Inlägg från: Krake |Visa alla inlägg
  • Krake

    Sen avnavling – Barnets födslorätt (8:e tråden)

    Bra info, ska kolla hur de gör och se till att fadern har koll på läget. Tack!

  • Krake

    En bra grej som finns här i Tyskland och kanske borde införas i Sverige för alla som inte känner sig redo för en hemförlossning men samtidigt inte gillar tanken på sjukhus riktigt, är en personlig barnmorska.

    Det ska jag ha. Hon kommer att följa mig genom hela graviditeten, och är sedan runt bf nåbar 24 timmar om dygnet. När jag ringer kommer hon hem till mig, kollar hur öppen jag är, och åker med in till sjukhuset. Hon tar sedan hand om mig hela förlossningen, hur lång tid den än tar. Jag tycker att det är helt fantastiskt att ha den tryggheten! Att veta innan vem jag kommer att ha som barnmorska, att hon känner mig och pappan, och vi har chansen att prata om förlossningen ordentligt innan. Samtidigt hade både min mamma och min syster ganska komplicerade förlossningar, så jag törs inte föda hemma med första barnet. Senare får vi se!

    Detta täcks inte helt av sjukförsäkringen, utan jag kommer att få betala motsvarande ca 2500 kronor för hennes jourtid, men det är det utan tvekan värt!

  • Krake

    Hej ni kloka människor!

    Jag har en helt annan fråga men tror ändå den passar här. Behöver råd från erfarna.

    Jag väntar ju mitt barn i Tyskland. Nu har min läkare sagt att alla gravida ska gå på "feindiagnostik" i vecka 22. Jag googlade och har förstått att det är ett avancerat ultraljud, 3d, där de undersöker alla organ och letar efter "fel". Jättebra och jättekul tycker kanske många, men inte jag!

    Jag känner en stor obehagskänsla inför dessa 3d-ultraljud. Vill absolut inte se det, tycker det känns onaturligt. Alla andra undersökningar som syftar till att hitta eventuella funktionshinder har jagavböjt, för det stämmer inte med min filosofi att sortera ut barn.

    Nu är det ju i v. 22 såklart inte fråga om screening för eventuell abort. Men frågan är, är det nödvändigt? Finns det sånt som de tar reda på där, och INTE på annat vis, som t ex kan rädda barnets eller mitt liv? Vad hade ni gjort?

  • Krake

    Fossa och SchumiFerrari:

    Jag tror ni missförstår mig lite. Jag är inte rädd att det ska vara skadligt. Men jag tycker att dessa 3d-bilder är oerhört läskiga och vill absolut inte se dem. Jag vill möta mitt barn när det föds, inte se 3d-bilder från magen. Så visst, jag kanske kan gå och be dem inte visa bilden för mig, men frågan för mig är, är det nödvändigt att göra detta? Vad kan man hitta med 3d-UL som man inte hittar med vanligt?

    Exakt vad kan man upptäcka som är viktigt att veta, som man inte får reda på på andra vis? Är dessa saker så pass vanliga att det är påkallt att göra undersökningen? Eller är de till för att en läkare ska tjäna pengar? (Tysk vård funkar annorlunda än svensk.)

  • Krake

    Tillägg: Jag är inte intresserad av hur många fingrar, t ex, barnet har, så sånt är för mig helt meninglöst att ta reda på. Utan jag undrar, finns det medicinska skäl som är så starka att denna undersökning är påkallad?

  • Krake

    Tack för artikeltips, abuelita! Jag känner mig stärkt i att avstå från denna undersökning. Dessutom gör min läkare UL på varje besök, så hittills i vecka 15 har jag gjort fyra UL!! Jag vill säga nej men det är verkligen svårt i den situationen. Men jag ska försöka.

    Nu ska jag slut kapa tråden! Ha det bra!

Svar på tråden Sen avnavling – Barnets födslorätt (8:e tråden)