• Smulan80

    Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 3

    Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 3
    Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars

    Vi har ju blivit rätt så många nu som plussade runt 19 Mars och tråden till listan hittar ni i länken nedan

    www.familjeliv.se/Forum-2-113/m42495456.html
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m45090416.html

    Här följs vi nu åt och stöttar varandra genom våran långa resa framöver!

    BF 14/11: Inkalinka, Nässjö, 1:a barnet
    BF 14/11: Cotten, Kungsbacka, 1:a barnet
    BF 15/11: Nika, Linköping, 3:e barnet
    BF 19/11: Thez, Halmstad, 3: barnet
    BF 23/11: Lycka05, Luleå, 2:a barnet
    BF 24/11: Pinkmoe, Skövde, 1a barnet
    BF 24/11: Smulan80, Eskilstuna, 1a barnet
    BF 24/11: MiieRO, Täby, 4:e barnet
    BF 25/11: Ikkapikka, Södertälje, 1a barnet
    BF 26/11: pluddrupp, Nyköping, 1a barnet
    BF 26/11: Julisen, Nacka, 3:e barnet
    Bf 27/11: MFAI, Tidaholm, 3e barnet
    BF 27/11: kackelo, Västerås, 1a barnet
    BF 29/11: Gaia81, Gävle, 2a barnet
    BF 30/11: JaAz1980, Santa Clara (fd Trelleborg), 1a barnet
    BF 30/11: MrsNash, Halmstad, 2a barnet
    BF 30/11: My family and I
    BF 1/12: Filliduttan, Karlskrona, 2a barnet
    BF 4/12: Pepsikatten, Skara, 1a barnet

  • Svar på tråden Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 3
  • MrsNash

    Smulan - skönt att allt gått bra! nu får ni vila upp er hemma allesammans och njuta av varann!

  • Lycka05

    Gaia- grattis till tösen, vilken härlig förlossning du verkar haft!

    Inkalinka- skönt att han blir mätt nu. Vi ger tillägg inför natten så hon ska vara mätt, det känns skönt!

    Pinkmoe- Vår mindra vägde igår 3730 och är 5 veckor på torsdag. Hon är ganska liten, men följer sin kurva. Hennes syster låg på 4030 samma tid.

    Smulan- skönt att ni fått komma hem nu!

  • Pinkmoe
    Lycka05 skrev 2009-12-09 13:41:30 följande:
    Gaia- grattis till tösen, vilken härlig förlossning du verkar haft! Inkalinka- skönt att han blir mätt nu. Vi ger tillägg inför natten så hon ska vara mätt, det känns skönt! Pinkmoe- Vår mindra vägde igår 3730 och är 5 veckor på torsdag. Hon är ganska liten, men följer sin kurva. Hennes syster låg på 4030 samma tid. Smulan- skönt att ni fått komma hem nu!
    oj haha det innebär att astrid gör en rivstart med andra ord för de vägde ju ungefär samma när de föddes din mindra och min astrid.. :)
  • Ikkapikka
    Pinkmoe skrev 2009-12-09 00:22:39 följande:
    Grattis gaia :) äntligen, som du väntat (nästan mer än någon annan här, eller???! ) idag var jag hos bvc för första gången, de har ju varit här en gång innan men nu var det min tur att ta mej dit.. min lilla Astrid har på tre veckor gått upp över kilot.. antar att det bjuds grädde här..nu är hon alltså på 4 kg sträcket Hur väger er andras små bebisar?
    Cornelia vägde 4640 gr förra torsdagen, imorgon är det dax för besök igen och jag tror att hon passerat 5 kg nu! Återkommer med exakt vikt imorgon... Vi har varit där på besök varje vecka sen vi kom hem, tycker det är ett himla springande men det är väl iofs bra att de håller stenkoll på de små.

    Annars är det total dimma här just nu. Cornelia har så mycket magknip så hon sover väldigt ryckigt och jag hinner knappt somna om mellan attackerna. Usch hoppas verkligen det blir bättre snart, minifom verkar lugna lite men inte tillräckligt. Någon som provat sempers droppar eller har nåt annat bra tips?

