Inlägg från: Ella174 |Visa alla inlägg
  • Ella174

    30+ som väntar/har fått syskon, del 6

    Min man frågade igår när vi skulle börja boa. BF är 7/2, känns som att vi kan vänta ett tag till... (Och spjälsängen användes inte många nätter med V, så det känns inte så bråttom att få upp den)...

    På tal om föräldraledighet, hur har ni gjort innan BF?
    Jag vill nog ta det lugnt några veckor innan, men om jag tar semester eller kompledigt så får väl V inte vara på dagis alls?
    Om jag tar föräldraledigt så kan han vara där 15 timmar, eller hur brukar det fungera?

  • Ella174

    Noi, ja, liiite väl tidigt att börja boa, tycker jag också.
    Och frågan är hur mycket man behöver göra i förväg? Bebisen kommer ju inte precis fråga efter en massa saker...

    Spännande att det är så nära för er!

    Vi har också en fulltidsmånad på dagis efter syskonets födsel, men jag vet inte hur det är innan. Jag ska kolla upp det såklart, men tänkte luska lite hur andra har gjort.

  • Ella174

    Milla, usch vilken natt. Hoppas det blir bättre inatt!

    Noi, vad innebär vidöppet läge?

    Idag skulle vi ta dagen till att åka runt och spana på vagn till bebisen. Men redan vid första barnvagnsaffären köpte vi vagn efter bara 10 minuter. En Britax Vigour med ligg- och sittdel.
    Kändes smidig och bra. Hoppas vi blir nöjda med den.

    Nu ska vi åka och hyra film, här piskar ösregnet mot fönstrena, inte läge att vara ute...

  • Ella174

    Skvallrar från 1-3-tråden:
    Noi fick en flicka igår! Grattis!!!

  • Ella174

    Proppen, det låter smidigt med liggunderlag i vagnen.

    När V var liten rekommenderade läkaren att han var lätt kladd (även på vintern( eftersom han hade utslag som förvärrades av värme. Dock var de tydliga med att påpeka att han skulle ha varmt under sig i vagnen, eftersom de oftast blir nedkylda den vägen (underifrån).

    För vår kommande bebis (BF februari) har jag förberett med en tunn overall och tänkte ha åkpåse i vagnens liggdel (man kan ju ha påsen öppen om det blir för varmt.
    Det är i alla fall planen nu, det kommer säkert ändras på vägen...

  • Ella174

    Oyra, kul att du mår bra! Även om det såklart är fullt upp.

    Mirmis, mina graviditeter har varit väldigt olika. Min första mådde jag bra. En hel del illamående och kräkningar, men mellan det mådde jag bra och jag besvärades inte så mycket av att kräkas ibland. Svullnade upp mycket på slutet men kunde inte gå och simma och känna mig ganska rörlig.

    Denna gången (är i v 23 nu) har det varit ganska jobbigt från början. Fick graviditetsmigrän fr o m v 5-6 ngngång. Har det fortfarande och jag får hålla nere all aktivitetsnivå (psykisk och fysisk) för att inte få anfall. Sover skitdåligt och är så trött och sliten hela tiden.
    Är halvtidssjukskriven (pga migränen) men har nu feber med huvudvärk och illamående. Tror att mitt immunförsvar är superdåligt (hejhej svininfluensa) för jag blir sjuk jämt...

    Ja, och magen... Den är nu minst lika stor som den var i v 33 förra gången...

  • Ella174

    Noi, vad skönt att ni känner att ni hinner få mycket gjort.

    V ammade supermycket och kräktes också en del (inte extremt mycket) och ibland kom det kaskadkräkningar som såg ut att vara hämtade ur värsta skräckfilmen. Vi gjorde inget speciellt (förutom att ha med ombyte och handdukar överallt), kanke hjälpte rapning efter mat lite (fast jag slarvade en hel del med rapandet, V somnade oftast när han åt)...

  • Ella174

    Tessanu, usch, det låter hemskt.... Att det kan bli så... Kram!

    Noi, V kräktes mycket som nyfödd och var först inlagd på neo (av andra anledningar) och de rekommenderad att han skulle sova på sidan pga kräkningarna. Det fortsatte vi med tills han blev stor nog att själv vända sig som han ville. Han hade en låg spädbarnskudde...
    Men vet inte om de är en generell rekommendation vid kräkningar.

  • Ella174
    73Moon skrev 2009-10-15 17:21:31 följande:
    Tjejer , behöver jag bli orolig nu när jag får mer rosa aktiga flytningar.. skall ju träffa min BM i morgon men nu blir jag lite nojjig.. någon som vet??är i v 34+3...
    Har somvanligt inga känningar av sammandragningar men det hade jag ju inte med J heller.. och hon kom i v 33..
     
    Jag vet inte, brukar du ha det?
    Jag hade nog tagit det säkra framför det osäkra och ringt förlossningen. Du kan ju säga att du har en tid imorgon, så får de råda utifrån det.
Svar på tråden 30+ som väntar/har fått syskon, del 6