Forum Regnbågsfamilj - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 3

  Ons 28 okt 2009 06:29 Läst 8936 gånger Totalt 161 svar
  Visar endast inlägg av paprikatingeling - Visa alla inlägg
 • paprik­atinge­ling
  Återställ
  Ons 28 okt 2009 06:29 #16

  Vi ska också skriva förlossningsbrev, antar jag. Tror inte min fru vet vad det är än... ;) men hon har en hel del bestämda åsikter om förlossningen som nog skulle vara bra att få ned på papper.

  Clodia - SGI fastställt? Hur har du gjort? Min fru har fått sin fastställd nu, men vad behöver jag fylla i?

  Lotuskotte - förstår dig! Håller tummarna att allt flyter på och inga värkar startar, och det gör de säkert inte heller.

  Själv kommer jag nog vara jättenojjig veckorna innan och inte våga dricka alkohol heller... En kollega berättade att hon såg flera berusade pappor på förlossningen runt jul som hade blivit inringda från något julbord eller så... :)

 • paprik­atinge­ling
  Återställ
  Tis 17 nov 2009 10:14 #27

  Lotuskotte och Tuc Tuc: GRATTIS!!!! Åh vad härligt att allt gick bra och att ni har era bebisar hos er!

  Ammiz: håller tummarna att det inte är många dagar kvar nu för er!

  Min fru börjar också tröttna fast det är ca 6 veckor kvar. Jobbig foglossning, svårt att sova och sammandragningar. Dessutom svår magknip vid några tillfällen (vilket har lett till samtal till förlossningen mitt i natten där lugna barnmorskor säger att tarmarna bråkar).

  Är det jag som får träffa min bebis sist i den här tråden föresten?

 • paprik­atinge­ling
  Återställ
  Tor 19 nov 2009 18:04 #31

  Grattis Clodia! Vad skönt att allt gick så bra och att upplevelsen blev positiv fast det blev tidigare än väntat! Hur länge var ni på sjukhuset?

  Vi är ju i v 34+1 idag så om bebisen bestämmer sig för att komma ut 35+0 blir vi nog lite överrumplade... Å andra sidan är det många i fruns släkt som har fött för tidigt.

 • paprik­atinge­ling
  Återställ
  Tis 1 dec 2009 20:48 #39

  Ammiz: Min blogg känner du ju redan till... Ni andra kan ju alltid kika in om ni vill: www.blandkatterochregnbagar.blogspot.com/
  Annars väntar jag med spänning på uppdateringen av DIN blogg! Håller tummarna att allt går bra!

  Kronärtskocka: vilken dag som helst nu, eller? Spännande!

  Gällande profylaxkurser: vi var på babygruppens profylaxkurs i Stockholm (bokade vi Mama Mias hemsida). En jättebra kurs och trevliga kursdeltagare och avslappnad stämning. Kursledaren försökte vara neutral och säga "partner" hela tiden (en gång råkade hon t.o.m säga "honom eller henne" om den som föder barnet...). Däremot blev det ibland väldigt tydligt att hon tänkte på ordet partner som "den som är med på förlossningen," inte "den gravidas kärlekspartner" eller "den andra föräldern." Hon menade väl, men ofta glömde hon bort att vara neutral (trots att jag satt mitt framför ögonen på henne) när hon pratade om tiden efter förlossningen, då sa hon gärna "pappan" om den andra förälderna och "mamma och pappa" om föräldrarna.

 • paprik­atinge­ling
  Återställ
  Ons 2 dec 2009 18:24 #43

  Ja, kul att läsa om dina erfarenheter Clodia! Jag får små dippar ibland när jag oroar mig lite för att känna mig utanför och så, men egentligen tror jag inte att det kommer att bli så.

  Håller med om lustgasen! Hua! Precis som jag skrev i bloggen så mådde inte jag heller bra av den. Usch. Men frugan gillade ju den så hon lär väl använda den förstås.

  Vi har sedan länge bestämt att jag ska bära nästa barn, men vi ska njuta av den här bebisen först, sen får vi väl se hur vi gör.

  Kronärtskocka: hoppas er väntan är över snart!

 • paprik­atinge­ling
  Återställ
  Mån 7 dec 2009 15:53 #52

  Hallå i tråden!

  Här är en till som hade bråttom ut! Vattnet gick helt oväntat i lördags kväll (v 36+2) och nu är han här, vår son, 2700 g, 47 cm. Och världens sötaste, förstås. :)

 • paprik­atinge­ling
  Återställ
  Ons 9 dec 2009 19:25 #63

  Tack allihopa! Vi är hemma från BB nu och försöker landa i verkligheten! Lille Elis mår bra och har inga särskilda men av att vara född lite tidigt, förutom att han har lite svårt att komma igång med ammningen. Han blir mest frustrerad och skriker, alternativt somnar tvärt. Vi fick koppmata honom direkt efter födseln och därefter var 3e timme, och måste nog fortsätta med det ett tag, även om han har fått tag och lyckats suga några gånger.

  Kronärtskocka: tänk att det blev som du sa, att ni kunde bli sist om vi fick tidigt och ni sent! Förstår att det börjar bli jobbigt! Hoppas att ni snart, snart har er bebis hos er!

