Inlägg från: Little Ms Chatterbox |Visa alla inlägg
  • Little Ms Chatterbox

    Stora Omegatråden, för alla!

    Dalkulla74 skrev 2009-11-08 20:37:34 följande:
    Little M C: Tack för att du lusläser så jag och andra kan ta del av summa summarum . Ja det ju Eskimo Martin får, dock dricker han endast havremjölk så jag vet inte hur det är med D-vitamin i den (ska gå och läsa). Annars så har ju lillasyster D-droppar han kan ta med. Nu har vi en tid bokad till Martin på onsdag för pricktest av vaccinet, förhoppningsvis vaccination och bevakning efter det (äggallergiker). Men går det bra så då tar vi och börjar igen med Eskimon och ev kanske ändå då om D-vitaminet motverkar risken för den där djupgående lunginflammationen .
    Min yngsta son har mjölkallergi och vi ger havremjölk, har för mig att A & D -vitaminhalten i den är den samma som i mjölk.
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox

    Jag måste göra ett tillägg. Tänk på att jag inte är utbildad inom vård eller något speciellt om just Omega, det är bara mitt eget intresse för det och mina goda erfarenheter av effekten av Omega. Så kolla alltid upp själva vad som länkas till och vad vi skriver i tråden.
    Jag är duktig på att röra till saker

    Ha en bra dag!


    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Dalkulla74 skrev 2009-11-09 12:13:07 följande:
    Little M C: Nejdå, jag är bara tacksam för att någon (=du) har stort intresse för Omega och vill delge din kunskap/erfarenhet
    Jag ser det lite som ett kall. Min äldsta son föddes för tidigt och fick bla blod 2 ggr, han hade en tuff start. Men jag kan inte tacka den okända människa som hjälpte till att rädda livet på mitt barn. Jag kan inte donera blod pga medicinering och är för gammal för Tobiasregistret. Jag brukar lämna några kronor i insamlingsboxen på Mc Donalds som går till att bygga Ronalds Mc Donalds hus vid sjukhusen här i Sverige, för jag vet hur det är att bo på sjukhus i många veckor med barn på neo. Men jag känner att det inte är tillräckligt så jag försöker sprida så mycket det går om Omega till alla som vill lyssna
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Eliin80 skrev 2009-11-13 12:46:10 följande:
    Efter att ha läst denna tråden har jag nu beställt Mor-Epa. Min 16-månaders tjej har aldrig sovit bra på nätterna. Vaknar mellan 5-30 gånger per natt och jag börjar verkligen känna att jag har fått nog. Jag har provat många olika sätt för att få henne att somna om på nätterna (för att somna på kvällen är oftast inga problem), och nu har turen kommit till Omega. Måste erkänna att jag inte har mycket hopp kvar, men jag är villig att testa det mesta...
    Hoppas det hjälper er, åtminstone någgra färre gånger/natt. Huvva för upp mot 30gånger per natt
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Bobbylina skrev 2009-11-17 14:47:04 följande:
    Hallonärtan: det låter ju helt fantastiskt! hoppas det kan bli liknande effekt här oxå.. Är det någon annan som ger just Fritt flyt? eller är den inte bra?
    Fritt Flyt innehåller enbart Omega-3, inte Omega-6 som är i Eye Q, Mor-EPA mini junior, Eskimo kids, Efalex m.f.
    Jag äter Fritt Flyt och Omega-6 kapslar (Efamol), tycker Fritt Flyt är bra, för vad det är och vad det kostar. Min dotter blev "botad" mot sin nattskräck av enbart Omega-3. MEN den bättre sömnen kom när hon började få kapslar med både Omega-3 & -6. Det kom inte över en natt (som det gjorde med Omega-3 mot nattskräcken) det tog några nätter.
    Eliin80 skrev 2009-11-17 11:59:08 följande:
    Ja, 30 gånger är inte roligt alls. Tack och lov händer det rätt sällan numera, men hon har haft perioder då hon vaknat var 20:e minut nästan hela natten. Då känner man sig inte så pigg dagen efter. Har fått hem kapslarna nu, men vågar man ge dem innan hon blivit vaccinerad mot svininfluensan? Har inte så stor koll på hur det funkar faktiskt...
    Läs mitt inlägg # 83 och även länken som nämns tidigare.
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Bobbylina skrev 2009-11-17 18:49:30 följande:
    förresten, gör det någon skillnad om man ger på morgonen eller kvällen? ger på morgonen just nu...
    Naaee.... Vet inte men jag såg på mina barn att en dos räckte inte dygnet runt om jag gav allt på en gång. Och med den flytande så är det ju 5 ml som ska ner, om barnet inte gillar det kan 5 ml bli väldigt mycket på en gång. Då kan det vara bättre att dela upp det. Min dotter som verkligen behöver Omega för sin sömn måste ha det på kvällen för att det ska påverka sömen possitivt.

