Inlägg från: kaprifol66 |Visa alla inlägg
  • kaprifol66

    40+ och lyckats med ivf? Hur många försök krävdes innan ni lyckades?

    Jag vill lägga min historia till tråden. Är nu gravid i vecka 18. Blev gravid vid vårt 8:e IVF. Vid den tidpunkten var jag 43år och 3månader gammal. Kommer att vara nästan 44 vid barnets födsel.
    Mer ingående kan du läsa i min profil om alla försök och om min historia.

    Kvinnans ålder försämrar chanserna... försämrar... men inte eliminerar. Ta en titt på denna sidan som fick mig att tänka till:
    www.advancedfertility.com/eggquantityquality.htm

    Jag har gått på principen att den "gröna pricken" måste vaskas fram. Det kan ta tid. Min klinik har ingen övre åldersgräns. De går efter de personliga förutsättningarna (som antal ägg, antal befruktade ägg, embryokvalitet mm). Vid varje insättnig har jag efterfrågar %-talet för att lyckas. Det har varierat från 7% vid sämsta försöket till 38% vid det bästa (men det var inte då det lyckades). Hur stort %-talet var när det lyckade vet jag inte... jag måste fråga!

    Med detta inlägg vill jag inte skapa falska förhoppningar. För vissa kan det gå vid högre ålder, för andra lyckas det inte. Min rädsla under hela min behandlingsperiod har varit tanken att läkarna "missat" något, ett felaktigt värde eller annat som gjort det omöjligt att lyckas... och att man gått igenom en massa behandlingar helt i onödan.
    Jag har hört siffror som att vid 4-6 behandlingar är oddsen att lyckas lika stora. Men gäller detta verkligen också när man är över 40? Förmodligen är "problemet" att hitta det där berömda guldägget (om man inte har något annat konstaterat "fel")... och då kan det behövas ett större antal försök.

    Jag tror långt ifrån att jag lyckats pga av mirakel.

  • kaprifol66

    Tack!
    Jag vill tillägga att de på kliniken aldrig har avrått mig en behandling. Men de har heller aldrig "peppat" mig att köra på. Det beslutet har vi hela tiden tagit själva. Tvärtom har jag flera gånger fått höra att jag har unga äggstockar. Samtidigt har de också svarat (när jag frågat varför det till slut "misslyckades" hela tiden... trots bra mängd m ägg, "fina embryon" mm) att äggkvalitén blir sämre med åldern och att det kunde bero på det.
    Jag tycker de har varit mycket seriösa. Klinikens namn kan du läsa i min presentation.

Svar på tråden 40+ och lyckats med ivf? Hur många försök krävdes innan ni lyckades?