Inlägg från: Tvillingmamma2007 |Visa alla inlägg
  • Tvillingmamma2007

    Tvillingföräldrar till tvillingar födda vår/sommar 2007

    Vilka sötnosar Censur! Har inte fejjan dock, men finns ju på nätet iaf

  • Tvillingmamma2007

    Hej alla glada, kul att se er! Ja nu skakar vi liv i tråden igen!

  • Tvillingmamma2007

    Grattis MILO 4 mån slänger jag då in! Men han gillar INTE denna värme! 30 grader ute och 30 grader inne, har skickat sambon att köpa AC nu vi står inte ut eller jag och Milo står inte ut de andra verkar inte lida så mycket iaf inte ToL...de badar och springer i vattenspridaren de har dock blivit väldigt bruna denna sommaren, svårt att hinna med och smörja mellan varven.

    Ellen: Tråkigt att du inte trivs på jobbet.

    Heoo:
    Hur går det för dig?

  • Tvillingmamma2007

    Heoo:
    Milo tackar! Mm värmen är inte så skoj, vi hade 33 grader i skuggan som mest här idag och 30 grader inne. Ingen AC gick att köpa heller tror sambon och ToL var till 10 butiker! Fick låna en så länge från sambons jobb men den klarade inte av vårt stora vardagsrum och kök så bra. Fortfarande mellan 27-29 grader inne nu beroende på rum och 25 ute. INatt gick det inte under 20 grader ute, svårt att få ner tempen inomhus då med. Kläder? Det har varken jag eller Milo haft på oss idag, jag har gått runt i BH och trosor och Milo blöja haha vilken syn men vi bor ju på landet med så. Tog iaf på mig ett förkläde när jag grillade lax ikväll haha Måste han dricka nåt annat än bröstmjölk då? Det gör inte Milo iaf fast han är ju bara 4 mån iofs. ToL ser också ut som pepparkakor trots allt smörjande men de har aldrig bränt sig iaf, de har också min hud. Förstår att man gärna vill förtränga när det gäller så stora och omfattande förändringar hoppas det kommer att lösa sig till det bästa iaf förstår att du inte vill sluta amma bara för att han ska få vara hemma med Ville.

    Ellen: Lite långt att pendla hmmm svårt!

  • Tvillingmamma2007

    Betty:
    Kul med radhus!!

    MP:
    Tack och Tack! Najs med Åland!Skönt med sem!

  • Tvillingmamma2007

    Nora:
    Tack! Ser att dina godingar blivit stora nu också! Japp rätt kaotiskt här med tycker jag. Sambon börjar jobba igen imorgon med efter 3 v sem. Jag jobbar 25% jag med. Lite jobbigt nu bara då Milo är inne i en väldigt gnällig period, hans mage är ingen höjdare.

  • Tvillingmamma2007
    Noralie skrev 2010-08-02 20:56:11 följande:
    TM: Gick graviditet och förlossning bra med lille Milo? Stor skillnad mot förra gången?

    Jag funderar på om det är för tidigt ännu att lägga ut regnkläder och overaller till försäljning på Tradera? Vad tror ni? Jag har fina bruna overaller som jag vill sälja så jag kan köpa något roligt nytt i stället! Skrattande
    Well graviditeten var väldigt jobbig pga extremt illamående i 4 mån (hyperemesis gravidarium) som innebar konstant kräkande, viktnedgång på 10 kg...blev sjukskriven och blev tillslut inlagd med dropp i 10 dagar på sjukhus inte kul! Var jättejobbigt för killarna med med en mamma som bara gick mellan sängen, soffan och toaletten och som försvann bort på sjukhus. Mådde ju illa med killarna med men inte så illa som denna gången. Sen jobbade jag på igen fram tom v 37 tror jag det var, hade problem med foglossning och så kom illamåendet tillbaka lite sista månaden men andra hälften var ändå "lättare" än med twinsen förutom att man då hade killarna att ta hand om såklart!

    Förslossningen gick på rekordfart när den väl startade i v. 40+2. Hann knappt in till sjukhuset bara för att de sa att jag skulle ta två alvedon och försöka vila när jag ringde in! Vi var 16 (!) min i förlossningssalen innan han föddes och då fick jag ändå försöka hålla emot för att inte spricka så mycket men det hjälpte ju tyvärr inte så mycket när 4,6 kg kommer i raketfart haha fick åka till OP efteråt och sy en massa tyvärr. Allvarligaste var väl att tappen brast och det inte slutade att blöda men sen blev det en del andra inre och yttre bristningar med. Dessutom så var jag tydligen så svårintuberad så de slog av en flisa ur min framtand hmmmm de hade hållt på i 2 timmar med att få ner slangen i halsen, snacka om att det gjorde ont efteråt blää Sen var det samma visa som med ToL, mjölkstockning efter 5 dagar, infektion, 40 graders feber i 4 dagar, antibiotika, svamp som ett resultat av det, medicin mot svampen, krångel krångel! Fattar inte att jag fortfarande helammar trots alla amningsproblem! Han har dessutom haft kolik till han var 3,5 mån och har fortfarande en hel del ont i magen nu vid 4,5 mån. Fick smaka lite gröt förra veckan och då skrek han sen hela natten...hm...vem sa att det skulle vara lätt? Han är iaf hur mysig som helst när han mår bra!

