Inlägg från: Lady Dahmer |Visa alla inlägg
  • Lady Dahmer

    LCHF en sekt?

    musli skrev 2009-09-18 11:00:13 följande:
    Nja... Grönsaker INNEHÅLLER kolhydrater, de ÄR inte kolhydrater. Grönsaker innehåller dock en ganska liten mängd kolhydrater i jämförelse med pasta, ris, potatis och rotfrukter t.ex.
    sak samma liksom.

    men jo, pasta är värre- men jag vände mig bara mot påståendet att grönsaker inte var kolhydrater.
    The male is an incomplete female, a walking abortion
  • Lady Dahmer

    finns ingen poäng i att märka ord. ni fattar ju vad som menas.


    The male is an incomplete female, a walking abortion
  • Lady Dahmer
    Mizzz skrev 2009-09-18 15:40:48 följande:
    Men varför debatterar du med oss om du menar samma sak? Eller vågar du inte erkänna att du hade fel?
    jag debatterar inte med nån just nu. Jag bara påpekar att grönsaker är... åh förslåt BESTÅR AV kolhydrater. Precis som kött är består av protein. osv.

    Att börja märka ord när man vet vad den andre menar är ju bara fånigt.
    The male is an incomplete female, a walking abortion
  • Lady Dahmer

    jag tror det är du som missförstår lillisen. kör du lchf?


    The male is an incomplete female, a walking abortion
  • Lady Dahmer
    bakeacake skrev 2009-09-29 20:47:10 följande:
    Virriga Vera skrev 2009-09-29 20:42:17 följande: det jag reagerar på är att många (speciellt överviktiga) är rädda för motion, eller allergiska.. varför inte testa olika saker och se vad som funkar för just dig. istället för att säga nej jag kan inte träna för ja får ont.. Här finns inge höga hästar, utan det är bara en reaktion från mig.. att man tror att motion är något skadligt..
    man måste ju vara realistisk också. Jag är tjock och lat. Jag orkar inte motionera (för att det ska ge resultat så måste jag röra på mig ganska mycket) och jag hatar att svettas -- så då har jag liksom två val:

    Ljuga för mig själv, intala mig själv att "på måndag! DÅ ska jag börja träna/sluta svulla!"  och fortsätta försöka hitta motivation. Jag har köpt ett otal träningsmaskiner under åren, som bara står dammiga i ett hörn (och jag misstänker att många överviktiga känner igen sig nu)

    eller

    köra lchf. Jag går ner utan motion. Och utan att det blir jobbigt.

    Självklart är motion viktigt, men de flesta överviktiga är ju just överviktiga för att vi rör på oss för lite. Hade det varit enkelt att gå ner i vikt så hade vi inte varit tjocka liksom.
    The male is an incomplete female, a walking abortion
  • Lady Dahmer
    Scarlet skrev 2009-09-28 19:40:14 följande:
    Alla ni som ar fralsta av LCHF - kom tillbaka om 10 ar nar ni fortfarande ar lika smala och fortfarande aldrig har atit lite pasta, en semla pa semmeldagen, tarta pa ett kalas, potatis till sillen eller en glass en varm sommardag.... Jag kanner manga personer som bantat ner sig med Stkins, GI och LCHF for att sedan ga upp allt igen och lite till... Man orkar helt enkelt inte leva sa i langden!Jag tror att de allra flesta smala och sunda manniskor med ett normalt forhallande till mat inte behoever halla pa med konstiga dieter som LCHF dar man utesluter sa mycket vanlig mat. Det ar bara tjockisar som har en helt konstig syn pa mat och frossar i socker och pizza hela dagarna som maste ata enligt LCHF.
    1. jag går aldrig tillbaka till en kost som gjort mig sjuk. Äntligen är jag fri mina magproblem.

    2. varför skulle jag inte kunna äta en semla eller lite sill eller en glass? äter jag lchf 80% av tiden så kan jag nog unna mig en synd då och då skaru se! Är man inte i behov av att gå ner i vikt så kan man tillåta sig att äta socker nån gång ibland.

    och vad är det man inte orkar leva utan menar du? potatis och ris? bröd? Jag får ju äta god mat varje dag, vad skulle jag sakna?

    3. och duuuuuh, jag ÄR en sockerfrossande tjockis. Med lchf har jag ÄNTLIGEN fått kontroll över mitt ätande.
    The male is an incomplete female, a walking abortion
  • Lady Dahmer
    bakeacake skrev 2009-09-28 19:40:50 följande:
    då kan ja säga att de gör en jävla skillnad.. som sagt gör du av med mer kalorier än vad du stoppar i så går man ner i vikt.. eller i mitt fall.. byter ut fett mot muskler.. på vågen har ja gått ner 10 kg.. på ett halvår.. men på måttbandet har ja minskat 15 cm på 4 veckor..
    fast med lchf behöver du inte räkna kalorier. Startar du fettbrasan så bränner du fett snabbt som attan.
    The male is an incomplete female, a walking abortion
  • Lady Dahmer
    bakeacake skrev 2009-09-30 21:17:27 följande:
    Ja men snälla! håll era åsiker om vad det botar för er själva! Jag är reumatiker sen 3 månaders ålder! och jag har ALDRIG fått som tips från mina läkare att äta enligt den här "dieten".. jag är en vuxen människa och kan ta reda på saker själv.. å behöver inte blir "frälst"! Visst! ni gillar eran nya diet å tycker de hjälper er..va bra.. men försök inte frälsa resten av världen! för många med mig tycker bara det är jävligt irriterande.. Finns det förövrigt medicinska studier på att det botar vissa specifika krämpor?Ja allt i den här världen göder cancerceller.. fett med..
    det är ingen som påstått att lchf botar nånting. däremot så vittnar tusentals om förbättrad hälsa. Varför inte prova innan du förkastar hela dieten? Och varför ifrågasätter du inte de traditionella kostråden med samma passion? Varför efterfrågar du inte seriös forskning som stödjer dem? Varför litar du blint på vad livsmedelsverket eller dietisterna säger?
    The male is an incomplete female, a walking abortion
Svar på tråden LCHF en sekt?