Inlägg från: Anonym (2 barn) |Visa alla inlägg
  • Anonym (2 barn)

    ett barn till efter förlossningsdepression?

    Här är en till, fick förlossningsdepression med båda barnen.
    Med första barnet insåg ingen att det var en förlossningsdepression förrän det gick så pass långt att jag försökte ta mitt liv. Andra upptäckte jag själv att jag inte mådde bra och fick antidepressiva med en gång.
    Trots dessa odds så funderar vi på en till.
    Vet inte alls hur det kommer gå.
    Förhoppningsvis får man kanske hjälp med en gång istället för att det ska gå ett tag. Men frågan är fortfarande om det är värt det...

  • Anonym (2 barn)
    Yohanna1985 skrev 2009-09-09 07:41:56 följande:
    Vad tufft av dig att tillochmed vilja ha en tredje!! Starkt! OM vi vågar oss på ett syskon, vilket vi säkert gör så tror jag att jag ska börja äta antidepp redan dagen efter förlossningen, jag vågar inte riskera att må så otriligt dåligt igen och ligga med ångest och inte ens kunna sova än mindre le. Tror inte att mitt psyke klarar av det, fast man klarar väl mer än vad man tror..? Fick du antidepp första gången också? Jag hörde om nån eller några som sa att första gången hade antidepp hjälpt dom, men andra gången var dom tvugna att ha en annan antidepp medicin för den första inte tog som den skulle plus att dom var tvugna att käka en högre dos. ja lite luddigt kanske. men jag hoppas att du förstår. Blir ju ännu oroligare av att höra det, jag åt sertralin och dom hjälpte verkligen DIREKT, så det är ju min plan vi en ny förlossning..
    Det stämmer att jag fick antidepp första gången, fick samtal med en gång. Har ätit två olika antidepressiva och båda fungerade bra. Kommer inte ihåg vad den senaste hette. Men den senaste var i alla fall samma styrka som första eftersom jag fick hjälp ganska tidigt. Behövde aldrig gå för långt. Det jag gjorde fel var att inte berätta för BM vid andra barnet att jag haft en förlossningsdepression med första. Hade säkert fått hjälp direkt annars. Första förlossningen slutade med akutsnitt efter 40 timmar. Var väl därför jag fick depressionen eftersom det var så traumatiskt. Andra tog 3 timmar. Var väl chocken att det gick så fort och dessutom utan bedövning som gjorde att jag började må dåligt igen.
    Trodde inte jag kunde föda på naturlig väg utan förväntade mig ett akutsnitt igen.

    Tror andra var lindrigare eftersom jag sov när bebisen sov. Det gjorde jag inte med första. Det är ett tips som ni absolut ska ta åt er, att leka duktig och göra annat när bebisen sover hjälper inte.
  • Anonym (2 barn)

    Anonym (vetinte) skrev 2009-09-09 19:29:36 följande:


    verkligen starkt av er som haft upprepade depressioner att våga föda igen, jag beundrar er! men viljan att ha barn är ju så stark... jag känner mej tryggare när jag sett att ni har vågat, hoppas att de andra som skriver här som överväger ännu ett barn också känner så. jag ska prata med vår bvc-sköterska redan nu, det var hon som hjälpte mej att söka hjälp denna gång. tror nog att jag ska klara av det, att våga ge vår dotter ett syskon! undrar hur ni känner nu, ni som varit med om depressionen o ångesten? känner ni er helt friska, eller får ni tillbaka de där känslorna igen ? jag mår oftast bra nu, men ibland får jag en svacka...tror dock att detta är nåt jag alltid levt med; har tidigare haft "vanliga"depressioner o ångest så jag känner igen det. vet ni om det är vanligare att få förlossningsdepression om man tidigare haft depressioner förresten?
    Jag har inte märkt något denna gång men efter första hade jag svackor då jag bara ville dra något gammalt över mig trots medicinering. Men hade ju haft depressionen 1½ år också. Just att äntligen få börja känna sig som en riktig mamma som älskar sitt barn oavsett. Var jobbigt men det gick över efter ett tag.

    Vet inte om det är vanligare bara för att man haft depressioner tidigare men det kan mycket väl stämma.
Svar på tråden ett barn till efter förlossningsdepression?