Forum Irritation - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nån mer med virus på balanssinnet???

  Ons 14 okt 2009 09:33 Läst 9894 gånger Totalt 18 svar
  Ons 14 okt 2009 09:33

  vaknade igårmorse med världens yrsel, hela rummet snurrade-precis som när man har druckit alldeles för mkt, och när jag gick så drogs jag mot höger.. grymt obehagligt! det värsta är att det inte försvinner! så gick till farbror doktorn och fick diagnosen virus i balanssinnet.. finns inget att göra åt, bara vänta ut det ;(

  nån mer som haft eller har samma problem?
  jobbigt med ständig yrsel och illamående (ska prova köpa åksjuketabletter idag), speciellt när man är ensam hemma med en aktiv 9 månaders gosse.

 • Ons 14 okt 2009 09:44 #1

  Jag hade det för några år sen. Kommer ihåg att jag var livrädd innan jag visste vad det var. Trodde jag hade fått en stroke!
  Hua, det är riktigt hemskt! Men mitt försvann på två veckor..


  ♥Niclas 061103 ♥Bf 091113
 • Restle­ss
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 09:53 #2

  Jag hade det i våras..Så jäkla vidrigt..Men i mitt fall trodde de först att det var kristaller så jag fick fel hjälp första 2 veckorna :(

  Man kan göra nånting åt det..Vad än doktorn på VC sa

  Du fick väl sjukgymnastikövningarna?
  Kräv också en remiss till balansklinikenpå KS om du hör hemma i sthlm
  *de är så himla gulliga där*

  Lycka till

 • Vågen8­0
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 09:54 #3

  Hej här har vi en till, som får det titt som tätt Har lärt mig att leva med det men ack så tröttsamt

 • challe 1
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 09:54 #4

  Hanna. du har ingen möjlighet att sjukskriva dig och låta pappan vara ledig med sonen? Lät ju inte så bra att ta hand om en nio månaders när man är alldeles yr.

 • Ons 14 okt 2009 09:58 #5

  Här är en till som haft detta, på mig satt det kvar i nästan 8 månader. Bläää...
  Fick balansövningar, åksjuketabletter och blev sjukskriven såklart. Det borde du också bli och särskilt då du har barn, så att någon annan kan stanna hemma med barnet. Du ska inte (enligt mig iallafall) ha hand om barnet själv sålänge du har ett sviktande balanssinne.

 • Ons 14 okt 2009 10:19 #6

  Jag har också haft det - det var hemskt, men jag hade tur för mitt gick över på kort tid.

 • Restle­ss
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 10:21 #7

  Jag har lite kvar när det är ojämt på marken...
  Märkte när jag skulle upp på en stege och rensa hängrännor nu...

  Men det är bara att öva på sjukgymnastiken..Det jag tycker är så läskigt är att man kan få det igen...Vill INTE ha tillbaka eländet..

 • Ons 14 okt 2009 10:25 #8

  Jag hade det för många år sedan. Men tror dock det var bihålorna i kombination med balansnerven.

  Tyckte först det var lite kul, om jag böjde ned huvudet och satte upp det fort så drog jag iväg åt höger/vänster. Kändes som värsta fyllan. Men tröttnade fort på det och fick tillslut pencillin för att bli av med det.

 • Restle­ss
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 11:00 #9

  Suzy QX skrev 2009-10-14 10:25:44 följande:


  Jag hade det för många år sedan. Men tror dock det var bihålorna i kombination med balansnerven.Tyckte först det var lite kul, om jag böjde ned huvudet och satte upp det fort så drog jag iväg åt höger/vänster. Kändes som värsta fyllan. Men tröttnade fort på det och fick tillslut pencillin för att bli av med det.
  Ja och vi höll på att garva läppen av oss när mina kompisar vallade mej på outlet
  Jag gick emellan och svajade omkring..Det var bara en bolaget-påse som saknades...
 • Ons 14 okt 2009 11:35 #10

  jaså, finns det sjukgymnastikövningar?? den inkompetenta läkarn jag var till här i lilla kiruna sa att det inte fanns nåt att göra mer än att vila. men när jag pratade med 2 vänner som är sjuksköterskor så sa de tvärtom, att man ska gå mycket...

