alla inlägg
  • NorasMamma

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    Malia75 skrev 2009-07-30 23:40:45 följande:
    Men jisses....jag ska försöka förklara som om ni vore fem år. Jag vet att det är svårt att förklara för varandra på ett forum och att det ofta blir missförstånd, men jag menar inte (och tror inte att jag nånsin har påstått) att barn (och absolut inte spädbarn, det var verkligen att ta i) ska sova hela nätterna sammanhängande. Det jag menar är att det inte ska ta hela kvällen att söva dem och att både barn och vuxna behöver få mer sömn än 1-2 timmar åt gången. Det är självklart normalt för alla att vakna till under natten, vad som däremot blir ohållbart är när barnet inte klarar av att somna om själv utan är beroende av att mamma sitter där och vyssjar och håller på en timme eller mer åt gången. Jag tycker inte att NÅGON metod passar på SMÅ barn, men när de är såpass gamla att man kan prata med dem och de faktiskt förstår vad man säger "mamma är här utanför, du kan sova gott nu", så är det helt okej att lära dem sova. Varför tror alla att de som kör metoder är lata människor som vill sova 14 timmar per natt? Med sömnproblem menar i alla fall jag att sömnen är så dålig att det påverkar hela ens livsituation, att man gråter av trötthet på dagarna, inte orkar vara en glad förälder på dagen för att natten är en enda lång kamp.
    Och det förstår dem när dem är 3, 5 eller 10 månader menar du? Att mamma är utanför?
  • NorasMamma
    TvåTrollungar skrev 2009-07-30 23:43:57 följande:
    DU om det är någon som är på läst så är det nog jag! det är nog du som skall fundera några varv extra! läs hela texten innan du sågar också!
    Jasså du??? Och då VET du väl att den absolut INTE ska användas till barn under 5 månader? Eller MISSADE du den biten? Jag mår illa.
  • NorasMamma
    TvåTrollungar skrev 2009-07-30 23:48:50 följande:
    Har läst på om vad grundaren till metoden skrivit både en och två gånger och det står inte om någon viss ålder den bör användas för!
    Eh för det är nämligen HAN som skrivit att det är viktigt att följa åldersrekomenationerna.. Jisses...
    sv.wikipedia.org/wiki/Fem-minutersmetoden
  • NorasMamma
    TvåTrollungar skrev 2009-07-30 23:52:52 följande:
    du tror att wikipedia är ett ställe att inhämta fakta?? kanske skall börja skriva mina uppsatser från wikipedia då!
    Visa mig EN sida eller bok eller vad fan som helst som visar att du "läst på" och att det är okej att du gjort det grymma du ghjort mot ditt stackars barn. Jag tog det som var mest lätåtkommligt. JAG har inte ens läst poå metoden och ändå vet jag såpass mycket att man absolut inte ska använda den på så små barn!
  • NorasMamma
    TvåTrollungar skrev 2009-07-30 23:59:05 följande:
    "Metoden kan tillämpas från ca fem månaders ålder, då barnet har börjat utveckla en dygnsrytm och kan sova utan att vakna för att äta"detta står dessutom på wikipedia den enväldige sidan! CA 5 månader, Inez hade dygns rytm vid 3 månader och vaknade inte av att behöva äta! sen vet du väl att ALLA kan skriva på wikipedia?på hans egna sida står ingen ålder! någon annan person har altså hårddragit att 5 månader är den tiden då ett barn vanligen har en dygns rytm!
    På hans egna sida står såhär:
    Eftersom det lämpligaste tillvägagångssätten skiljer sig något för barn med eller utan spjälsäng finns broschyren i två versioner: en för barn från cirka fem till arton månaders ålder ("Hur man lär barn sova på nätterna") och en för barn över cirka arton månaders ålder ("Att lära barn sova").

