• ThereseNyman

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    Min lilla dotter är 10 månader, o har aldrig somnat själv, förutom när man vaggat henne i vagnen, eller om hon är riktigt trött om man bara lagt henne ner i vagnen.

    På kvällarna SKA hon somna hos mig, efter välling, vilket börjar ohållbart både för mig, pappan o bebisen.

    Vi pratade om det fram o tillbaka, 5 mm var nog enda lösningen.

    Ikväll provade vi, o det är helt klart att det var jättejobbigt att höra sitt allt skrika o skrika... Men vad gör man??
    I alla fall, det tog 40 min sen sov hon så gott i sin säng.

    Nu undrar jag, hur länge måste man hålla på så här? Kommer det ta mindre tid imorgon?

    Vill Endast ha svar av er med egna erfarenheter.

    Negativ kritik av denna metod, hänvisar jag nån annanstans!

  • Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??
  • Winglur
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 20:58:10 följande:
    INGEN som läste mitt inlägg??? NR 214 Eller, det kanske inte är nån som vill kommentera, nu när det "faktiskt" har gått bra....
    Vad ska vi säga?
    Grattis, hon gav upp efter första kvällen...
  • ThereseNyman

    Ja, jisses..............


    Winglur skrev 2009-07-30 20:59:21 följande:
    Vad ska vi säga? Grattis, hon gav upp efter första kvällen...
  • Malia75
    Winglur skrev 2009-07-30 20:55:29 följande:
    Jag tror inte att man behöver metoda sina barn!Min dotter sov hela natten utan metod från ca 4 veckors ålder.
    Det här var nog bland det mest skrattretande jag läst. Självklart tror du inte att man behöver metoda sina barn om du har ett barn som sovit hela natten från 4 veckors ålder. Nej varför i hela friden skulle man metoda ett barn utan sömnproblem?

    Men så är det med de flesta som är emot alla metoder och tjatar om att det räcker om barnen får kärlek....bara för att det funkat bra för dem så tror de att alla kan göra likadant.

    Grattis TS! Ditt barn har inte alls gett upp, även om de som är emot metoden har det som "försvar" när barnet somnar gott redan på andra/tredje kvällen. De tycker nog det är mycket bättre att ha ett barn som inte sover och föräldrar som inte sover.....DET är kärlek det!
  • Malle85

    Tycker det är fel att säga tt hon gav upp...
    Hennes dotter vet att hennes föräldrar finns där för henne och att hon somnade gott var för att hon är väl trygg i sig själv.

  • ThereseNyman
    Malle85 skrev 2009-07-30 21:06:51 följande:
    Tycker det är fel att säga tt hon gav upp... Hennes dotter vet att hennes föräldrar finns där för henne och att hon somnade gott var för att hon är väl trygg i sig själv.
    TACK!!! Bland det bästa, snällaste någon sagt i denna tråd.

    Jag hoppas, o tror, att det är så min dotter känner.
  • Kitty med triss

    Jag tror nog på Eckerberg i viss mån jag! Vi har kört varianten från 18 månader, sitta brevid och flytta stolen allt längre bort successivt och stoppa ner barnet i sängen när han springer upp, det var JOBBIGT men det gick till slut, inget skrik alls bara en väldigt ond rygg på mamma och pappa. På mellanflickan körde vi en variant där vi satt brevid och hon fick somna själv, den kan jag verkligen rekommendera TS, jo hon skrek för hon var van vid att vaggas samtidigt som man skulle sjunga och hon skulle dra en hårt i luggen, fruktansvärt jobbigt. Hon vaknade dessutom runt 9 ggr varje natt. Efter att hon lärt sig somna själv sov hon hela natten och livet blev ljust igen. Med vår bebis nu som är 7 månader komemr vi nog att vänta ett tag, känns inte bra att metoda henne nu, tror det är bra att vänta till året, de har ju separationsfaser och sånt vid 7-8 månader, rädd för att hon ska bli otrygg. Kommer dock inte lämna rummet utan sitta brevid och sjunga lite. Skrik blir det nog men jag tror man känner rätt bra om barnet klarar det eller inte. 5 mmm är lite väl radikal kan jag dock tycka, var med när en släkting körde den och det skreks hjärtskärandes inifrån barnkammaren jag hade svårt för att stå ut när jag hörde det. Vi upplevde nog att vår dotter var mer arg men så satt vi ju också brevid och hon var då lite över 11 månader.

  • Malle85

    Jag står på din sida ts. Jag har bara bra erfarenheter av denna metod. Kör på och strunta i dom som är emot den. Dom får köra på sina sätt, så länge din du och din dotter och övrig familj mår bra så är ju det huvudsaken.

  • Fatima89
    ThereseNyman skrev 2009-07-29 21:20:13 följande:
    Min lilla dotter är 10 månader, o har aldrig somnat själv, förutom när man vaggat henne i vagnen, eller om hon är riktigt trött om man bara lagt henne ner i vagnen.På kvällarna SKA hon somna hos mig, efter välling, vilket börjar ohållbart både för mig, pappan o bebisen.Vi pratade om det fram o tillbaka, 5 mm var nog enda lösningen.Ikväll provade vi, o det är helt klart att det var jättejobbigt att höra sitt allt skrika o skrika... Men vad gör man??I alla fall, det tog 40 min sen sov hon så gott i sin säng.Nu undrar jag, hur länge måste man hålla på så här? Kommer det ta mindre tid imorgon?Vill Endast ha svar av er med egna erfarenheter.Negativ kritik av denna metod, hänvisar jag nån annanstans!
    Hur gick det idag?? kanske lite mindre va!!!
    lycka till håller tummarna för dig

    //kram
  • ThereseNyman
    Fatima89 skrev 2009-07-30 21:12:50 följande:
    Hur gick det idag?? kanske lite mindre va!!! lycka till håller tummarna för dig //kram
    Läs inlägg nr 214.
  • anna450
    Winglur skrev 2009-07-30 20:59:21 följande:
    Vad ska vi säga?Grattis, hon gav upp efter första kvällen...
    Varför är du ens kvar i den här tråden?!
Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??