• Milkina cerka

    Hemmamammor del 6

    Gamla tråden tar slut så här kommer del 6. Tiden går fort när man har trevligt .
    Välkomna alla gamla som nya!

    Del 1: www.familjeliv.se/Forum-11-236/m35411143.html
    Del 2: www.familjeliv.se/Forum-11-236/m37876367.html
    Del 3: (av någon anledning hittar jag inte länken hit..:( )
    Del 4: www.familjeliv.se/Forum-11-236/m42792614.html
    Del 5: www.familjeliv.se/Forum-11-236/m45245221.html
    Nu är det bara att prata vidare !

  • Svar på tråden Hemmamammor del 6
  • marre67
    Milkina cerka skrev 2009-10-03 20:13:09 följande:
    Marre - Men det låter ju jättefint med första bokstaven i barnens namn i banderollen - då blir den ju mer "egen" o. just "din".
    ja det är ju klart. Men när vi var i turkiet så sa min sambo: ta av dej korset för de gillar inte kristna svenskar här.(vet ej om det stämmer)hade på mej ett guldkors, då vart jag lite nervös mitt i allt och sa men hur ska jag kunna gömma undan korset som är tatuerat på armen? Och det är ganska stort 2x2 cm ca. så tatueringar är väl inte av godo heller alltid...??
  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-03 20:20:01 följande:
    ja det är ju klart. Men när vi var i turkiet så sa min sambo: ta av dej korset för de gillar inte kristna svenskar här.(vet ej om det stämmer)hade på mej ett guldkors, då vart jag lite nervös mitt i allt och sa men hur ska jag kunna gömma undan korset som är tatuerat på armen? Och det är ganska stort 2x2 cm ca. så tatueringar är väl inte av godo heller alltid...??
    Hade aldrig kunnat förneka något som jag värderar så högt o. definitivt inte tagit av det(halsbandet) med mindre än att en myndighetsperson skulle beordrat det.
    Ett tatuerat är ju möjligt att skyla med kläder(iofs beroende på placering).
    Har varit i både Marocko o. Tunisien, i båda länderna hade jag kors om halsen utan problem av ngt slag.
    Tråkigt att du kände dig så rädd .
  • marre67
    Milkina cerka skrev 2009-10-03 20:29:17 följande:
    Hade aldrig kunnat förneka något som jag värderar så högt o. definitivt inte tagit av det(halsbandet) med mindre än att en myndighetsperson skulle beordrat det.Ett tatuerat är ju möjligt att skyla med kläder(iofs beroende på placering).Har varit i både Marocko o. Tunisien, i båda länderna hade jag kors om halsen utan problem av ngt slag.Tråkigt att du kände dig så rädd .
    ja jag tog då utan tvekan av det snabbt, blev livrädd faktiskt och min sambo sa inte så för att han inte gillar kristna.
    Tänkte bara att min tro finns ju inom mej, den behöver jag inte riskera mitt liv med om det är så det verkligen är.
    ska lägga barnen nu, kommer tbx sen.
  • marre67

    förresten, vi var till turkiet -06 och det var väldigt oroligt där då med en massa attentat mot turister osv.

  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-03 20:31:12 följande:
    ja jag tog då utan tvekan av det snabbt, blev livrädd faktiskt och min sambo sa inte så för att han inte gillar kristna. Tänkte bara att min tro finns ju inom mej, den behöver jag inte riskera mitt liv med om det är så det verkligen är.ska lägga barnen nu, kommer tbx sen.
    Samma här, lillan borde lägga sig nu.
    marre67 skrev 2009-10-03 20:32:36 följande:
    förresten, vi var till turkiet -06 och det var väldigt oroligt där då med en massa attentat mot turister osv.
    Förstår dig, oroligheter är inte att leka med, men försiktiga familjen (som vi är) hade aldrig åkt dit under de premisserna .
  • IrenerI
    marre67 skrev 2009-10-03 20:06:24 följande:
    Irener- är du piggare nu?Lät som fina tatueringar du har iaf. Och fint att sätta barnens namn.sambon har alltid vart helt emot tatueringar men brukar säga: jag gillar dina iaf. och nu har han fått nojja på att han vill göra 2 proträtt av barnen, ett på varje lår få se hur det blir med det. Skulle inte vara ett fint ställe att sätta de på tycker jag men det kan jag inte få honom att ändra sej med.Den ena av mina tatueringar är just en sån som "alla" har, en taggtråd runt hela armen, men en mkt snygg taggtråd som ser ut som just det, en taggtråd, smal är den också.Den andra är rätt vanlig den med, ett kors/ros/banderoll/hjärta.Har tänkt tatuera in barnens första bokstav i banderollen.
    Ja bortsett frå nen envis hosta som dock ger mig snygga magmuskler så de är bättre iaf. Hoppas bara de håller i sig. Hade ju feber senast i förrgår så..

    Ja än så länge är jag nöjd över mina tatueringa förutom att den på armen ska byggas ut med namn och några blommor till. Liljor som slingrar sig från axeln ner på armen.
    Lämnade faktiskt in ett kort på ylva som bäbis för att se om de gick att tatuera men hon sa att den inte skulel bli bra i strl jag ville ha den i så då vart de inte. Hon ville ha den mycket mycket större..

    Nä sen har jag en tatuering jag gärna vill göra nån gång och de är ju sjkuggbilden av elvis på sidan av smalbenet..
  • marre67

    spomenka- jag skulle faktiskt inte heller åkt om jag vetat, men jag visste inte. Vi bestämde oss från ena dan till 2 dar senare så åkte vi.
    Sen fick jag höra att det vart mkt attentat mot hotell osv, usch, Tur vi hade all include, så vi var mest på hotell området som var hårdbevakat, ett av de bästa som fanns på Alanya.

  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-03 20:51:34 följande:
    spomenka- jag skulle faktiskt inte heller åkt om jag vetat, men jag visste inte. Vi bestämde oss från ena dan till 2 dar senare så åkte vi.Sen fick jag höra att det vart mkt attentat mot hotell osv, usch, Tur vi hade all include, så vi var mest på hotell området som var hårdbevakat, ett av de bästa som fanns på Alanya.
    All Inclusive är bra, helt ok faktiskt, hade vi när vi var i Tunisien.

    Den enda gång jag varit riktigt rädd utomlands, var när vi var i Jugoslavien o. de lämnade ut Milosevic till Haag o. vi skulle flyga hem - genomsökningen av bagaget var inte att leka med, de trodde stora dotterns GameBoy var en bomb eller något, d e t var tyvärr omöjligt att förutse o. riktigt otäckt.
Svar på tråden Hemmamammor del 6