    Ikväll har vi lussefika i bostadsrättsföreningen och Cornelia ska självklart göra succé som tomte, hoppas jag orkar bara...
  • Thez

    Här kommer en lite mer detaljerad förlossning

    Min förlossning: Vaknade på natten(till fredagen 27/11) runt 03:10 av att det kändes som en konstig bubbla där nere, jag tänkte att denna konstiga bubblan spricker väl om jag ställer mig upp, så jag började gå mot toaletten o precis utanför dörren rinner nånting ut (vattnet) och jag tänker direkt det kan ju inte vara vattnet, jag har ju bara gått över 8 dagar (va inställd på 14 dagar denna gången oxå) och tror att jag råkade kissa istället så jag lägger mig sen igen. 03:20 börjar jag få ont i magen, först väldigt glest, sen 03:40 slår det till och värkar kommer tätt. Jag går in i duschen o väcker sambon. I duschen ringer jag förlossningen o berättar och hon fattar direkt att det är intensivt o ber mig komma upp. Vi väcker barnen o ringer deras farfar o han kommer o kör oss upp, han skulle passa barnen. på väg till förlossningen är värkarna så täta så jag säger till sambon, detta går snabbt, bebisen är ute om 1-2 timmar 04:50 skriver jag in mig på förlossningen och 05:15 skriker jag av smärta o ber om lustgas o dom kollar, jag e redan öppen 7 cm, nu går det fort. Bm lämnar inte rummet nu utan börjar förbereda allt o sa till mig jag hörde i telefonen på dig att det va nära. 05:30 säger hon till mig: jag slutar jobba 06:30, ska du föda barn innan eller efter. Jag tittar på kl o säger bebisen ska vara ute kl 06. Då skrattar hon o säger då sätter vi igång. 06:55 kommer krystvärkarna och 06:06 kom min lilla tjej ut o bm säger att jag missade tiden kl 06 Jag hade världens bästa bm, hon va så trevlig o jättebra o förlossningen va en dröm förlossning. Det tog 3 timmar från att vattnet gick till att hon var ute

  • MrsNash

    Häftigt Thez! Vilken snabb och smidig förlossning! Vad hette din bm?!

    Här hemma har iaf slemproppen gått ( bf+9) idag, och jag har lite sammandragningar....så nu e vi här hemma och väntar och hoppas att det är vår tur snart!

    Ikkapikka - jag använde såna här droppar till min dotter, nu minns jag inte namnet på dem, man köper dem på apoteket. De fungerade iaf jättebra, man får ge dem en stund innan och det kan ta ett par dar innan det rättar till sig men sen funkade det som sagt.

  • Thez

    MrsNash:
    Ja det va en härlig förlossning Min bm hette Rita, henn hade jag velat ha fler ggr. Hon kom upp till mig sen på bb och pratade om förlossningen och hon sa att hon hade haft det jättekul oxå Jag o lustgas ihop, det blir en rolig kombination Sen skämtade hon att pojken (nästa barn) skulle vi ta hemma hos mig...... för nu har vi ju flicka, pojke, flicka...... så då tyckte hon att nästa borde bli en pojke. Vi båda bor nämligen på samma område så då skulle vi nästa förlossning hemma

    Hoppas verkligen det startar snart för dig, men det låter ju lovande nu när proppen oxå lossnat. Hur har det varit med vattnet som sipprade då??????

  • Pepsikatten
    Ikkapikka skrev 2009-12-09 15:11:11 följande:
    Annars är det total dimma här just nu. Cornelia har så mycket magknip så hon sover väldigt ryckigt och jag hinner knappt somna om mellan attackerna. Usch hoppas verkligen det blir bättre snart, minifom verkar lugna lite men inte tillräckligt. Någon som provat sempers droppar eller har nåt annat bra tips? Ikväll har vi lussefika i bostadsrättsföreningen och Cornelia ska självklart göra succé som tomte, hoppas jag orkar bara...
    Att utesluta mjölkprodukter i din kost helt och hållet kan hjälpa oxå... Sen går det ju att använda både semper magdroppar och miniform samtidigt...
    Jag hoppas det blir bättre för dig snart!
  • Pinkmoe

    hejhej..

    ikkapikka: astrid skrek massa varje kväll i två veckor.. nu har vi gett semper droppar fyra dagar och igår skrek hon 5 minuter :) vilken skillnad!! så prova dem :D

    har lagt upp nya bilder på min lilla älskling nu med om någon vill kolla.. :)

Svar på tråden Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 3