    Men jag hörde av min sons lärare att det skulle vara bättre att ta det på kvällen men hon kunde inte hitta var hon hade läst det så det blev lite som ett hängande frågetecken för mig.
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Salt Groda skrev 2009-11-20 12:20:07 följande:
    Jag gav min 11-månaders eskimo kids för första gången igår kväll. Han kräktes som en liten gris efter en liten stund. Vet inte om det berodde på omegan eller om han hade smaskat i sig lite för mycket clementin.. Har någon annans barn kräkts av eskimo kids? Sen undrar jag hur ni ger det till era små. Kan man blanda ut det i maten eller något? Jag gav det på en sked bara, efter middagen. Men det kändes som så mycket att mata in 5 ml med sked liksom. Han dricker inte välling, så kan inte blanda det i flaska. Jag hoppas såååå att omega 3 ska kunna hjälpa oss med sömnen här. Hur länge brukar det dröja innan man ser resultat?
    imsel skrev 2009-11-18 23:04:33 följande:
    Har läst lite men orkar mig inte igenom hela tråden/trådarna Kan man ge en 7månaders omega3..eller nån annan siffra Min son är väldigt aktiv, lite av en high-need-baby, det kanske ni vet lite om i tråden? Skulle vara otroligt skönt om han kunde lugna ner sig en smula, och kanske sova lite bättre. Just nu är han väldigt svår att söva om på nätterna, ofta är han vaken, och vaknar han är han vaken minst 1½ timma. Omöjligt att få honom att somna innan. Fast det kan bero på att jag nyss börjat med medicin (jag ammar). Nån som vill hjälpa?
    Jag svarar er båda i samma, hoppas det är ok?

    Eskimo kids har bla D-vitamin med i och om man ger D-droppar så skulle det kunna bli en överdosering så de måste skriva på flaskan att det är rekomenderat från 1 år. Antingen kan man ge mindre av Eskimo kids och fortsätta att ge D-droppan eller så minska lite på D-dropparna, tex några ggr/v eller bara någon droppe. Kolla själv på flaskan och räkna ut hur mycket det blir för jag är en fåne med siffror .

    När jag gav mina barn Eskomo kids så delade jag upp det, det är ren olja, 100%, det kan bli mycket med 5 ml. Skulle inte ens jag klara av men jag är lite kräsmagad
    De fick morgon och kväll. Så dela upp det och se om barnet fortsätter att spy av det. Och det går bra att blanda i mat. Men tänk på att inte spä ut det för mycket för då är det inte säkert barnet får i sig allt.
    Några av mina barn får Omega från kapsel som jag klämmer ut på sked och sen häller på lite yoghurt. När de krånglar så har jag en liten figur från ett Kinderägg som jag håller på skeden så den "ger".

    Min äldsta dotter hade nattskräck (vaknade på natten och skrek rätt ut och var okontaktbar i ca 2 timmar varje natt.) Det blev "botat" första gången jag gav Omega-3, alltså enbart Omega-3. Men hennes annars struliga sömn blev inte bättre förrän jag började med Omega med kombinerat Omega-3 och Omega-6. Då kom den bättre sömnen efter några veckor men det hade märks tidigare, bara efter några dagar var det förbättring. Hon har väldiga fasoner för sig på nätterna om jag inte ger henne Omega, jag ska sitta med henne i famnen, får inte lägga mig ner , pappan får inte ligga bredvid heller. Jag ska inte ha täcke på mig och hundra andra diktatorfasoner.

    Om jag missat att svara på något så är det bara att fråga igen eller om det är något annat som ni undrar över. Jag är ingen expert eller utblidad i området men är väldigt glad att jag hittade de här preparaten Omega.
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Bobbylina skrev 2009-11-22 10:56:48 följande:
    Hej! ville bara berätta hur det går för oss, sömnen har inte blivit något bättre ännu, men har precis börjat ge eskimo på kvällen istället för fritt flyt på morgonen så det får vi se om det syns något resultat om några dar kanske... men däremot så märker man stor skillnad på sonens hy,han va supertorr om kinderna samt hade torrfläckar över hela kroppen men de är helt borta nu! och jag tycker även att hans hår känns tjockare och glansigare! så nu håller jag tummarna för sömnen ska bli bättre oxå! =)
    Hoppas det!
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox

    Hej alla! Jag har haft datastrul sen nästan 2 veckor tillbaka så jag har lite att läsa ikapp.


    Bobbylina skrev 2009-11-28 16:54:54 följande:
    Har köpt Mor-Epa mini junior idag, men hur mycket ska jag ge? ska jag ge en kapsel på morgon och en på kvällen eller båda på kvällen eller räcker det att ge en kapsel om dagen när han är så liten? (13mån)
    Jag har läst någonstans, men kommer inte ihåg var. Men små barn behöver mer Omega i jämnfört med vuxna eftersom deras hjärnor utvecklas så mycket. Ja, det stod mycket bättre förklarat men hoppas du förstår vad jag menar. Om du börjar med 2 kapslar om dagen och sen går ner till 1 och fortfarande har samma effekt så kan du ju ligga kvar på den dosen. Eller tvärt om, börja med 1 kapsel och om du tycker det räcker kan du ju stanna där. Eller ge 2 varannan, var 3:e dag.
    Jag har personlig kontakt med företaget som marknadsför Mor-EPA mini junior i Sverige ochj min kontakt där skrev till mig att jag kunde ge 3 kapslar om dagen till mina små (2 & 3 år gamla) utan att det skulle bli någon överkonsumtion.
    SWE Maria skrev 2009-12-01 08:45:26 följande:
    Hej på er, fick precis reda på att min kusin har fått diagnosen ADD. Han är nybliven förälder och jag vill så gärna hjälpa honom. Han sover inte alls på nätterna, bråkar mkt med mamman till bebisen och mår dåligt psykiskt. Vet inte alls om han medicinerar på annat vis, men tänkte köpa med mig EYEQ till honom om jag får tillfälle att åka dit. Kan någon tipsa om en någon sida med info om dom goda effekterna på just eyeQ och ADD, som jag kanske kan printa ut och ge honom? Tack tack så länge!
    Jag har nog inget i huvudet som jag kan komma på men det står bra info på Eye Qs hemsida, men tror det är på engelska. Apoteket har börjat sälja Eye Q nu så det kanske finns någon info där?
    Det finns en läkare som heter Björn Gillberg som har forskat mycket om Omega. Han har skrivit flera böcker om ADHD (ADD) och andra NPF-diagnoser. Googla honom så kanske du hittar något. Jag är lite seg just nu och har lite annat att göra men kan försöka hitta lite mer vid ett senare tillfälle.
    Hoppas det ordnar upp sig för din kusin och hans familj. Du är en bra bra kusin som bryr sig om honom.
    olandstoken skrev 2009-12-01 15:50:55 följande:
    smakar man oljan om man blandar ut det i maten? har en snart 8 mån kille.
    Själv tycker jag att det smakar lite... amper fisk:-/ men andra säger att det inte smakar något. Men ett litet barn brukar snart vänja sig vid smaken. Det går bra att blanda med mat, men blanda inte ut i för mycket mat om man inte vet om barnet äter upp all mat för då får den inte i sig all olja heller.
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Salt Groda skrev 2009-12-04 21:23:19 följande:
    Jag tycker att min son luktar illa i munnen sen vi började med omegan.. Är det någon annan som har märkt nåt liknande? Inte så skoj att ha fiskandedräkt ju! Vi har eskimo kids, kanske finns någon annan sort som inte ger dålig andedräkt?
    Du kan testa att ge i början av måltiden så det blandar sig mer med maten.
    Jag hade lite ont av uppstötningar med fisksmak innan jag kom på tekniken. jag ser till att rapa direkt efter jag tagit kapseln för då är det ingen luft kvar i magen som kan "fiska till sig". På mig har det hjälpt, men man kanske inte ska medvetet lära ett barn att rapa...
    Byta till något märke med kapslar?

    Min ena dotter har problem med magmunnen, hon medicineras för det. Men innan vi började med Losec så kunde hon få dålig andedräkt av Omega. Kan det vara så att ditt barn också har lite svag magmun? Hur gammal är barnet?
    velmajan skrev 2009-12-05 08:14:31 följande:
    Råkade se denna tråd och blev lite nyfiken, eftersom sexåringen här hemma under några veckors tid har hållit oss andra vakna minst 2 timmar varje natt och då vägrat sova. Tidigare har det varit nattskräck av och till i perioder, men det har varit rena barnleken jämfört med sista veckorna. Har nog aldrig sett sexåringen så arg som dessa nätter! Efter ett antal vaknätter så har inte ens eget tålamod varit speciellet stort heller - så jag kan erskänna att man varit nästan desperat! Efter att läst denna tråd så började vi med MorEPA kapslar för tre dagar sedan. Andra natten var ett rent mirakel - sexåringen sov HELA natten och så även nu i natt! Känns nästan för bra för att vara sant - men jag kommer att fortsätta truga i barnet oljan (vi klipper sönder kapslarna) - för jag törs nog inte sluta med dem
    Vad kul det har hjälpt!
    Ger du något med oljan eller ren olja på skeden?
    Vi häller på lite yoghurt efter ha klämt ur kapseln på sked. Då smakar det bättre enligt sonen. Han är 7½ år och har ätit Omega i 2 år. Mina små barn har några småfigurer att välja på, de håller jag på skeden när jag ger, det tycker de är jättekul när Pokemon ger Omega. men de är ju lite yngre än din dotter. Skulle det funka med att kanske ha på sig en speciell prinsesskroma eller annat när det är dags att få så du inte behöver truga så? Eller en guldstjärna varje gång som hon tar det snällt så får hon något kul vid visst antal är uppfyllt? Tex välja efterrätt efter 7 stjärnor.
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
Svar på tråden Stora Omegatråden, för alla!