• nevadita

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelur..♥..?:*¨¨*:?..
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-21 19:15
    Vi närmar oss målet

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-02 20:46
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m47735606.html

    vår lista!
  • Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009
  • Ammiz

    Tack! Bästa födelsedagen någonsin för mig idag. Snacka om att få den bästa presenten.

    Allt går jättebra här. Är alldeles fascinerad hur självklart det känns att ha henne hos oss och över hur väl man hanterar sömnbristen. Hon är helt underbar och allt känns så bra. I kväll blir hon tre dygn och jag har aldrig levt så mycket här och nu som jag gjort sedan förlossningen startade. Hon ammar mest hela nätterna, igår hade hon magknip tror vi för det bubblade våldsamt i magen och då var hon rätt olycklig och skrek mycket men kom till ro vid två-tiden. Igårkväll kom hon lätt så lätt till ro av att stå i ett mörkt badrum, vaggandes och nynnandes med spolande vatten. Häftig känsla att känna henne slappna av.

    Bullen: angående att gå över tiden så föddes vår lilla tjej på BF + 10

    Vi åkte in till förlossningen på söndag-natten vid två-tiden då värkarna kom med 2,5 minuters mellanrum sedan någon timme. Förmodligen väl tidigt, men det kändes så tryggt att få komma in och vi fick om vi ville och det ville vi. Dock stannade värkar upp totalt under taxi-resan och förblev borta men vi fick stanna ändå - förmodligen på grund av att förlossningen ändå skulle startas under måndagen pga den tidiga vattenavgången. Så vi fick försöka sova lite i ett vårdrum och värkarna återkom men mindre täta. Vid förmiddagen konstaterades det att Susanna öppnat sig 2 cm och de blev alldeles till sig så roligt var det och då slapp vi balongutvidgning. Vid tolvtiden fick hon värkstimulerande dropp och strax därefter drog det igång på riktigt.

    Förlossningen blev väl inte riktigt som vi tänkt. Susanna var rätt så bestämd att hon inte ville ha medicinsk smärtlindring och vi hade ju gått profylaxkurs och övat så duktigt på alla små tips och trix vi lärt oss under kursen, men när det väl gällde så var de helt meningslösa för det gjorde överjävligt ohanterbart ont och det blev först lustgas och sedan epidural (och vi instämmer nu i epidural-är-helt-fantastiskt-kören, även att så bredvid var det helt fantastiskt att se henne bli lugn igen). Några timmars vila innan intensiva värkar startade igen. Det visade sig vara krystvärkar men Susanna kände aldrig trycket hon tyckte det kändes precis som tidigare värkar.

    Fortsättning följer, nu ska vi äta lunch. Bebisen sover gott i sjal på mig nu.

  • Ammiz

    Eftersom hon inte kände några krystimpulser överhuvudtaget så blev det kraftig påhejning, och kvart i elva på kvällen föddes hon. Det var den overkligaste jag någonsin sett- ett litet blått knyte som kom ut och låg där i en liten blodpöl med navelsträngen typ 100 varv runt halsen (eller tre, snarare) men det tog bara någon bråkdel av sekund innan jag insåg att hon både skrek och rörde på sig och att den var lindad jättelöst. (har funderat på det efteråt att navelsträngen måste ha varit jättelång). Susanna fick upp henne på bröstet och jag bara grät medan det tog ett tag för Susanna att komma ut ur smärtdimman och förstå vad som hänt. Och jag fick klippa navelsträngen. Bebisen började genast picka efter bröstet, hon lyfte på huvudet flera gånger för att picka och vi såg på varandra med ett "ska hon verkligen kunna det där". Jag höll henne en bra stund efter mätning och vägning och hon fortsatte envist att picka under en timmes tid medan Susanna syddes - hon sprack rätt så mycket.

    För min del så var förlossningen ändå en mycket positiv upplevelse mest för att jag kände mig så trygg. Bebisen fick en skalpelektrod och var övervakad precis hela tiden och personalen kändes oerhört kompetent. Jag kände mig aldrig rädd, vilket var det jag oroat mig för. För Susanna så hade hon gärna velat ha en annan förlossning och hon tyckte att de stressade på henne väl mycket under krystskedet men samtidigt känner hon att det inte spelar någon roll, egentligen, för det slutade ju så bra!

  • nevadita

    40+2

    Ammiz:
    GRATTIS på din födelsedag!!
    Och tack för att du delar med dig av er förlossning
    (Jag suger åt mig allt som en svamp nu )

    Underbart att läsa att du mår bra i din mammaroll, hoppas du slipper fler hjärnspöken nu och att ni firar dig ordentligt idag

    Kram!

    Många kramar till alla såklart


    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelura..♥..?:*¨¨*:?..
  • kramiiis

    Ammiz: kikar in och säger GRATTIS! så härligt! har tänkt på er!


    ♥I know what I want and NOTHING is going to stop me now!♥
  • kajsamupp

    Ammiz: Roligt att läsa hur det gick för er. Bra att du kände dig trygg med det hela även om själva förlossningen inte blev helt som ni planerat. Grattis på födelsedagen också. Mys nu ordentligt

    Nevadita: Bra initiativ ang listtråden. Önskar dig en spännande natt hellre än lugn.

    Tels: Tack för länken, ska kolla den.

    Kram till alla

  • nevadita
    BF+4, v.40+3

    megamuppen
    :
    tack, men är bara uppe för att jag inte kan koppla av...
    hoppas verkligen att maken får rätt när han säger att det blir i helgen för jag vill inte vänta längre än så...
    men då är han ju iaf hemma, så oroligt när han är på jobbet 1,5 tim hemifrån...

    Kramiiis; så du smyger hos oss du? *kram*

    undrar så hur det har gått för Hoppet....

    Kram till alla i tråden!
    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelura..♥..?:*¨¨*:?..
  • Eson

    Hej tjejer. Grattis till nya bebisarna!

    Här har det också hänt saker.

    I måndags fick vi en liten dotter! 3100 g. Efter 3 dygns värkarbete och akut kejsarsnitt. Allt är bra nu, men det tillstötte en del komplikationer efteråt. Vi är i alla fall hemma nu och jag berättar mer senare.

    Kramar till er alla!

  • kramiiis

    nevadita: eeehmmm jo men alltså... måste ju gratta ju

    grattis ni andra oxå förresten även om jag inte "känner" er!

    kram!


    ♥I know what I want and NOTHING is going to stop me now!♥
  • nevadita

    BF +4, v. 40+3

    Eson:
    grattis till flickan!
    Berätta när du vill och orkar. Iallafall glad att du skriver att allt är bra nu
    har tänkt så på dig!

    Önskar alla en fin fredag.

    Kram!


    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelura..♥..?:*¨¨*:?..
Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009