• Alexi

    Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?

    Tror att väldigt många tjejer, precis som jag, väldigt gärna vill ha en dotter, någon gång. Det är bara inte särskilt pt att prata om det. Men att man önskar sig en tjej innebär ju inte en sekund att den pojke som föds inte är 110 % älskad utan bara att det finns en dröm om en dotter mer generellt innan barnet föds. Vet jättemånga som känner så här.

  • Alexi

    Det är just helt klart så att det inte är pt att säga så, men jag står för att jag alltid önskat mig en dotter. Kanske för att jag själv alltid haft en väldigt nära relation med min mamma, mycket närmre än med min pappa och vill ha samma sak själv med en dotter. Eller för att jag vill få möjligheter att göra vissa saker med en dotter som inte blir på samma sätt med en son. Nu har jag en dotter och är jätteglad för det och vill gärna ha en son nästa gång, för för mig är det allra bästa att få en av varje, just för att få uppleva båda.


    lillangel skrev 2009-09-28 09:12:59 följande:
    nej men nu pratar vi om att önska sig ett visst kön och inte om man kommer älska barnet mer eller mindre... jag tycker bara saken att "ÖNSKA" ett visst kön är lite skevt... inte meningen nu att trampa dig på tårna men för mig är de väldigt konstigt.
  • Alexi

    Fast egentligen är det väl inte så konstigt om en kvinna som alltid önskat sig en dotter kanske tror att många andra också har känt så (det är ju lätt att tro att alla andra tycker och tänker likadant som en själv...). Och om då den kvinnan blir lycklig över att hon faktiskt får dotter så kan man väl tänka sig att hon tänker att pojkmammorna kan vara avundsjuka. Inte avundsjuka i betydelse önskar bort sina egna pojkar men i betydelsen vill väldigt gärna ha en tjej nästa gång. Typ. Samma kvinna skulle förstås ha älskat en son lika mycket men att det blir en extra bonus att ha fått en dotter först därför att då vet man att man kommer att ha en dotter oavsett hur många barn man får.

    Förstår faktiskt inte alls varför det vore så himla konstigt som många i den här tråden tycker att det är. Det som däremot är konstigt är om denna kvinna skulle uttrycka sina känslor till en pojkmamma (eftersom pojkmammorna uppenbarligen av den här tråden att döma då tror att de måste önska bort sina pojkar om de ska kunna förstå hur hon känner), det vore okänsligt, men att känna så måste väl få vara tillåtet.

Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?