 • Restle­ss
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 11:55 #11

  Ja man ska röra på sej..helst på ojämn mark också så har du möjlighet ,
  ut i skogen och promenera med dej...

  :)

 • Restle­ss
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 11:58 #12

  Och gå till en annan läkare....Åk till akuten i värsta fall...Den där lät inte klok!

  Det finns övningar där du ska gå och röra på huvudet från sida till sida samt upp och ner men först måste de kolla på vilken sida du har viruset

  Det gör det med speciell utrustning där de kollar dina ögonrörelser

 • Ons 14 okt 2009 12:40 #13
  Restless skrev 2009-10-14 11:58:03 följande:
  Och gå till en annan läkare....Åk till akuten i värsta fall...Den där lät inte klok!Det finns övningar där du ska gå och röra på huvudet från sida till sida samt upp och ner men först måste de kolla på vilken sida du har virusetDet gör det med speciell utrustning där de kollar dina ögonrörelser
  hoff, va less jag blir på sjukvården i den här stan. fick ingen hjälp när jag hade svår foglossning från v.10 när jag var gravid heller. och när jag gick dit med min skolios när den höll på att ta knäcken på mig så sa läkaren att jag skulle äta värktabletter... *arg*

  Jag får försöka klara mig utan läkarhjälp även här för orkar inte tjorva och betala mer för att bara få komma till ännu en inkompetent "läkare".

  men tack för din hjälp (och andras svar) =) får mkt hjälp av min mamma nu när jag inte vågar vara ensam med gossen allt för mycket..
 • Rosagu­l
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 15:43 #14

  min dotter hade det som följdsjukdom av vattkoppor - så läskigt hon rasade då hon skulle gå! men det försvann efter några dagar men det tog ca en och en halv månad innan hon gick som innan!

 • Skogsf­lickan
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 22:05 #15

  TS: det behöver inte vara virus på balanssinnet i örat. Det kan vara ngt som kallas för kristaller i örat. ter sig likadant och jag hade det för ett par år sen...Kände mig ständigt yr (kristaller i kombination med virus) va hemskt hemskt hemskt att ha det så då jag har kräkfobi och ha konstant yrsel..jag fick tipset att inte resa mig direkt upp utan ligga en stund på sidan och sen stiga upp från sidan..Det hjälpte och jag gick till läkaren..Men efter ett tag så släppte det (tog en månad)

 • hugoli­nnea
  Visa endast
  Tis 31 maj 2011 17:19 #16

  hej

  vart dålig i går kväll och då kontaktade jag rådgivningen och jag blev rådd till att ligga ner och dricka mycket vätska.
  har nu legat till sängs sen i går kväll men måste gå upp och försöka äta ändå och byta på min lilltös så det har
  gått bra ändå men önskade att man kunna fått lite hjälp men jag klarar det mest själv. 

 • Helle3­33
  Visa endast
  Tis 31 maj 2011 17:20 #17
  hanna1985 skrev 2009-10-14 09:33:38 följande:
  vaknade igårmorse med världens yrsel, hela rummet snurrade-precis som när man har druckit alldeles för mkt, och när jag gick så drogs jag mot höger.. grymt obehagligt! det värsta är att det inte försvinner! så gick till farbror doktorn och fick diagnosen virus i balanssinnet.. finns inget att göra åt, bara vänta ut det ;(

  nån mer som haft eller har samma problem?
  jobbigt med ständig yrsel och illamående (ska prova köpa åksjuketabletter idag), speciellt när man är ensam hemma med en aktiv 9 månaders gosse.
  En kollega har haft det. Han åt åksjuketabletter och det hjälpte lite men annars var det som sagt var bara att vänta ut det. Det tog två veckor.
 • Ons 1 jun 2011 11:36 #18

  Jag har haft det två gånger i samband med förkylning och det är verkligen obehagligt!

  Min doktor här i England skrev ut några slags betahistamin tabletter som hjälpte nästan direkt, samma man kan ta emot Tinnitus. De gör tydligen något med vätskebalansen i örat. När min pappa som också led av det frågade sin svenska doktor så sa denne att de inte är tillåtna som läkemedlel i Sverige.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll