• stelis79

    Liten blödning = missfall??

    Hej,
    min tjej testade positivt i fredags vilket var en dag före BIM! Underbart och efterlängtat! I lördags, dvs. samma dag för BIM hade hon en liten, liten blödning, endast några få droppar. Sen dess ingenting. Graviditetssymtom har hon fortfarande såsom illamående, trötthet m m. Gravtest i söndags visade också på graviditet. Är förstås orolig för missfall och har läst att ca. 1 av 4 blöder i början av graviditet och att av dem så är det ca. 50% som det leder till missfall. Har också förstått att hcg-hormonerna kan vara höga i flera veckor efter missfall vilket gör att grav.test kan vara missvisande. Mina frågor:

    - Kan blödningen ha varit missfall eller BÖRJAN på ett missfall (som är att vänta senare)? Eller yttrar sig ett missfall på helt annat sätt (ex. större blödning)?
    - Bör hon med hänsyn till ovanstående göra ett VUL om några veckor för att så att säga kolla att allt är OK?

    Medveten om att jag nog startar ännu en tråd i ungefär samma ämne som många andra trådar, sorry..!

  • Svar på tråden Liten blödning = missfall??
  • stelis79
    Anatha skrev 2009-10-05 23:02:25 följande:
    Alltså graviditetssymtomen försvann det var det jag menade med att symtomen försvann. Jag blödde bara i ca två dagar och som sagt inte speciellt mycket.
    Ok, när försvann grav.symtomen då? Direkt efter blödningarna eller senare? Min tjej blödde bara lite i lördags, inget efter det o har fortf grav.symtom kvar...
  • stelis79

    Fortfarande starka grav.symtom i form av ständigt återkommande illamående, svårt att äta vissa saker, plötslig extrem trötthet osv. Just nu vecka 5+1 och ingen mer blödning. Räknar med att göra VUL om några veckor om inget annat inträffar. Hoppas så innerligt att det går bra. Annars har ju "allt" hittills varit förgäves...! Frågan är bara hur man ska orka stå ut i den här "kritiska" fasen i ytterligare tja 7-8 veckor??? Det här är ju det enda man tänker på nu. Och man liksom gläds ju lite när tjejen mår illa om man säger som så... Försöker att istället tänka på hur stor risken för missfall faktiskt är att tänka på att en majoritet faktiskt INTE får missfall...

Svar på tråden Liten blödning = missfall??