Inlägg från: piamedpojkar |Visa alla inlägg
  • piamedpojkar

    Sen avnavling – Barnets födslorätt (8:e tråden)

    abuelita skrev 2009-09-23 17:29:10 följande:
    Suck!!!  Och WHOs och IFOGs (International Federation of Obstetrics and Gynecology) rekommendationer då? Och de svenska riktlinjerna?  Men UMAS är ju ett universitetssjukhus, och på såna sjukhus, vet vi ju vid det här laget, finns det forskare som är sugna på bebisblod.  Innan man häver ur sig att det egentligen inte gör någon skillnad för barnen om de navlas av sent elle tidigt borde man först ha upp följt upp dem några år och se vilka som blir autistiska , bokstavsbarn m.m.  och då kolla upp hur de blev avnavlade. Ofta  visar sig inte de här funktionshindren  förrän  i samband med vaccinationer, och även så sent som vid skolstart. Det är oftast barn som fötts för tidigt, med kejsarnsintt, eller som varit medtagna vid födseln som utvecklar de här funktionshindren. I princip alla barn som fötts på något av de här sätten har blivit omedelbart avnavlade, alltså även på de sjukhus som inte har omedelbar avnavling som allmän rutin.. Det skulle förvåna mig mycket om det finns något barn med autism, cp, adhd m.m. som har blivit sent avnavlat.
    Hoppade in och läste lite i trådan. Autism, adhd och andra sjukdommar tror jag själv knappast kan bero på att barn blivit tidigt avnavlade, tycker nästan att det är lite extremt att påstå. Även om sen avnavling kan vara bra så tror jag att dessa sjukdomar hellre beror på felaktiga kostvanor hos oss i västvärlden. Tycker dessa förklaring ligger närmare till hands faktist.
  • piamedpojkar
    abuelita skrev 2009-09-26 16:37:28 följande:
    Hej Piamepojkar! Med tanke på att barnet förlorar upp till 50% av sitt blod, och att blod behövs för att  syre ska kunna transporteras till hjärnan och andra viktiga organ, tycker jag inte alls det låter otroligt att de senaste årens extremt tidiga avnavlingsvanor kan vara en viktig bidragande orsak till det krafigt ökande antalet fall av autism , adhd m.m..Felaktiga kostvanor m.m., som du är inne på, kan säkert vara  bidragande orsaker, men jag tror faktiskt huvudorsaken är tidig avnavling.Är du tillräckligt intresserad , och även tillräckligt bra på engelska, för att orka studera den här webbsidan?www.autism-end-it-now.org/
    det finns en massa olika uppfattningar om varför autism bla blivit så vanligt och en massa folk har sin egen teori om varför detta blivit så vanligt. Jag tror ändå inte att tidig avnavling är orsaken till sjukdomar som autism mm. Det finns andra bättre förklaringar även om ingen vet exakt varför dessa sjukdomar blivit så vanliga.
Svar på tråden Sen avnavling – Barnets födslorätt (8:e tråden)