• Micke54

    LCHF en sekt?

    AstraTrillian skrev 2009-09-16 12:05:07 följande:
    Sökte själv. "i Asien, som för femtio år sedan verkade skonat, ökar nu förekomsten katastrofalt. Varför? - Det är i stor utsträckning en fråga om att Asien tagit efter det västerländska sättet att leva. Fet mat, övervikt och för litet motion är bovarna bakom den explosionsartade utvecklingen av diabetes, menar professor Suad Efendic vid enheten för endokrinologi och diabetologi på Karolinska Sjukhuset." Harkel, knappast ris och grönsaker.
    Ouch där fick jag så att jag teg. Ja enligt det flesta läkarna så är ju fettet boven i allt ont eller?
    Det där är ju samma som sagts kontinuerligt dom senaste 10, 20 åren och inget har blivit bättre för det.
    Det var ju inte heller det jag diskuterade med det första inlägget du citerade.
    Fast Rössner satsar ju på piller och nutrillette så snart blir det andra bullar!
    Jag är ju fortfarande bara inne i denna diskussion för att försöka belysa bägge sidor av ett mynt. Är alltså ingen LCHF:are men tycker det är roligt med folk som vet exakt hur det är.
  • Micke54
    AstraTrillian skrev 2009-09-16 13:00:39 följande:
    Micke54 Du skrev: "Så eftersom man blir underviktigt när man äter kolhydrater på svältgränsen så har du härmed bevisat LCHF som en bluff? " Jag svarade :"Det finns otroligt många människor som lever på en kolhydratbaserad kost utan att svälta. Malaysia, Thailand, Indonesien, Japan, Kina etc etc. De har absolut inte problem med övervikt. Det är väl självklart att det inte är kolhydrater som är boven utan VILKA kolhydrater. Socker och grönsaker är ju inte riktigt samma sak. Man får se till energiinehåll." Och det stämmer fortfarande. Inte i storstäderna men på landsbygden. Och nu läste jag igenom dina tidigare inlägg. Vi verkar ju vara rörande överens om kolhydrater. Eller? Jag har aldrig velat bevisa att LCHF är en bluff, det kan jag för lite för att göra. Men det är absolut inte enda sättet att gå ner i vikt eller leva sunt. "Ouch där fick jag så att jag teg." Varför taggarna utåt?
    Alldeles säkert att vi är överens, det var bara ett svar på ditt "harkel knappast grönsaker och ris" Som lätt kan uppfattas lite spydigt :)
  • Micke54
    Immer skrev 2009-09-18 17:26:38 följande:
    Vad är isåfall de övriga 96-97% -en av grönsaken? Protein? Fett?
    Stordelen H2O
  • Micke54
    Mizzz skrev 2009-09-18 15:52:49 följande:
    inte med jämförelse med kött och protein som innehåller 50% protein...
    En lista på vilka kötter det gäller uppskattas, då ska här handlas!
  • Micke54
    Mizzz skrev 2009-09-19 01:35:46 följande:
    vanligt bacon tex.
    Det är inga 50% protein i bacon.
  • Micke54
    Pikapika skrev 2009-09-19 09:10:58 följande:
    Kött från gräsbetande djur innehåller mer omega 3 än "vanligt" kött och är även bättre i djur/miljöhänseende och det smakar MYCKET bättre
    Jaha?
    Jag köper inget utländskt kött någonsin (om jag inte är på restaurang då finns ju inte alltid alternativet). Köper alltid Hälsingegårdars om det finns då jag alltid ansett det vansinne att frakta mat över hela världen när det finns runt hörnet.
    Äter även mycket närskjuten älg ;)
  • Micke54
    Pikapika skrev 2009-09-19 10:25:40 följande:
    Alltså bara SVENSKT naturbeterkött
    Nja jag är uppväxt bland bönder och känner en av norrlands största köttuppfödare. Jag skulle nog inte säga att jag äter enbart naturbetare om man ser till hur djuren äter över vintern osv.
    Men det är garanterat bättre än irländskt och danskt kött
  • Micke54

    Räknar du alltid näringsvärdet på tillagad mat? Dom flesta brukar räkna innan maten är tillagad. Men jag kan ge dig den, stekt bacon har 50%, stekning ändrar ju innehållet en hel del.

