• Teskedsmamman

    Feb04 - ytterligare en gång...

    Så var det dax för ännu en tråd ~ Februari 2004 kör vidare Så har vi avverkat ännu en tråd, och vi kan lägga ytterligare en tråd om våra trotsiga, bestämda, envisa, busiga och fullkomligt underbara numera 5-åringar till historien och fortsätter prata vidare om våra "små"!

    Vi fortsätter vi prata om allt mellan himmel och jord - glädjeämnen och sorger, frågor och svar.

    Gamla som nya trådmedlemmar är hjärtligt välkomna, ordet är fritt!


    Mina bloggar: ☆ Virkaholic ☆ och tesked.blogspot.com/
  • Svar på tråden Feb04 - ytterligare en gång...
  • JFL

    Imorgon ska jag ta båda tjejerna till BVC och vaccinera dem mot flunsan. Har äntligen bestämt mig för att det är det rätta för oss. Ska själv ta den senare och maken får ta den via jobbet, och ska försöka göra det denna vecka.

  • Docendo díscimus

    Vad jag är glad över Linnéas framsteg och pratar har bara uttalsproblem och grammatiska svårigheter.

    Fröknarnar på det nya stället tycker att det inte alls är konstigt med L och att hon har lätt med kamrater och lär sig snabbt - på det gamla stället så nedvärderade det henn och bedömde henne som läget var 2006/07. Tur att vi bytte.

    Linnéa fick vacc. när vi gick med doktorn med lilla Clara som då hade falsk krupp. Sofia ska få det nu på tisdag.

    Flunsan får mig att få neg vibbar.

  • Teskedsmamman

    Jag tänkte vaccinera alla tre faktiskt, nya rön visar ju att vaccinet är ok ner till 2 år... den här veckan var vaccinet slut så jag tänkte åka upp nästa vecka, självklart!!! Har ungarna blivit förkylda

    Annars rullar det på här, min 5:e vecka på utbildningen börjar imorgon och jag trivs varje dag


    Mina bloggar: ☆ Virkaholic ☆ och tesked.blogspot.com/
  • JFL
    Docendo díscimus:

    Vad härligt att läsa att Linnéa gör sådana framsteg och att de stöttar henne på nya fsk. Det verkar verkligen ha varit bra att ni bytte.

    Teskedsmamman: Trist att vaccinet var slut, det verkar nästan vara hopplöst på vissa platser att bli vaccinerade. Dessutom verkar många kommuner och vårdcentraler fortfarande bara vaccinera riskgrupperna.

    Jag hade sån tur, på BVC vaccinerade de hela familjerna, dvs alla vuxna som kom med också. hade jag bara släpat dit R också så hade vi alla varit vaccinerade. Dessutom behövde vi bara vänta 45 min, och barnen lekte som tokar o väntrummet så det gick verkligen så bra.
  • Docendo díscimus

    Barnens mormor tänker inte ta vaccinet - vilket för mig är okej.
    Menmormor måste ändock tjata om biverkningar - vilket går som kalla kårar längs min rygg. Jag känner mig anklagat och känner mig inte respekterat att honinte kan respektera vad vi tycker och känner. Vilket inte ändra något för vi har ju redan tagit vaccinet.

    Man ska ju visa respekt för folks handlande för eller emot, alla har ju rätt för sin åsikt även om det råkar visa var ett beslut som även majoritetenväljer.

  • Ts Mamma

    DD: Håller med du...=)

    Hur är det med er alla annars? Har ni börjat inhndla julklapparna? Vad önskar sig era 5-åringar oc vad kommer de att få??

    Tova önskar sig ungefär allt...

    ...och kommer inte att få allt...

    Kram på eri kyan (ÄNTLIGEN!!)!

  • Docendo díscimus

    Vi har inte hunnit än att köpa julklappar . Men både Sofia som 7,5 och Linnéa är5,5 önskar så många julklappar som skulle gör oss urfattiga - alla presenter på 500-1500 kr,

    Skulle få ett utökad barnbidrag *fniss*

  • Ts Mamma

    Ja, jag håller med, man borde få en bonus varje jul för att man har barn, Tova e likadan, hon önskar sig typ ett Pet Shop hus, Ett till dockskåp (Hon vill ha Stockholm, men har Småland, suck....), hon vill ha ett Polly Pocket hus, inget kostar typ mindre än 6-700, jag blir galen. Men jag ska in till stan imorgon å kika å så köpte jag lite i somras i Ullared, de va bra för de va ju typ halva priset...

  • Teskedsmamman

    Här har vi funderat klart julklapparna... det är till kusinerna som det ska shoppas så småningom...

    Totte och Ian kommer få en extra handkontroll till Wii och ett spel till Wii. De två stora får 500 kr var och så tar jag dem till Ullared och så får de shoppa loss

    Vi har en kraftig spärr på 500 kr/barn... jag vägrar vara med om "ha-hysterin" som jag har sett ett par barn i min närhet ha...

    De får välja på många billiga eller en dyr paket... och så är det bra sedan... Så lägger vi pengar på nåt kul på sommaren istället.


    Mina bloggar: ☆ Virkaholic ☆ och tesked.blogspot.com/
Svar på tråden Feb04 - ytterligare en gång...