• Rondellen

    Utomkvedes - vad händer sedan?

    Jag har igår fått konstaterat utomkvedeshavandeskap. Men eftersom jag inte har ont så ansåg läkaren att jag inte behövde akutvård, utan ska komma tillbaka på måndag för en cytostatikabehandling, och slipper därmed skada min äggledare ytterligare.

    Jag är givetvis livrädd att det är kört för mig att bli gravid. Var urgald för det positiva testet, det kom efter bara två månaders försök... så händer detta... Jag vet att bara för att en äggledare kan vara skadad så betyder itne det att den andra är det, men jag misstänker att anledningen att jag råkade ut för utomkveds är för att jag ahde klamydia när jag var tjugo. Då skulle ju potentiellt båda äggledare kunna vara skadade! Ställer in mig på att göra IVF nästa år, så blir allt annat som händer en positiv överaskning.

    Någon mer som fårr utomkveds som vill dela med sig lite? Tråden är för alla som råkat ut för detta och som ororar sig för vad som händer sedan...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-27 22:53
    Denna tråd fortsätter här

    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m48311763.html

  • Svar på tråden Utomkvedes - vad händer sedan?
  • Stella 78

    Har också hört att Octaviakliniken ska vara bra. Fick tid hos dem när jag fick mitt mf innan X konstaterades. Tyvärr avbokade de min akuttid pga att de var överbokade. Sös och octavia har dessutom samarbete.

    Lycka till på ditt besök! Läkarna ska iallafall vara fantastiska!

  • Tintzo

    Hej!
    När ni har fått mens eftes x:et har ni haft vanliga mens smärttor eller värre? är orolig har så jävla ont i hö. sida ska åka in på koll snart :( Det är ju meningen att ja ska börja jobba i moron efter 2 mån. sjukledighet vill int ha ont längre vill bli frisk :(. vill till jobbet!! fick cellgiftssprutan 9.7.

  • Stella 78
    Tintzo skrev 2009-08-10 10:18:30 följande:
    Hej!När ni har fått mens eftes x:et har ni haft vanliga mens smärttor eller värre? är orolig har så jävla ont i hö. sida ska åka in på koll snart :( Det är ju meningen att ja ska börja jobba i moron efter 2 mån. sjukledighet vill int ha ont längre vill bli frisk :(. vill till jobbet!! fick cellgiftssprutan 9.7.
    Jag hade mycket värre menssmärtor nu senast när jag fick mens. Min första mens som jag fick 2 veckor efter operationen var till att börja med nästan smärtfri, men efter 2 dagar kom smärtorna. Var som att mensen skjutsade igång ordentligt först då och blodet forsade. Men just det... jag har ju opererat också utöver cellgifterna. Så jag vet inte vad som beror på vad.

    Ägglossningen var också smärtsam. Trodde jag hade fått blindtarmen då jag inte kunde sova under natten. ska ha ÄL nu idag eller imorgon igen och hoppas innerligt att det inte blir så igen för då lär det inte bli något sex ¨

    Hoppas det släpper för dig! Har ditt hcg sjunkit helt nu?
  • Rondellen
    mizzvictory skrev 2009-08-03 19:41:36 följande:
    Usch låter inge kul, jag fick en tid på octavia kliniken nästa tisdag så får se vad de säger! men jag hoppas att det sitter rätt den här gången så man slipper operation igen!
    Mizzvictory, hur har det gått?
  • mizzvictory

    Det var en liten tuss på skärmen med tickande hjärta så allt såg jätte bra ut, ska tbx om 2 veckor igen bara för att jag haft en så lång väg...så allt känns jätte bra just nu! Tack för omtanken

  • Rondellen
    mizzvictory skrev 2009-08-11 18:07:32 följande:
    Det var en liten tuss på skärmen med tickande hjärta så allt såg jätte bra ut, ska tbx om 2 veckor igen bara för att jag haft en så lång väg...så allt känns jätte bra just nu! Tack för omtanken
    Åh! När man får läsa sådant så får man hopp! Går igenom samma som du har gått igenom innan, och att få läsa att det gått så bra ger mig all hopp o styrka i världen. Jag önskar dig verkligen all lycka, jag vet hur, mycket sorg och smärta som föregått!
    Stor kram!!
  • vis69

    Den första ägglossningen efter x:et var otroligt smärtsam! Sen har det avtagit för varje månad, nu efter 6 mån ingen ägglossningsmärta alls. Tyvärr har dock min mens ökat, blöder och blöder, i två-tre dagar är det tampongbyte varje timme som gäller. Men den första mensen efter x:et var värst, då fick jag gå hem från jobbet för jag det bara forsade och jag blev yr och trött.

  • Mammiztill2

    Hej Vill bara tipsa er som har Förlorat en eller båda äggledare, och har Sjuk & Olyksfalls försäkring att ringa och kolla upp med ert bolag.. för en förlorad äggledare i tex T-H kan man få ersättning ca 5% av sitt livförsäkrings belopp.

    Tyvärr hade ja ingen försäkring på mig själv och nu står ja utan någon äggledare kvar, och ingen gratis ivf att få heller..

    De pengar hade verkligen behövts..

  • vixon

    Grattis mizzvictory!!!

    Mammiz81 - tack för tipset! Ska kolla upp detta imorgon. Varför får man inte den typen av upplysning på sjukhuset?

Svar på tråden Utomkvedes - vad händer sedan?