• AAEV

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    Girlinthecity skrev 2009-07-30 14:23:41 följande:
    Jag förstår er. Men vidhåller min åsikt. Hur lång tid tycker du att det ska ta att somna? När går ni och lägger er? Är er son 10 mån eller har jag blandat ihop det? Jag skulle ju prova att lägga honom innan ni lägger er, men vet ju inte när det är.
    Vid halv nio går vi och lägger oss. Nu tar det upp till tre timmar o få honom att sova, då får vi alltså lägga honom klockan sex för att vi ska komma i säng vid nio. Då vaknar han vid fyra på morgonen, och nej då har jag inte lust att gå upp :)
  • AAEV
    Girlinthecity skrev 2009-07-30 14:28:55 följande:
    Sover han 7 timmar på natten?
    Igår somnade han vid elva och sov till sju idag. Åtta timmar är det :) Tyvärr sover han inte mer, han sover ju så oroligt dessutom...
  • AAEV
    Girlinthecity skrev 2009-07-30 14:31:16 följande:
    Lillplutten! Ja, det händer ju saker hela tiden för de små. Sover han inget på dagen heller?
    Jo han sover på dagen och då är det inga problem alls, han sover 1.5 timme på förmiddagen o på eftermiddagen. Då sover han bra och vaknar inte. Däremot på natten vaknar han flera gånger och är orolig.
  • AAEV
    Girlinthecity skrev 2009-07-30 14:37:33 följande:
    Hur somnar han på dagen då?
    I sin vagn, utan att man behöver vagga eller någonting.
  • AAEV

    TS, vi uppdaterar väl imorgon ändå för att se hur det har gått :) Nu är det snart läggdags, menar jag!

    Sambon och jag står iaf fast vid att det här är värt att prova, man märker ju ganska snart om det funkar.

    Och angående det där med att man är hemsk om man låter barnen skrika, mitt barn skriker när han inte får som han vill (ibland) tex när han inte får leka med telefonen. Ska jag låta honom leka med den då, för annars misshandlar jag honom om han skriker?

  • AAEV
    Winglur skrev 2009-07-30 19:39:57 följande:
    Men allvarligt, du menzar alltså att det är samma sak?Idiotisk jämförelse!Spädbarnet känner instinktivt: "Om jag signalerar mitt nödläge och ingen kommer, så har jag blivit övergiven. Jag kommer att dö om jag inte sparar mina krafter. Att gråta tar på krafterna. Alltså, för att överleva måste jag sluta gråta och avskärma mig." Men innan barnet slutar gråta måste det anamma insikten att det har blivit övergivet.Det är sjukt att utsätta sina barn för detta!
    Hur kan han vara övergiven när vi är i samma rum, en halv meter ifrån honom, hela tiden?
  • AAEV
    Winglur skrev 2009-07-30 19:48:25 följande:
    Tyvärr verkar det ju inte som att ni tänker göra det.Stackars barn...
    Är han lika övergiven när han ligger mellan oss i vår säng och skriker och vi ignorerar honom?
  • AAEV
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 19:51:06 följande:
    Ja, vilka hemska mammor vi är.... Anmäl oss till soc vetja! Men helt ärligt, tycker du att detta är det värsta man "utsätta" sitt barn för??
    TS, det verkar vara du och jag mot världen! :)
  • AAEV
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 20:04:19 följande:
    Tycker verkligen att ni tar i när ni påstår att jag inte bryr mig om mitt barn. Blir uppriktigt sagt ledsen... De i min närhet vet att jag gör allt för mina barn, o lite till. O att lära mitt barn att somna själv, ja, det anser jag är rätt.
    Jag blir självklart också lite ledsen när jag läser sånt här, men i en annan tråd har jag blivit kallad för världens sämsta mamma för att jag inte tog in mitt barn på toaletten när jag skulle gå. Så vi är nog inte så tokiga, trots allt.
  • AAEV

    Vad bra TS att det fungerade så bra för er. Har precis kommit ner efter nattningen, det tog ca 45 minuter, dock skrek han inte utan ville mest inte sova.
    Nu ska vi också äntligen få gå och lägga oss :)

  • AAEV
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 21:37:55 följande:
    Han kanske inte var tillräckligt trött? Hoppas det går smidigare imorgon, sov så gott nu.
    Nej jag tror inte han var det. JAG tycker dock han ska vara det klockan nio på kvällen :) Men vi försöker imorgon igen, räknar med att vi hörs av lite här så vi får se hur det går =)
  • AAEV

    Jag skriver inte i trådar som handlar om tvillingar, därför att jag har ingen erfarenhet av det. Jag skriver heller inte i trådar om amning, då jag bara ammade en kort tid. Varför måste då alla som INTE provat 5mm skriva här, när TS (och vi andra) bett om att ni ska hålla er utanför.

    Vi har förstått att ni tycker vi är världens sämsta föräldrar, att våra barn kommer att få men för livet, ADHD och psykiska problem och allt det där. Vi har förstått att ni tycker vi är lata som inte vill/kan vagga våra barn till sömns eller låta dem somna i famnen.

    Det tråkiga är att ni inte alls lyssnat till bakgrunden, ni vet inte om vi provat allt som går att prova och är så förtvivlade över att barnen inte sover att vi vill prova detta nu, se om det fungerar.

    Ni bara ångar på, skriver om allt som är så hemskt och "prova det och prova det" men vi kanske har provat, eller hur?

  • AAEV
    SaramedM skrev 2009-07-31 10:22:17 följande:
    Har ni provat att vänta ut barnet? TS dotter är 10 månder och vill somna i någons famnJag ser inte det som ett problem
    Mitt barn är 9 månader och vill inte somna i någons famn.
  • AAEV
    SaramedM skrev 2009-07-31 10:32:05 följande:
    Nej och?Jag hänger inte med
    du sa att du inte såg något problem. min son vill inte somna i famnen, eller i vagnen, eller i sin säng, eller i vår säng...vi har provat att bära, att vagga, att sjunga, att bara ligga bredvif. ingenting fungerar...
  • AAEV
    SaramedM skrev 2009-07-31 10:35:08 följande:
    Hur somnar han?Ärlig fråga alltså
    Hur han somnar? Den senaste månaden har han somnat mellan oss i sängen, efter ungefär 2 timmars kamp och skrik. Vansinnig, svettig och orolig. Vaknar sedan flera gånger varje natt. De senaste nätterna när vi har lagt honom i sin säng, suttit bredvid och lagt ner honom, gång på gång när han ställer sig upp vansinnig så har han somnat efter en halvtimme, och sovit bra på natten.
Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??