  Clodia och Ammiz: vi har också tänkt köra med tygblöjor. På BB hade de pampers och de var så läskigt varma och plastiga när man ville ha honom hud mot hud i bara blöjan... Nu har vi ju bara varit hemma några timmar och är jättetrötta så just nu har han en ekologisk engångsblöja istället som är JÄTTEstor. :) Misstänker att det kan vara ett problem med tygblöjorna också.... Vi har köpt prefolds i bambu (pinkgreen.se), några formsydda i bambu och några allt-i-ett och pockets för att prova. Kanske att vi kan få på honom en prefold nu, men troligen är ytterbyxorna alldeles för stora...

 • paprik­atinge­ling
  Återställ
  Lör 12 dec 2009 06:11 #73

  Clodia: jag känner likadant. Vår bebis är ju också Danmarkstillverkad. Jag önskar visserligen inte att han var svensktillverkad, men jag önskar att inseminationslagen gällde behandlingar utomlands också, som den borde göra. Känns helknasigt att den inte gör det! Vi hann inte så långt innan lillen dök upp, bara ringa familjenheten. Nu håller vi tummarna att alla flat- och bögpar på Södermalm har banat vägen för oss så att processen blir smidig.

  Loutskotte: Men jösses, vilken människa! Tänk att folk är så pinsamma! Jag hade säkert börjat gråta om någon frågade om jag var barnets mormor/moster eller nåt annat (lätt att gråta när man inte får sova...) Precis, vad hände med öppna frågor.... Oss har inget sånt hänt än (men lillen är ju å andra sidan inte ens 1 vecka) förutom att BB-personalen efter skiftbyten alltid tog för givet att jag hade fött barnet om jag var ensam på rummet när de kom (istället för att kolla upp läget m sina kollegor och journalen...).

  Ammiz o Clodia: vi har också tänkt ECa litegrann, men det får nog vänta lite. Fokus just nu får nog ligga på amningen. Däremot har jag prövat en prefold på honom. DEN funkar ok, men ytterbyxan är gigantisk på honom och benöppningarna blir så stora att det helt klart skulle läcka om prefolden blev allt för våt. Blöjbaken fick ju också en lustig och STOR form.... :)

  Rucolla: visst är det tråkigt att det är så dött i våra forum i övrigt... vet inte vad det kan bero på? Hänger de som är gravida i "vanliga" forum, eller inte alls? Eller så är det bara olika vem som är internetfreaket i familjen... Hos oss är det jag. :)

 • paprik­atinge­ling
  Återställ
  Lör 12 dec 2009 17:44 #76

  Clodia: håller helt med dig! Känns kränkande att jag ska behöva adoptera mitt eget barn, att han inte är min juridiskt än och att min fru måste ge dagar till mig för att jag ska kunna var hemma innan adoptionen gått igenom.

  Rucolla o Clodia: Håller med om dina teorier Clodia, om varför vi är så aktiva. Så tror jag att det är, och att det jämnar ut sig allt eftersom barnen blir större. Rucolla, du fick ju inget riktigt svar om du får hänga här i alla fall! För mig är det ok, vi har ju hängt i samma tråd förr! Bara vi får mkt utrymme att diskutera specifika icke-bio-mammefrågor ibland.

  Tygblöjor hör väl knappast till dessa.... lite kul tycker jag att 3 av oss i tråden (än så länge) håller på med detta!

  Ammiz: vår skrutt bajsar typ hela tiden så vi byter konstant, även på natten, så än så länge behöver han inte någon särskild nattblöja tycker jag. Möjligen undantagsvis ca 5-9 då han sover som en stock... I natt prövade jag en prefold med en popolini ullbyxa (finns på babyboden), de enda byxorna vi har som har små, små benöppningar. Rumpan blir enorm förstås, men det beror nog på att prefolden är alldeles för stor för honom (Babyidea bambuprefold). Jag tror inte att vi kommer att kunna använda dem mer än kanske 6 månader (kanske längre med tanke på hans storlek). De sitter bra på honom, om än bylsigt. Däremot är de faktiskt lite för tunna där bak så vi måste nog komplettera m inlägg. Måste köpa bara... Ska prova de där glimmablöjorna. Har fler länkar föresten: www.babyboden.nu, www.minimundus.com, www.babykind.co.uk. Har köpt grejer från alla dessa (m hjälp av pengapresent från Elis nu mkt lyckliga morföräldrar). Senare är det tänkt att vi ska testa pocket o alltiett, har köpt 1 av varje av 4 olika, men liten måste nog komma över 3-kg-sträcket först...

  Det finns mkt att säga om tygblöjor... :)

 • paprik­atinge­ling
  Återställ
  Sön 13 dec 2009 09:51 #80

  Gaytjej: vad skådar mitt öga!?! En tråd jag har missat! Det var det värsta!! ;) Nu blidde det ju inte en 10:a här iofs, utan en 09:a, men ändå. En tråd jag kunde ha hängt i.... :)

  Clodia: Japp, sagolika förlag är super. Vill också ha allihopa (och har givetvis glömt att önska av morföräldrarna i julklapp). Även vombat förlag är hur bra som helst. Familjeboken vill jag ha. Bland annat. Borde ha typ nu i bokhyllan så att syskonbarnen kan läsa när de är här. Vår plutts hörförståelseförmåga är ju begränsad i nuläget... :)

  Tack för förvarningen... jag blir säkert förvirrad av namnbytet, tog ett tag innan jag greppade det förra... :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll