• Anonym (Plåga!)

    Springmasken terroriserar mig!

    Har ett kroppsligt och pinsamt problem som jag vill ha hjälp med!
    Hela mitt liv, så länge jag kan minnas - har jag haft springmask!
    Någon gång blev jag behandlad när jag var liten, men har bara fått det igen och igen. De dyker upp på dagarna och kan ibland krypa upp ur byxorna!!! Det är väldigt obehagligt!! Nu orkar jag inte med dessa terrorister och vill få tag i medicin, utan att behöva uppsöka läkare för recept, då det här är mycket pinsamt :C
    Jag bor ännu hemma, mina föräldrar jobbar med lågstadieelever och dagisbarn - det måste vara därifrån smittan alltid kommer

    Usch, vilken förjävla plåga!! De här maskarna är alltid på mig!!

  • Svar på tråden Springmasken terroriserar mig!
  • Anonym

    Men herregud, om du har en kille så är det väl ganska självklart att han är smittad, speciellt eftersom ni har analsex och han har haft mask på sin kuk. Det är ju säkert han som smittar ner dig hela tiden, eller ni smittar säkert varandra. Han vill säkert bara inte säga att han har det. Ni måste medicinera er samtidigt.

  • Anonym (en till)

    Oj ja har läst vad TS skrivit nu. Och sådär illa har jag å andra sidan verkligen aldrig haft det. Inte så att de hmm kravlar ut från sina domäner till andra ställen. Eller ve och fasa ut ifrån byxorna? Det låter verkligen som en oerhört invasion. Det som händer för mig är att det kliar i rumpan några dagar i månaden samt att det finns vita maskar i bajset ibland. Såvitt jag kan förstå har ingen jag levt med någonsin smittats av mig. Jag och mina föräldrar smittades från början från lillasyrran, de gav alla medecin, de blev friska, inte jag, men jag vågade inte säga ngt.

  • Anonym (jag me)

    Jag har också haft springmask i omgångar och vill poängtera att det är HELT ofarligt men däremot ofta besvärligt (ungefär som löss...) eftersom det kliar.

    Dock brukar jag bara se/känna någon eller några maskar åt gången. Inte "horder" av dem. Har du så stora besvär TS, att de kryper ut i byxorna (!) tycker jag absolut att du ska söka läkare! Kanske kommer du att behöva flera behandlingar för att bli av med alla.

  • derbart

    Att sova med pyamas är bra. Då slipper man byta lakan varje dag. Byt lakan dagen efter du tagit medicinen, innan dess lever maskarna än och kan fortfarande lägga ägg. Man behöver inte vara så noga med städningen, jag slutade med det efter att nästan gått in i väggen av allt städande. Har en sängvätare oxå så hela tvättstugan var full med tvätt. Det har gått bra ändå utan att städa som en tok, bara vanligt städande.
    Jag drabbades av springmask flera gånger i rad, även efter att jag ätit receptbelagd medicin. Det var bara jag i familjen som hade det. Nu har jag alltid råa rödbetor hemma och stoppar i mig en halv sån var 14e dag ungefär. Det röda ämnet är tydligen samma som i vanquin. Sen har jag inte haft springmask. Det är väl ett halvår sen. Det smakar inget vidare men hellre det än mask.

  • Anonym (jag me)

    Och TS... Jag har läst någonstans att var tredje svensk någon gång i livet får springmask.... Det är JÄTTEvanligt och därför inget att skämmas för, även om man kanske inte vill skrika ut det på stan direkt Men läkare är jättevana vid detta och även på Apoteket! Som sagt, problem med springmask och annan ohyra är en fis i rymden för dem, de är vana vid mycket värre saker!

    Ibland försvinner maskarna av sig själva, men om man inte behandlar (samt följer hygienråden) kommer de tyvärr ofta tillbaka. Och i ditt fall, om du har så stora besvär, tycker jag att du ska gå direkt till läkare och få receptbelagd medicin.
    Lycka till!

  • Anonym (Bläää)

    Usch vad ofräscht!! Hur kan du har sex med din kille när du har mask i hela underlivet, skäms du inte? Detta måste bero på att du är väldigt ohygienisk.

  • Anonym

    Det finns ett starkare preparat är det man får köpa utan recept på apoteket

    Det heter vermox och tar kål på alla maskar, men det är på recept.

    TS, varför vill du inte gå till läkaren?Det måste vara bättre än att plågas av mask och klåda?

    Och om du nu haft mask i hela ditt liv så är det nog inte dagisbarnen som smittat dig utan kanske tvärtom.

    Mask smittar otroligt lätt, maskägg är så lätta att du kan få i dig dom via luften, vid tex städning, så att städa kan ibland förvärra situationen
    (överdriven städning nu alltså)

    Däremot ska du efter att ni alla i familjen påbörjat denna kur byta sängkläder ofta .

  • Anonym

    Anonym (.) skrev 2009-09-19 00:41:49 följande:


    Min läkare sa det var idiotiskt medicinera alla om de inte känner att de har det. Det skapar bara resistens om folk går och tar mediciner i onödan.
    FAKTAFEL; ALLA i familjen MÅSTE maskbehandlas, annars går det bara runt.

    Det är löss man inte ska massbehandla pga resistens!
  • pixietails

    Men fyfan vad vidrigt. Gå till läkaren, och skit samma om det är "pinsamt".

  • Anonym

    Jag har fått det flertal gånger, en gång så behandlade jag, sen så kom det ändå tillbaka, skulle gissa på att det är kattens fel (elr, dåvarande katternas fel). Och efter att det inte funkade andra gången så gav jag bara upp, och när jag blev gravid så försvann det helt plötsligt av sig själv.

Svar på tråden Springmasken terroriserar mig!