    Tror inte det är för tidigt för regknkläder, kanske något för vinterkläder, skulle lägga ut dem till BB i aug!
  • Tvillingmamma2007


    Han är som sina bröder upp i dagen suck kan ingen bli lik mig nån gång hahaha Här blir det inga fler kids dock, inte efter denna grav och förlossning!
  • Tvillingmamma2007
    MeNoLike skrev 2010-08-03 14:08:20 följande:
    Vad roligt med en massa fler barn :) STORT GRATTIS till er alla
    Inga fler barn på g här.
    Här är barnen uppe i VÄRSTA 3 års trotsen. Hur har ni andra det?
    Tack! Ja här är också värsta 3-års trotsen och den har hållt på läänge nu kan jag tycka! Först var det Tim som var superstygg på brorsan och nu är det tvärtom och det är en massa tjafs kan jag lova och inte har det underlättat med en bebis samtidigt heller haha. De har hållt på och kissat på sig och haft sig med trots att vi slutade med blöjor i julas men det har tack och lov blivit bättre igen iaf. Idag var första dagen tillbaka på dagis för dem, det har haft stängt en månad, och nu ska de börja i en 3-5 års grupp de har ju gått i en 1-3 år tidigare. De går 15 timmar och det behövs för alla inblandade haha.
  • Tvillingmamma2007

    Nora:
    Jo han är som trillingen som kom 3 år sent haha. Vi kanske bara kan göra barn stöpta i en form hehe närå vissa drag har han som är "egna". Well jag var ju redan sövd när de skulle intubera så i sånt fall så kämpade jag i sömnen i sånt fall haha. Nej det var inge skoj men nu är spiral insatt och inga fler barn blir det! "Skönt" att höra att det inte bara är våra barn som är trotsiga. Läskigt att "tappa bort" ett barn hemska tanke, skönt att det gick bra iaf.

  • Tvillingmamma2007

    Betty:


    Stora fina pojkar du har fått med! Tråkigt med jobbiga nattningar! Vad pysslar de med då eftersom de inte somnar? Här har vi rätt så lätta nattningar numera sen de slutade sova på dagen vilket de gjorde i november ifjol. De slutade både hemma och på dagis samtidigt och det gick super. ToL som sovit skitskruttigt ända sen de var små sover äntligen nästan alltid hela nätter från ca 19-20 till 07-08 eller ännu senare. Ibland vaknar de och är kissnödiga och man får då följa dem på toa men oftast sover de hela natten som sagt. På vardagarna när de får gå 15 h på dagis (tis-ons) brukar sambon väcka dem vid ca. 7.30 för att skjutsa dem till dagis till 8.30 men på helgerna kan de sova till en 8-9 om man har tur I morse vaknade vi av att ena killen var kissnödig vid 8.30 och det var ju helt okej Nappar har ju ToL aldrig haft och även Milo vägrar napp.

    Det var tydligen inte bara magen som spökade för lillkillen i veckan. Efter oavbrutet skrikande och matvägran så åkte jag in med honom till barnakuten och då visade det sig att han hade öroninflammation stackarn så nu är det penicillin och alvdeon som gäller. Lite jobbiga är att hans matvägran resulterade i att min mjölkproduktion gick ner drastiskt så nu får han gå hungrig med stackarn inte kul! Han har ammat varje timme nu ett par dagar man tycker den borde öka på sig igen men jag får väl se hur det går. Lite snöpligt kan jag tycka eftersom jag haft problem med för mycket mjölk hela denna amningsperioden, werird.

  • Tvillingmamma2007

    MNL:
    NAjs! Fler som gillar traktorer ser jag! Och väldigt stora killar med, men det läste jag ju i en bilstolstråd

  • Tvillingmamma2007

    MNL:
    Förstår det! Vi funderar lite på hur vi ska göra med ToL med när Milo ska få riktig bakåtvänd bilstol vilket inte är alltför långt borta...känns lite surt att köpa en femte bakåtvänd stol och det är ju som sagt lite trångt och bökigt med tre bakåtvända bilstolar. Kanske byter vi stol åt Milo vid årsskiftet då han är ca 9 mån och låter han få en hi-way av ToL och köper två kid-fix till ToL att ha i renaulten som de bara åker i till dagis och så får Milo den andra hi-wayen av ToL till Chryslern där ToL får sitta kvar bakåt i sina two-ways så länge som det går. Chryslern är den bil som de åker i från dagis samt all övrig bilåkning inkl långresor så det är väl bäst om de sitter säkrast i den iaf. Så har vi tänkt, ett alternativ är att vi köper en femte bakåtvänd bilstol åt Milo och sätter i Chryslern, vi får se har inte bestämt oss ännu finns ju lite tid kvar.

  • Tvillingmamma2007

    Nora:
    Jorå han har piggat på sig igen lillskiten ToL har haft öroninflammation ett par tre gånger tror jag men inte såhär små som Milo var dock utan det kom med dagisstarten.Hans mage är dock fortfarande sådär, har provat mjölkfritt i 3 v men utuan större resultat. Går segt med smakisarna med, han helammas fortfarande suck...blir ju snart 6 mån nu! Ska på kontroll och sprutor på onsdag.

  • Tvillingmamma2007

    Grattis Tim och Leo 4 år idag! Grattis till era små som fyllt också!

Svar på tråden Tvillingföräldrar till tvillingar födda vår/sommar 2007