• nevadita

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelur..♥..?:*¨¨*:?..
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-21 19:15
    Vi närmar oss målet

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-02 20:46
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m47735606.html

    vår lista!
  • Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009
  • nevadita
    Bullen73 skrev 2009-12-09 11:04:18 följande:
    Nevadita: du är inte gnällig! Förstår dig!Tror det är svårt att ställa in sig på övertid, men man får försöka! Jag mår bra annars... trött... men nu har jag nog sagt det 1000 gånger senaste månaden!
    ja men du får säga det tusen ggr till om du vill
    jag kan hjälpa till;
    ......trött-trött-trött-trött-trött-trött....... KRAM!
    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelura..♥..?:*¨¨*:?..
  • Ammiz

    9 dagar

    Vi har varit på BVC för första gången idag, inget hembesök eftersom vågen var upptagen, och Agnes har gått upp fint. Skönt! Hon har även sovit en hel del mellan matpauserna också, skönt för S.

    Är nyfiken på dig krumelura, du ska inte ta och komma ut snart? Din mamma Nevadita längtar ju!

  • kajsamupp

    snart 6 veckor

    ÖnskanS: Bra förslag att skriva ålder som rubrik, för oss som fått. En fråga, hur gör ni för att söva bebisen efter amning och rapning? Vår somnar nästan bara av amningen och vaknar sen när vi lägger henne igen och vill inte alls somna om då, så då blir det amning igen coh i värsta fall på tomt bröst.. Då blir hon inte glad, kan jag meddela. Verkar som om det inte finns någon botten i henne..

  • ÖnskanS

    1 månad i morgon!

    Nevadita: Vet från en annan tråd att Mulpa fick en dotter 23/11-09, vecka 40+2, 3615 gr/ 50 cm. Mulpa, hoppas det är ok att jag informerar om det här inne också =)

    Ammiz: Härligt med bra viktuppgång!

    Megamuppen: Våran dotter blir oftast också dåsig vid amning. Somnar sedan riktigt vid rapning mot min axel. Har hon inte rapar ordentligt är det näst intill omöjligt att lägga henne utan att hon vaknar, blir liksom att hon vill kräkas då när hon hamnar på rygg... Kan ta någon timme i värsta fall innan man får henne att "må bra"... Blir främst så på morgonsidan så i morse försökte jag lägga henne mellan kl 4-6 utan att lyckas så sen sov hon på mitt bröst mellan 6-7 för det var det enda jag lyckades med.

    Jag tycker dock att jag märker att det blir svårare att lägga ner henne just om jag ammat lite för tätt så gissar att det är magen som stökar och väcker henne... Försöker vara stenhård att det måste gå 3 timmar mellan matningarna. Oftast söker hon rätt frenetiskt efter bröstet när hon får ont i magen också så det är svårt att veta om det är magont eller hunger. Ger man mat då blir det ju bara värre... Försöker ge nappen då istället för upplever att det kan lindra magens knorrande... Tar hon nappen?

    I morgon ska vi på BVC igen, ska bli spännande att se hur hon gått upp!

  • nevadita

    BF+9, 41+1

    ÖnskanS:
    tack för att du meddelade om Mulpa
    Mulpa, läser du här så GRATTIS!!!! Undrat så...

    Jag har uppdaterat min FLblogg om dagens BM-besök om nån ids läsa.

    Känns mycket bättre nu.
    Men jag är hemskt trött, på vippen till utmattad.
    Maken hoppas på att det hela drar igång inatt
    men jag vill sova ordentligt först BF+9, v.41+1(klicka för att se hela)
    Nu måste det vara sista magbilden....!!
    Tagen idag.

    Kram till alla


    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelura..♥..?:*¨¨*:?..
  • jippy
    2 veckor och 2 dagar
    nevadita:
    Fin magbild! Hoppas verkligen det är den sista nu! {#lang_emotions_laughing}
    Gustavs klipp av tungbandet igår gick jättebra. Han märkte ingenting! Han hade fått massor med ersättning en timme innan och var så nöjd så. Det var nog värre för mig.... Jag kunde inte titta. Tyvärr tycker inte jag att amningen går bättre, ska till bvc igen imorgon och väga igen, tänkte diskutera amningen då. Funderar på att amma lite på dagarna samt ge ersättning och bara ersättning på natten. Som turbo skriver så blir det ju lättare för pappan då också. 
  • nevadita
    BF+10, 41+2...

    jippy;
    skönt att det inte gjorde ont på liten

    Nattiskramar!!
    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelura..♥..?:*¨¨*:?..
  • Galenpanna

    Jippy: Låter jobbigt (och ont!) med mjölkstockning. Kan säga att vi både ammar och ger ersättning för att vårt lill-troll ska bli mätt ordentligt (och därmed sova ordentligt, skrika mindre och ha mindre "magont" - magen lät och mullrade mycket mer när den inte blev riktigt mätt kan jag säga) - så nu är vi alla nöjdare. Amning är bra om det fungerar och jag tycker man ska ge det en vettig chans. Sedan får man se till sina och barnets förutsättningar och behov och så får man lösa situationen därefter. Innebär det ersättning är det inte mer med det. Förhoppningsvis gick dock klippningen som sagt bra och de kanske har några tips på BVC också. Lycka till oavsett!

    Bullen: Inte långt för dig kvar heller egentligen - spännande. Snart räknas du ju som fullgången dessutom.

    Nevadita: Fina magbilder - men som sagt, det räcker med sådana nu.

    Vi har kanske tur, men lill-killen somnar antingen direkt vid amning (vilket är ok om han fått i sig tillräckligt). Eller så somnar han ändå efter amningen när mjölken är slut och då får vi väcka honom lite igen för att ge ersättning också. Oavsett om han bara ammat eller ätit ersättning också är det bra att rapa efteråt och sedan går det bra att bara lägga ner honom. Simsalabim - en tyst bebis som kan vara vaken en liten stund men som oftast somnar inom kort! Ibland har man tur (eller så är det bara en fas som snart ändras - vem vet med sådana här små? )

  • Monismonis

    12 dagar

    Hej och hå

    Ni som fött vaginalt, har ni några besvär nedtill? Jag har en obehaglig tyngdkänsla i underlivet när jag ställer mig upp och när jag går. Är lite orolig att jag håller på att få framfall eller vad det heter.

  • kajsamupp

    6 veckor idag

    Monamona: Ingen tyngdkänlsa kommer jag ihåg, däremot en enorm svullnad som gjorde att jag i åtminstone två veckor inte hittade rätt där nere Har dessutom slarvat rejält med knipövningarna (hmm, gör ca en per dag om jag har tur) så jag har ingen lust att nysa direkt för då lär det ju rinna..

    Ang amning/ersättning: Funderar också på att börja ge ersättning, speciellt på kvällen coh natten för att ge den där mättnaden hon inte verkar få frå mig. Jag misstänker att hon inte blir helt mätt av mina två bröst eftersom hon sliter i dem och ser allmänt missnöjd ut ofta när hon hållit på ett tag, plus att hon direkt efteråt gör sugrörelser och letar efter sin hand etc. Kanske värt att prova napp, förresten? Med tanke på att hon ökar rejält i vikt får hon ju tillräckligt, även om hon själv vill ha mer! Ersättning till natten tänker jag dock kan göra att hon sover längre pass, än de där två timmarna hon klarar nu..

    Nevadita: Ok, sista magbilden, fin, men nästa bild får vara på krumerlura istället

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009