• Babybalo

    konstiga ofrivilliga(?) rörelser hos 2-åring

    Min son är visserligen bara 15 månader, men han är också en riktig armviftare! Han verkar göra det mest när han blir glad eller uppspelt, men ibland ser det verkligen märkligt och lite "spastiskt" ut. Han kan liksom dunka ena el ibland båda armarna upp och ner, ibland mot bröstet eller magen, har gjort det sedan han var riktigt liten...Jag var riktigt orolig ett tag och startade någon tråd här då, men nu är jag inte speciellt bekymrad längre.
    Min son verkar helt normal för övrigt, så jag tror bara att det liksom är ett sätt att få utlopp för någon känsla... Jag tror inte att du behöver vara orolig om du kan bryta din sons beteende och avleda honom...

  • Babybalo

    Jag kan faktiskt inte svara på om det är medvetet eller inte! Jag vet inte! Förstår precis vad du menar med CP-rörelser... Så ser min sons ut också! Tror dock att om det vore CP så borde det väl märkts på annat också!? Min son har varit normaltidig motoriskt har inga andra tecken än just viftningar på att något skulle vara fel. Hör med BVC och uppdatera gärna här hur det gick!

  • Babybalo

    Försök tänk att det bara är positivt att en läkare tittar på det, helst en barnläkare. Med största sannolikhet kan du lägga det hela bakom dig sedan... Jag är förskollärare och kan faktiskt påminna mig om att jag sett liknande rörelser hos helt normala barn tidigare. Jag tror fortfarande att det är att sett att uttrycka känslor på. Har man inte ett ordentligt språk så kan det ta sig många uttryck!

Svar på tråden konstiga ofrivilliga(?) rörelser hos 2-åring