• Winglur

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    FrökenLindström skrev 2009-07-30 19:41:33 följande:
    Hur kan han vara övergiven när vi är i samma rum, en halv meter ifrån honom, hela tiden?
    Men för att du inte svarar på barnets signaler!
  • Winglur
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 19:42:05 följande:
    Men snälla, lämna tråden o starta en egen om hur hemsk denna metod är! Du har påpekat detta flera gånger, men vi står fast vid våran sak, o våran åsikt är en annan än din. Acceptera detta, tack!
    Jag är kvar för att jag så innerligt vill att ni ändrar er!
  • Winglur
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 19:41:33 följande:
    Hur kan han vara övergiven när vi är i samma rum, en halv meter ifrån honom, hela tiden?
    Det måste ju nästan vara värre att mamma/pappa står alldeles intill men vägrar plocka upp, då ser ju bebis att ni faktiskt är där men ignorerar ändå...
  • Winglur
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 19:47:17 följande:
    O det tror du att vi gör? Jag menar, om vi/jag inte ville använda oss av denna metod, hade vi nog inte ens provat...
    Tyvärr verkar det ju inte som att ni tänker göra det.
    Stackars barn...
  • Winglur
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 19:51:06 följande:
    Ja, vilka hemska mammor vi är.... Anmäl oss till soc vetja! Men helt ärligt, tycker du att detta är det värsta man "utsätta" sitt barn för??
    Kanske inte det värsta, sexuella övergrepp etc väger nog över.
    Men nog f*n är det illa, riktigt illa. Enligt mig!
  • Winglur
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 19:50:30 följande:
    Är han lika övergiven när han ligger mellan oss i vår säng och skriker och vi ignorerar honom?
    Men alltså, övergiven och övergiven, ni svarar ju inte på barnets signaler, vilket är minst lika illa.
    Du menar alltså på allvar att ni låter honom ligga mellan er och skrika utan att ni tar upp och tröstar honom?
  • Winglur
    Malle85 skrev 2009-07-30 19:54:43 följande:
    Wiila5: Vilken "metod" rekomnederar du då? Eftersom du är så emot 5 mm?
    Som NorasMamma säger, KärleksMetoden!
    Nej men allvarligt. Jag tror inte att man behöver metoda sina barn!
    Min dotter sov hela natten utan metod från ca 4 veckors ålder.
    Hon somnade då ammandes/vaggandes i min famn.
    Nu har hon börjat vaknat igen på nätterna men jag tänker ialf inte använda nå¨gon metod.
    Provar Elizabeth Pantleys Somna utan gråt, vilket i princip innebär att vi har fasta rutiner.
    Men jag vaggar/ammar fortfarande min lilla till sömns, för hon behöver uppenbarligen det just nu. Jag vet att hon inte kommer behöva det om ett par år ialf.
    Man behöver inte "lära" barn att sova själva, dom fixar det i sinom tid, när dom är redo!
  • Winglur

    Lady Dahmer skrev 2009-07-30 20:52:26 följande:


    man är inte en dålig mamma för att man använder sig av 5mm. Föräldrarskap är mer komplext än så. Däremot så ÄR skrikmetoder skadliga för barn. Anledningen att motståndarna lägger sig i är just av den anledningen. Och anledningen till att "ni" inte bryr er om "oss" är för att det inte är skadligt att inte köra 5mm.
    Precis.
  • Winglur
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 20:58:10 följande:
    INGEN som läste mitt inlägg??? NR 214 Eller, det kanske inte är nån som vill kommentera, nu när det "faktiskt" har gått bra....
    Vad ska vi säga?
    Grattis, hon gav upp efter första kvällen...
  • Winglur
    Malia75 skrev 2009-07-30 21:06:16 följande:
    Det här var nog bland det mest skrattretande jag läst. Självklart tror du inte att man behöver metoda sina barn om du har ett barn som sovit hela natten från 4 veckors ålder. Nej varför i hela friden skulle man metoda ett barn utan sömnproblem? Men så är det med de flesta som är emot alla metoder och tjatar om att det räcker om barnen får kärlek....bara för att det funkat bra för dem så tror de att alla kan göra likadant. Grattis TS! Ditt barn har inte alls gett upp, även om de som är emot metoden har det som "försvar" när barnet somnar gott redan på andra/tredje kvällen. De tycker nog det är mycket bättre att ha ett barn som inte sover och föräldrar som inte sover.....DET är kärlek det!
    Om du läste hela mitt inlägg kanske du såg att hon nu vaknar en hel del natten igenom.
    Har gjort i snart 3 månaders tid. Jag kommer i vilket fall inte "metoda" henne då jag anser att det inte är bra för barnet!
  • Winglur
    anna450 skrev 2009-07-30 21:20:01 följande:
    Ditt barn,skriker det aldrig?Om den gör det är du där på 1 sek då?Eller du kanske är en sån mamma som avbryter sitt skitande för att ditt barn piper lite?
    Klart hon skriker men ja jag gör mitt bästa för att trösta henne så fort som möjligt!
    Nu var det inte fråga om pipande och gnällande, utan om att utsätta sina barn för skrikmetoder!
  • Winglur
    Malia75 skrev 2009-07-30 21:27:54 följande:
    Jo jag läste hela ditt inlägg. Jag menar bara att den som metodar kanske inte har sovit alls sedan bebisen föddes. Det har ju du gjort...... Vad bra att du inte metodar om du inte vill...men kan du inte låta de som vill göra det utan att klanka ner på dem?
    Har jag klankat ner på någon? :O
    Nej, jag vill bara att ni ska tänka efter ORDENTLIGT ni som använder er av dessa metoder pga vad det faktiskt gör med barnen!
  • Winglur

    Lady Dahmer skrev 2009-07-30 22:45:54 följande:


    att lämna ett barn ensamt att skrika är väl inte att hjälpa dem att somna in!? Det är ju att överge. JAG hjälper min dotter att somna. Jag håller henne i famnen tills hon somnat.
    Precis.
  • Winglur
    UllaBella skrev 2009-07-30 22:50:02 följande:
    Beslut för att sova? Ehh jag trodde alla människor kunde sova när de är trötta. Det är väl inget man behöver lära sig. Ska man lära dem att bajsa också då eller? Vi har inga problem med att få vår dotter,2 år att sova. Ibland somnar hon 19.00 ibland 21.00 eller någon gång däremellan. Precis som vi vuxna så är man inte trött exakt samma tid varje kväll. Jag förstår inte vad det är för ansvarsfullt med att låta sitt barn gråta sig till sömns. Vad är det för fel på att försöka komma fram till något trevligare sätt att komma till ro med sitt barn på kvällen? Ligga bredvid, sitta och vagga, sjunga, läsa saga... Oftast vill vår dotter ligga i sin säng, ibland vill hon att någon av oss ska ligga bredvid en stund och mysa, ibland vill hon ligga för sig själv, ibland vill hon ligga hos oss. Jag tycker det är mer ansvarsfullt och framförallt kärleksfullt att försöka lyssna på sitt barn och göra det som känns bra för en själv och nästan alltid när man läser om bla. 5 mm så tycker föräldrarna att det är jobbigt att höra sitt älskade barn skrika och gråta. Jag tror att man redan där ska stanna upp och lyssna på sig själv och tro mer på sin förmåga att vara förälder genom att göra det som känns rätt och inte vad som förväntas av en bara för att andra säger att det behövs en massa metoder till att uppfostra och få sina barn att sova osv. Se bara till för ínte allt för länge sen så skulle alla barn vara hungriga var 4:e timme då de skulle ammas. Det är det väl ingen som tycker är vettigt idag!?
    Kloka ord.
  • Winglur
    TvåTrollungar skrev 2009-07-30 22:52:20 följande:
    Men hallå! skärp dig, det är väl upp till henne och det fungerade ju, så vad är problemet! det handlar inte om "att skrika sig till sömns" utan att man lär barnet somna på egen hand! det sista barnet såg när de somnade är också det barnet vill se om det vaknar till under natten, hur skulle du själv känna om någon utan din vetskap flyttat på dig till något helt annat ställe medan du sov eller tex att du somnar bredvid din man som du inte har en aning om inte kommer ligga där då du vaknar, då är det väl FASIKEN mycket bättre att ligga där man skall ligga hela natten och ligga själv. Barnet skriker inte av att det är otryggt utan av att de i så fall är envist och vill bestämma, ett tryggt barn somnar själv efter att ha fått chansen att prova och inte haft en höna till mamma som slitit upp de bara förr att det skärrar i hjärtat när de skriker. Kan ju tillägga att till och med vårat BVC sa att vi skulle tänka på inte söva henne i famnen etc för att natt sömnen då störs! och det rekommenderar även "somna själv metoden"
    Men herregud, BVCs rekommendationer är inte alltid dom bästa!
    Tanter som jobbat där sedan 70 talet, många av dom fast i vad som gällde då.
    När min dotter sov hela natten vaggades lr ammades hon till sömns, lades sedan i sängen, och inte vaknade hon flera ggr bara för att hon vart flyttad?!
  • Winglur
    Söderbönan71 skrev 2009-08-02 22:23:24 följande:
    Det är skillnad att köra liknande 5mm i några dagar än vecka efter vecka. Ett barn blir inte otryggt efter att ha fått gråta i 10-30 min i ett par dagar med regelbundna avbrott av föräldrarna under den tiden. Otrygghet handlar om något annat och ska vi prata om bestående störningar så handlar det definitivt om något helt annat.
    Fast om du läser ex Lövet2s inlägg så ser du ju att det faktiskt "bara" behövs ett par dagars obesvarat gråt för att få "bestående störningar"!
Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??