Inlägg från: Milkina cerka |Visa alla inlägg
  • Milkina cerka

    Hemmamammor del 6

    marre67 skrev 2009-10-03 21:49:04 följande:
    min minsta kille ropade nyss: mamma...måste du jobba imorgon? nej sa jag, ni får sova länge imorgon. Då svarar han under täcket: mamma...sov också du hur länge som helst imorgon. lät så himla gulligt! sen hör jag i min tanke hur de vaknar på morgon och börjar leka och prata högt, lycka till att sova hur länge som helst då men tanken var ju god
    Gulligt!
    Inser när du skriver detta hur bra vi har det som sover där uppe, Nea tassar ner o. Sander sover där nere.. - Har jag gjort iordning smörgåsar o. satt i kylen så tittar de på tv en stund iaf(läs: tills de blir oense om v a d de skall se ).
  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-03 22:08:27 följande:
    sådär gjorde jag också när de älsta barnen var mindre, jag gjorde färdigt mackor i kylen, så såg de på disneydags och åt dem och jag fick sova till 10.00 på helgen ska nog ta och göra färdigt några bröd till imorg, Milad äter som dagoberts mackor men mansor vill ha enbart bröd med margarin, va trist
    Ja är det inte praktiskt .
    Åt var och en efter vars o ens önskemål, det blir lugnast så , man får välja sina strider(första frukost är inte en av dem).
    De får välling(ja fortfarande), gröt el. fil sedan när vi stiger upp, det kan bli kokt ägg eller rostat bröd m. marmelad med för den delen.
    Får de bara ngt mer sedan när man själv går upp så står de sig nog till lunch.
  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-03 22:18:23 följande:
    ger du gomorronvälling då? för det är ju inte alls konstigt utan jättenyttigt. Det åt min mormor alltid, jag har liiite svårt för det själv, men brukar koka riskgrynsvälling.
    Ja, de får Godmorgonvälling, men risgrynsvälling har jag aldrig hört talas om.
    När sonen var mindre fick han majsvälling med ibland(han hade ofta problem m. lös mage).
    Men absoluta favoriten är Mannagrynsgröt, havregryns- går inte hem alls..

    Men i regel blir det välling o. smörgås på vardagarna(går snabbast) o. gröt på helger o. ibland på fredagar(när de har sovmorgon här).
  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-03 22:39:51 följande:
    risgrynsvälling görs som gröt fast jättelös, och den blir jättegod.Mannagrynsgröt blir jättegod om man steker grynen lite innan man kokar den.Blilr en helt annan smak då, godare i mitt tycke. Får inte brännas bara.Fy så kallt det är ute, och mörkt är inte van vid det än, så det var så kusligt ute på gården när jag skulle fixa hundarnas koppel som trasslat ihop sej. jag sätter dem i långa koppel som är fast i bron när det är kväll. Även på dagarna emellanåt, för de gillar att vara ute, el vår papillon gillar det, den andra är så lat så han vill bara sova
    Stekt grynen? - Menar du att du fräser "mjölet"(för det är mer det jag tycker det liknar) i lite smör innan du häller på mjölken o. fortsätter? Får väl pröva...

    Kolsvart, det är vad det är och dessutom kryllade vägen hem av rådjur sa mannen när han kom hem nyss. Får hundarna vara ute över natten el. är det bara för att de skall få lite frisk luft o. "göra ifrån sig"?
    Borde väl gå o. vara liite social med honom, han har varit borta sedan imorse o. hållt ljudkurs för ett band som behövde lära sig mer.
  • Milkina cerka

    IrenerI - S n ö, redan, iofs beror det ju på vem man frågar om h*n blir glad över den, själv skulle jag inte jubla direkt...
    Elda k a n vi inte göra, kommer inte åt veden för pille pelle palle sonen har varit framme o. vad det verkar ställt om koden till kodlåset så vi kommer inte in dit..
    N å g o n med konstruktiva förslag?

    En del av Nora Roberts ä r bra , den du nämner har jag dock inte läst.
    Men gillar du henne så skulle du nog även gilla Tamara McKinley, rekommenderas(om du inte redan läst det hon skrivit naturligtvis).

    Hur gör man mjölfitt bröd? Låter mer eller mindre som en omöjlighet i mina öron..
    Nästan så att man tycker synd om hönsen era

    Min gubbe var ute på jobb igår, men idag har han inget haft utan hållt sig hemma o grejat, målat ramar till fönstren en gång till tex.

  • Milkina cerka

    Min man fick mig just att skratta -




    apropå vår pille pelle palle son.. särskilt när han klyver ryggstödet med motorsågen..

  • Milkina cerka

    IrenerI - Snäll svärfar du har .

    Vi har gjort ett förråd under trappan till vårt hus, trappan är av den typen att det är trappsteg från två håll och så farstubro på mitten - under där har vi ved o. cyklar.
    Ola har satt upp en vägg med dörr som låsts med ett kombinationshänglås..
    Är rädd att det bara är att ta fram bultsax eller liknande, retligt då låset bara är några veckor gammalt.

    Just Matildas sista vals var den första McKinley bok jag läste, Jakaranda den andra, tror att nästa kommer bli Landet bortom haven som verkar bra.

    *ser framför mig höns med gipsade näbbar som försöker få i sig något alls * kan inte annat än skratta.
    Kommer att ha det så imorgon natt då min man kommer jobba, glad för att iaf stora dottern är här så att man har någon att tala med efter 21..

  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-05 12:25:32 följande:
    spomenka- jättekonstigt...här lyser du ofline, men på min gb så lyser du grön?!
    Knasigt, har iaf skrivit en mindre uppsats ang. den andra diskussionen i din GB.
  • Milkina cerka

    IrenerI - Blir bultsaxen som åker fram här tror jag, tyvärr .. men jag funderar på hur han lyckades att ändra koden..
    Böcker är underbart, och ljudböcker sina fördelar .
    Klart det är roligt att få åka lastbil hem, äår ju roligt bara att åka i pappas arbetsbil här o. den är ju bara en litenen numer, minns hur rolig Renault Mastern var...

    Kalas som är så roligt att gå på när man är liten, hoppas de får roligt.


    marre67 skrev 2009-10-05 15:12:16 följande:
    Herreguuud..mitt hem har nog aldrig varit så shining som nu ...visning kl 16.00 igen, åt nån som bett om en separat visning. Ska ta ta hundarna och fara till fotbollsplanen medans.
    Haha, minns hur det var när jag höll på i lgh vi bodde i innan vi köpte huset - städade, städade o. städade.. men ingen ville ha den ändå.
    Låter som att det skulle vara härligt att vara hund hos er, med mycket frisk luft o. motion .
  • Milkina cerka

    Marre - Hade du varit här nu så hade du sett att jag just nu kan tipsa pm att tv4+ sänder ett program på tv om plastikkirurgi o. de hjälper en med alopecia.

Svar på tråden Hemmamammor del 6