  • Micke54
    Trill skrev 2009-09-21 12:25:18 följande:
    Självklart är man mest intresserad av näringsvärdet på tillagad mat. Det är ju det jag stoppar i mig. Vad rått bacon innehåller bryr jag mig inte om, eftersom jag inte käkar rått bacon.
    Då får du mäta det efter varje gång då det skiljer på hur hårt du steker ditt bacon.
    Näringsvärde anges på ej tillagad mat, av given anledning då det skiljer sig hur det tillagas.
    Sen att du är intresserad av något annat är väl upp till dig att ta reda på. Men innehållsförteckning på förpackning avser ej tillagad mat och det följer dom flesta människor för att se vad mat innehåller.
  • Micke54
    Trill skrev 2009-09-21 12:44:38 följande:
    Näringsvärdet på otillagad mat skiljer sig också åt. Två tomater kan ha väldigt olika innehåll på lykopen t.ex.
    Och? Protein var det som diskuterades och för att kunna jämföra livsmedel åt så måste ju förutsättningarna vara lika från början. Då kan inte den ena vara just råvara och den andra tillagad.
    Jag chansar vilt på att näringsvärdena är ett genomsnittligt värde och inte stämmer exakt för varje köttbit.
    Sjukt onödigt diskussionsämne BTW ;)
  • Micke54
    Lady Dahmer skrev 2009-09-21 13:00:29 följande:
    Nej ok, det är 51,2%192.121.81.11/livsmedelsok/detalj.aspx
    ?livs medelsId=1523&vikt=100 öhhh nu är du förvirrad. bacon innehåller runt 15 -- 15%. protein.  INTE 51.Hon tog värdena från stekt bacon. Då stämmer det
  • Micke54
    IsaCMoJs skrev 2009-09-27 17:59:22 följande:
    Kolhydrater = Insulinpåslag =stängd fettförbränning Fett = Fettförbränning Det fungerar så för alla människokroppar... Äter man mycket kolhydrater som livsmedelsverket tycker att vi ska så måste vi antingen äta typ nada fett, mindre mängd mat eller motionera som galningar eller så äter man LCHF och äter det man får tills man är mätt, slipper blodsockerdippar och mår bra!
    Om man äter både fett och kolhydrater tills man blir mätt, utan att bli fet då? Fungerar inte vi som vanliga människor då eller? Man skall passa sig för att generalisera alltför mycket.
  • Micke54
    IsaCMoJs skrev 2009-09-27 18:31:24 följande:
    Gör du det utan att träna och utan att gå upp i vikt? Du skriver i din pres. att du tränar?
    Javisst för att hålla min vikt uppe. Slutar jag tappar jag vikt och blir smal. Så jag skulle absolut inte ha några problem med det. Ingen annan i min familj heller då jag är det enda som tränar.
    Du blir fortfarande inte fet om du inte äter för mycket i förhållande till din förbränning.
    Det funkar inte för alla men att skriva att alla blir feta utan LCHF eller massor av motion är inte rätt någonstans.
    Men jag håller absolut med om att tallriksmodellen är fuckad och jag har aldrig följt den heller.
  • Micke54
    IsaCMoJs skrev 2009-09-27 19:18:19 följande:
    Om jag ska tappa i vikt så har jag ett par val, du kan ju när du ser dem förstå varför en naturlig kost med LCHF passar mig: 1. Äta enligt tallriksmodellen och alltså lite fett och mycket kolhydrater och ständigt behöva äta för att hålla blodsockret jämt och dessutom hålla koll på allt som kommer in via munnen för att det inte ska bli för mycket kalorier, points mm och dessutom behöva motionera för att kanske kunna äta mig mätt (mer motion mer mat?) 2. Äta enligt LCHF och får äta hur mycket jag vill av det som är godkänt, äta max 3 mål om dagen och ha ett jämt blodsocker och slippa motionera med tvång för att gå ner i vikt! Du är den enda jag hört talas om som min ekvation där uppe inte gäller om jag ska vara ärlig!
    Kul att vara unik men jag känner många som inte blir feta av att äta som "vanligt".
    Kul att du har hittat din väg att må bra, jag lägger inga värderingar i hur folk lever reagerade bara på att det du sa skulle gälla för alla människor vilket jag inte upplever det som.
    Menar du att du inte känner någon normalviktigt som inte äter LCHF?
  • Micke54
    IsaCMoJs skrev 2009-09-27 20:10:19 följande:
    Haha nej jag menar att jag inte känner någon som kunnat äta fett och kolhydrater samtidigt utan att gå upp i vikt. De flesta jag känner kämpar för att gå ner i vikt men tyvärr så kör dom efter livsmedelsverkets rekommendationer och det går ju som det går... Dessutom är de flesta sockerberoende och kan inte vara utan nått sött utan att bli tokiga
    Jo det brukar ju vara så, men jag äter antagligen liknande LCHF fast med mera kolisar, jag äter typ inte godis eller läsk eller dylikt då mitt sockersug är obefintligt.
    Vi kör på vanliga gräddsåser fullfet creme fraiche osv. Jag äter fiberhavregrynsgröt på morgonen med olivolja i till frukost exempelvis för att inte bli hungrig så fort.
    Men då jag inte äter en massa socker så blir antagligen mitt kolhydratintag inte så högt om man jämför med en person som äter godis/läsk osv.

    Jag äter frukost 0600, lunch 1200, middag 1800 och går i skolan 08-15 pendlar med tåg ca 30 mil om dagen. Inga blodsockerfall, inget småätande så det verkar funka bra. Problemet för mig är snarare att jag inte hinner äta tillräckligt för att behålla min vikt, har inte kommit på något bra mellanmål som inte kräver kylning som funkar i väskan då vi har så korta raster. Keso har annars varit min favorit tidigare när jag arbetade.
  • Micke54
    bakeacake skrev 2009-10-01 18:47:38 följande:
    Men hur kan du påstå, eller ska väl säga NI påstå att colting förespråkar LCHF?
    Med tanke på hans nivå och hans mängd kolhydrater i kosten kontra exempel längdåkare så kan man verkligen säga att han rekommenderar low carb. Han äter väl ca 20% kolhydrat mot skidåkarnas 60%+
    Han sågar ju kolhydratindustrin vid fotknölarna så det är ganska lätt att utröna vad han tycker.
    Allt handlar väl om vad man tolkar som LCHF.
  • Micke54
    bakeacake skrev 2009-10-01 19:26:58 följande:
    jo självklart.. men de var så komiskt att ja fick hem runner's world å där tipsar han om pankakor på vitt mjöl och lättmjölk.. :)
    Han berättar även att kolhydratuppladdning av den gamla modellen är stenålder och utförs av amatörer som vägrar släppa den gamla skolan. Glykogendepåerna fylls mycket snabbare och en överdriven kolhydratladdning fyller ingen funktion. Ingen i eliten kör så längre det räcker med några flaskor Vitargo och normala mängder kolhydrat. 1-2 dagar innan.
  • Micke54
    bakeacake skrev 2009-10-01 19:35:47 följande:
    jag provade faktiskt det nu till lidingö, loppet tog 1,30. å ja, det funkar helt ok.. men du menar att vitargo inte innehåller enorma mängder glykogen? jag ska ge det ett försök till vasloppet i vinter.. men ja kan säga att ja är orolig att ja ska stå där efter 4 mil å inte ta mig framåt.. de var vad som hände när jag laddade upp efter ett annat program för några år sen..
    Vitargo är det snabbaste kolhydratet man kan hitta typ. Men den gamla skolan laddade med sjuka mängder pasta i en vecka och det finns det ingen anledning till.
    Ett par flaskor med vitargo är ingenting i jämförelse.
    Byter man taktik utan att vänja sig först får man ju antagligen skylla sig själv. Äter du som Colting dagligen kan du dra nytta av både glykogenet och fettet.
    Jag var sjukt skeptisk mot LCHF snacket i början innan jag tänkte efter att allt är ju en fråga om nivåer. Jag har ju alltid ätit vanligt smör, gräddsåser osv men tänkt att det varit normalt.
    Så på ett sätt har ju jag hela tiden legat mot LCHF men aldrig tänkt på det. Jag skulle aldrig utesluta kolhydrater eftersom jag har roligare när jag tränar med kolhydrat i kroppen. Men jag håller det på måttliga nivåer.
    Jag vandrade 30h på mindre än fyra dygn i somras varav en vända upp på Kebnekaise som tog elva timmar inkl en timmes lunchrast. Jag satsade mera på feta nötter och protein under dagarna och det gick skitbra, hade ju även russin såklart eftersom det var oundvikligt att inte gå in i väggen tillslut på Keb.
    Så stagnerar du efter fyra timmar är det något annat upplägg som det är fel på.
  • Micke54
    bakeacake skrev 2009-10-01 19:57:28 följande:
    jag ska ge vitargo å normala protioner ett försök till vasan.. å vem vet, efter 3 unger å 30+ så kanske även jag kommer krypa till korset å prova lchf.. men just nu så behövs det inte.. :P
    Det räcker med att inte äta light-produkter, mycket kött mindre pasta och vanligt smör, grädde osv.
    Det är viktigare att få i sig tillräckligt med protein när man tränar än en massa kolhydrater.
    Enligt mig så äter styrketränande personer bättre än dom flesta aktiva idrottare. Förutom dom som dricker sportdryck konstant för att "boosta" sitt en timmas långa gympass, men dom har hämtat sin kunskap från senaste numret av Bodys reklam.
  • Micke54
    Immer skrev 2009-10-01 20:09:14 följande:
    Ja, man borde skaffa sej en sportdrycks-fabrik, då blev man rik som ett troll! Money for nothing..!
    Ja, det är ingen slump att Red bull, Monster profilerar sig med världens bästa extremidrottare som alla ungdomar avgudar.
Svar på tråden LCHF en sekt?