Inlägg från: Joffe |Visa alla inlägg
  • Joffe

    minnas xiii

    Hej på er!

    Grattis Mamsen! Vilken härlig dag ni hade Kunde du läsa dikten utan att storgråta, jag hade nog brutit ihop
    Har dessvärre inte en aning om det där med namnen men det finns ju hyfsat nygifta par i tråden som kanske vet.

    Så spännande med antågande bebisar, det verkar vara "inne" att stanna kvar inne längst möjligt!
    Har en kamrat som skulle bli far i slutet på aug men i lördags var den fortfarande kvar i magen, har inte hört något sedan dess så den kanske är ute nu, hon skulle i alla fall bli igångsatt i dag om så inte var fallet.
    Nya regler i göteborg så man kan få gå över till v 43+5 om allt är ok.

    Känns som att det var hur längesedan som helst som jag skrev men jag har läst titt som tätt, får inte till det.

    Eddie han växer o frodas, är inte så motorisk som Leon var och kan inte sitta själv osv, när han sitter i antilopen får jag staga upp honom med en filt
    Han kan dock klappa händerna och det klappas nästan jämt, en liten gladskit
    Har varit inne på nya hörselkontroller och har väl ännu inte fått så klara besked men i förra veckan test så märkte man ganska tydligt att vänstersida är bättre än höger.

    Leon trotsar en hel del och får utbrott så hela han låser sig och blir helt okontaktbar, ibland undrar jag om jag inte skulle gå en sorts "andaskurs" i efterhand
    Förskolelämningar kan vara en katastrof, förra torsdagen var han helt hysterisk, började skrika redan hemma och detta fortsatte tills jag gick i från förskolan, han ville inte dit.
    Nu får jag lämna honom en stud tidigare så han slipper värsta rushen och han är med en speciell fröken ganska mkt, han behöver få lite ro nu när det varit så mkt med lillebror, ny förskolan och nu en ny avd.

    Nu måste jag käka upp en mindre god fullkornspaj.... missade läsa på förpackningen att det var fruktsalsa på.... varför lägga frukt på kalkon o broccolipaj? Hatar varm frukt!

    Just det, jag började på en kurs förra måndagen i bokföring o redovisning, hoppas på att få igång hjärnan lite men det är inte lätt att hinna med läxan.

  • Joffe

    Hej

    Naffe, hämtar du bebis nu då ?


    Vad sött av Viran Maja, tänk vad de kommer ihåg

    Rossy, inte kul med dina lämningar heller
    Här skiftar det från dag till dag, ena dan hysterisk, nästa ingenting och som i dag en lten hand som gned lilla ögat en gång och ett svagt "mamma" när fröken lyfte upp honom.
    I dag kom vi dit kl 9, mitt i rushen (pga bajskatastrof), vi ska lämna lite innan så han slipper värsta kalabaliken.

    Jag hade också sagt upp platsen om det var 3 tim som gällde, att klä på/av, in i bilen, köra till förskolan, ut ur bilen, ut med vagn, lämna Leon, in med bebis+vagn in i bilen, ut ur bilen, av med kläder tar ju nästan ½ tim så då hade det känns helt hystersikt stressigt.

    Återkommer, det är nått som rör sig

  • Joffe

    Välkommen Theos lillebror  

    Maja, en extra kram till dig och jag förstår att du vill trycka på pausknappen ett tag, jag hoppas att den dagen lillasyster bestämmer sig för att komma är en dag då ni löst knutarna.
    Kom på ett namn till, ploppar upp lite namn då o då Laura ! (inte eng uttal)

    Cirkel, han kom på det helt själv eller så har han sett Leon klappa En dag så började han klappa händerna och nu är det "hans" grej
    Jag får dock fortfarande staga upp killen i stolen för sitta är inte hans grej
    Eddie är också ett snäpp vildare än vad Leon var, han för ett himla väsen och rullar i väg över golven, äter gör han och då sprutar han och mat skvätter överallt

    Leon är oerhört trotsig, fler? Han kan göra mig helt galen och ibland vill jag nästan börja gråta, många ggr pga att jag också börjar beteé mig som en knäppgök tillbaka sen får jag ångest.
    Mitt tålamod är väl inte heller helt på topp men det beror nog på att jag varit ensam mkt och Leon drömmer om nätterna och skriker samtidigt som Eddie är sjuk och kan knappt sova pga hosta / täppt näsa.

    Ja snart är Essi o c/o västkustbor, bannar mig själv som inte skrev upp adressen när huset låg ute, jag hade ju kunnat stå där som en välkomstkommité (fast då hade ni kanske trott att jag e en stalker )

    Hoppas din vecka blir bra förväntan
    Du har lite skillnad på dina pojkar, Eddie o Leon är ganska lika i sina kurvor men Leon ligger/låg ca 300 gr mer

  • Joffe

    Hej

    Får se om jag får skriva något här utan att bli störd
    Precis när jag loggade in så började Leon hosta.