    Men du kanske inte orkade "läsa på" såpass långt
  • NorasMamma
    TvåTrollungar skrev 2009-07-31 00:03:46 följande:
    tycker i stället du kan ta dig tiden att läsa igenom om metoden!
    Jag har inget som helst behov av det. Jag vet vart jag står i saken och skulle ALDRIG behandla mina barn så. Jag kärleksmetodar mina barn istl
  • NorasMamma
    TvåTrollungar skrev 2009-07-31 00:08:55 följande:
    kärlek sitter väl inte i en metod? Inez får hur mycket kärlek som helst, så du kan ju inte komma och påstå att hon inte får kärlek för att vi använt 5 minuters metoden! jag vet vad kärlek är och det ger jag mitt barn!
    Ja och det kände hon säkert när hon fick gråta sig till sömns 3 månader gammal. Hejja dig.
  • NorasMamma
    TvåTrollungar skrev 2009-07-31 08:05:08 följande:
    klart hon gjorde! sen verkar du fortfarande inte fatta att hon INTE SKREK SIG TILL SÖMS.ett barn som får kärlek är ett tryggt barn och ett tryggt barn behöver inte varar orolig och skrika på kvällarna utan klarar av att somna själv på grund av inre trygghet!ett otryggt barn är ett barn som ständigt söker närhet, och om du ständigt behöver famna/vagga/amma ditt barn till sömns så tycker jag det lyser igenom klart och tydligt vem som är trygg eller ej!att låta barnet få använda sin egen förmåga att klara av att somna själv är bra, annars tar du ju ifrån dit bar förmågan att vara en egen individ! Inez är så pass trygg att hon klarar av det, sen om ditt/dina barn är är så pass otrygga att du ständigt måste famna det till sömns så tycker jag att det är dina barn det är synd om!
    Vem har sagt att jag ständigt behöver vagga mina barn till sömns? Läste du vad jag skrev om min dotter? och min son myser en stund, får känna sig älskad - och sen lägger jag honom i sängen där han somnar gott. Och dottern - ja henne vaggade jag tills hon var nästan ett år! Idag är hon 3 år - en tuff stark och kärleksfull trygg tjej på ALLA sätt ocgh vis. Sånt kan ,man nämligen SE på en 3 åring, du menar att man kan det på en 6 mån?
    Och att tvingas använda "sin egna förmåga" att somna ensam innan man ens är ett år? Herregud LÄS vad du själv skriver.
  • NorasMamma
    TvåTrollungar skrev 2009-07-31 08:39:21 följande:
    eftersom det är jag som skriver mina inlägg så är det klart att jag vet vad jag skriver! klart man kan se det på en 6 månaders, det kan vi hos oss i alla fall, syns väldigt tydligt! klart att du inte kunde se det på dina eftersom dom tydligen inte var det!
    Och det vet du inte ett skit om. Läs inläggen ovan istället.
  • NorasMamma

    " Ifall du tar upp henne har hon vunnit"

    6 månader? Tror ni att bebisar är små manipulerande små varelser? Dem är människor. Dem gråter för att dem vill ha närhet kärlek och tröst.

  • NorasMamma
    ThereseNyman skrev 2009-07-31 13:32:32 följande:
    Nej, jag frågar inte för att få medhåll i mitt beslut, det vet jag är rätt.Vill bara att ni ska inse att det inte är någon idé att försöka "omvandla" mig...O det är väl KLART att jag förstår att barn/bebisar skriker att för att vara dumma eller elaka....Jag har två barn till, så lite vet jag faktiskt om dem...
    Varför medhåll om man är så "säker" på sin sak?
  • NorasMamma
    NorasMamma skrev 2009-07-31 13:34:01 följande:
    Varför medhåll om man är så "säker" på sin sak?
    Haha jag läste fel. My bad.
  • NorasMamma

    En fråga till Ts nu efter att jag läst igenom trådstarten igen.

    "På kvällarna SKA hon somna hos mig, efter välling, vilket börjar ohållbart både för mig, pappan o bebisen."

    Hur är det ohållbart för bebisen? Vill gärna höra hur du tänker där.

Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??