    Vilken upplevelse Naffe Låter som ett fantastiskt bra förlossning

    Finns en del jag velat kommentera med det får vänta tills en annan dag, helst tidigare på dygnet.

    Essi, ni ska få boa in er lite innan Joffe klampar in men sen ska jag ta min gamla volvo och stuva in barnen och leta upp ert lilla paradis.
    Måste också säga att du verkar ha en ypperligt bra chef

    Krypa, onej men han börjar komma upp på alla 4, i alla fall på mjukt underlag
    Eddie har precis börjat kunna sitta ordentligt i antilopen men verkar ha andra talanger så som att rulla
    I vagnen är han som en krokodil som dödsrullar sina byten
    Det känns som att denne lille kille kommer bli något mer intensivare o modigare än sin bror
    Leon försöker lära Eddie att krypa, Leon kryper runt runt och säger " Edie (tänk er någon från Tjörn som talar med starkt i) "Edie, titta Eon pypa"

    Fisk, bra med en lista och resa såklart.

    Cirkel, kul med Ikea och att det gick bra

    Pess, Leon gillar också att dansa, kan kanske bjuda upp Lilla L till en låt av hans favoritband Larz-Kristerz ?

    Maja...... Ihhh spännande

    Jösses vad mkt jag hunnit skriva, kan ju skriva lite till.
    På tal om trots så visar det sig mest genom dessa hemska utrbrott när man säger nej till något och han skriker, slåss och kastar grejer, just nu är han ofta arg och favvoordet är "inte".
    Han har även jobbigt om nätterna, verkar ha mardrömmar och ropar nej eller mamma osv, häromnatten ropade han på banan ....mardröm om bananer?

    Lite om EGO till och då Eddie (nu när jag ändå har farten uppe)
    Har varit på en hörsekontroll till som jag nog inte skrivit om och i dag har det varit en spec-pedagog på hembesök.
    Det senaste testet visade ganska tydligt att han hör bättre på vänster öra och då hör han ung samtalston, höger öra är ännu oklart men det är sämre.
    Man får helt enkelt se tiden an och det kommer göras ett otal fler tester.

    Nu ska jag sluta min uppsats och plugga lite

  • Joffe

    Svenneman

    Men fy lilla Virus, så hungrig att hon fick ont i magen Skönt att det var ett så enkelt problem i alla fall så att inte ni får magsjuka mitt upp i allt.

    JJ, ser att även du har tidiga morgonvanor Leon är också morgonpigg och vaknar gärna 5,30, detta innebär att han är trött som sjutton vid 9 då det är dags för förskolan och det gör såklart själva överlämnandet jobbigare, i dag sov han dock till 6,50 och lämningen gick bra, bara lite kläng runt mina ben.
    Fy för alla dessa tänder, nu var det ett tag sedan Leon fick någon men det har varit pest o pina varje gång, får väl ta o kolla en dag om han fått alla.

    Plugga ja, det kanske jag missat skriva, jag fick ett ryck och anmälde mig till en kvällskurs i bokföring/redovisning, har ju inte varit i väg mer än 2-3 gånger själv sedan Leon föddes och började få lätt panik!
    Nu går jag varje måndkväll på folkuniversitetet, som synd är så har vi fått en lärare som är mindre bra och ett flertal har hoppat av, även jag har talat med ledningen om hans sätt. De har talat med honom så han lugnade sig lite i alla fall, men han är oerhört snurring (71 år gammal) Verkar inte som att han får fler uppdrag här i alla fall, jag har råkat bli en sorts spion för ledningen på FU så jag rapporterar efter varje gång

    Problemet är som sagt att plugga hemma, jag har försökt sitta på kvällen då barnen lagt sig men då är man själv så trött att ögonen går i kors.
    Jag skulle behöva gå någonannanstans för att läsa men eftersom min sambo är borta mkt så finns det sällan tid.

    Välling, Leon ÄLSKAR nenning! Har tänkt på det där med nappflaska, hade behövt nått annat som funkar utan att spilla, han tuggar gärna på nappen.

    Eddie vill inte amma mer fast jag vill, erbjuder honom tutten om han vaknar tidigt men han vänder sig bara bort, på dagarna äter han välling, gröt, mat, gröt välling, ingen tutte men mamma trugar lite

    Nu vaknade han visst, sover precis som sin bror väldigt lite om dagarna.

  • Joffe

    Whee, spännande Maja
    Inte ofta man ser en välsminkad och dessutom nyrakad tjej på förlossningen kan jag tänka mig, speciellt inte vid den tidiga timmen

    Kun, kul att du övervägde att stanna kvar, jag tror att fler av oss tänkt tanken men på nått sätt så blir man kvar så antagligen sitter vi här om ett antal år och skryter om våra barnbarn

    Här var natten också skit men inte pga barnen, jag fick så ont i magen igår och det blev bara värre o värre, hjälpte inte med värktabl heller.
    Kände mig inte magsjuk eller dålig på annat sätt, bara en konstant värk i magen.
    Till slut stoppade jag fingrarna i halsen och tog en ipren, efter någon timme till så släppte det, i dag känner jag inget alls men det var nästan så jag trodde att jag skulle behöva åka till sjukan.
    Funderade på vad jag ätit under dagen  men det var inget speciellt.
    Blev dock inte mer än max 2 tim sömn i natt se vi får väl se om jag får ro till att lägga mig sen när E sover.

    Cirkel, härligt med en familjedag Vädret verkar också bli ok, regnade som sjutton i natt/morse.

    Lämningen på förskolan i dag gick bra!! I måndags fick han byta tillbaka till sin ursprungliga avd och det verkar som han är tryggare där, nu hoppas vi dock att det är slut på allt vel och flyttande hit o dit!!

  • Joffe

    Stackars kille med benet i gips Vilken omställning det måste vara för honom och jag kan tänka mig att han blir frustrerad, hoppas han slipper ha ont mer i alla fall.

    JJ, vad jobbigt med din mor! Hoppas på snabb förbättring och att hon ej får ont av detta mera.

    Jag hade en liten depp på tredje dagen efter Leons födelse men inte efter Eddie, i stället hade jag eftervärkar från hell efter eddies förlossning.
    Eddies förlossning (och graviditet för den delen) många ggr värre än Leons, jag har inte ens kommit mig för att skriva om den.

    Jag beställde mina namnlappar från namnlappen/filur men inte en enda har trillat av, varken de man stryker eller klistrar.

    I dag gick lämningen på förskolan kanonbra!! Han såg tom framemot att gå dit, känns som att det rättade till sig när han fick byta tillbaka till sin urspr avdelning.
    De har dessutom en vik som verkar ta honom jättebra, tänk om man kunde byta till sig henne så hon jobbade där jämt!!

    Jag har också bestämt mig för att sluta amma och tänker inte truga mer, han vill helt enkelt inte.
    Ammade sista gången (en pyttestund) natten mellan fre-lör)
    I lördags var jag på fruhippa hela dagen och var inte helt nykter när jag kom hem så då skippade jag att amma och i morse vägrade han, vänder bort sitt huvud och kniper med munnen
    För mig känns det helt ok, fast planen var att amma ett tag till men men.

    Nu from i dag så måste jag verkligen ta tag i min vikt, har sagt det förr men nu Jäv..., jag går ju ständigt upp upp upp och jag mår skit av det!!
    Måste detoxa mig själv från socker, kommer trol må skit men det är ett måste.
    Känns som att jag har ett sorts matmissbruk, måste komma bort från den dåliga vanan och jag hoppas att jag klarar detta själv annars vet jag inte vart jag ska vända mig.

    I kväll är det bokföringskurs och jag har precis gjort min läxa, får passa på när Eddie ligger ute och sover och Leon är på förskolan

    Kram alla

  • Joffe

    Öz, det är nått som i bland kallas baby blues, vet inte anledningen till att detta händer just då men kan tänka mig att det är när mjölken rinner till och alla hormoner.

    Sneglade på mitt "förlossningspapper" och där står det att mina krytvärkar startade 21,02 och han var ute 21,07, tyckte mig höra att hon att jag inte skulle trycka på men för mig var det alternativet uteslutet just då
    Var öppen 8 cm kl 20,45 så det gick fort i slutet och jag kommer bara ihåg "ONT ONT ONT"
    När jag födde Leon så avstannade värkarna och det tog en bra stund och ett gäng ökade doser av värkstim innan han kom ut, han satt ju med huvudet halvvägs ute en bra stund.

  • Joffe

    Kopia från 1177

    Baby blues eller förlossningsdepression?


    Så många som varannan nybliven mamma blir tillfälligt nedstämd efter förlossningen. Det kallas ibland för baby blues. De vanligaste symtomen är humörsvängningar, gråtattacker och ibland ångest och sömnsvårigheter. Baby blues brukar komma en till två dagar efter att barnet har fötts och går vanligtvis över inom två veckor. Det är inte klarlagt vad som är orsaken, men det kan bland annat bero på att mängden östrogen minskar kraftigt efter förlossningen. En annan tänkbar orsak är att man ofta är utmattad och lider av sömnbrist. För många nyblivna föräldrar har anspänningen inför förlossningen varit stor. Det, tillsammans med den stora förändring som det innebär att bli förälder, kan ibland göra att man känner sig otillräcklig.

    Om den här känslan inte går över, eller blir mycket kraftig, kan det vara tecken på en begynnande förlossningsdepression

Svar på tråden minnas xiii