• simba23

    Antal befruktade ägg vid IVF?

    Hej igen!
    Nu har jag en till fråga till er som gjort IVF!
    Jag undrar hur många ägg ni fick ut och hur många av dem som befruktades?

    Pratade just med min läkare som tyckte att det var väldigt låg frekvens vid vårt försök i september, så nu är jag lite orolig över det också....

    Fick 13 ägg varav 6 befruktades och 3 delade sig och ett användes. Inget var bra nog att frysas... och det som användes var tydligen inte så bra heller eftersom det inte fungerade

    /deppig igen...

  • Svar på tråden Antal befruktade ägg vid IVF?
  • Prins Albin

    Totalt fick jag ca 17 ägg på varje sida. Totalt 17 plockades ut. 10 stycken blev befruktade samtliga gick till frysen!
    Inget sattes in på grund av en rejäl överstimulering och en sjukhusvistelse på en vecka med en tömning på vätska från buken på 3.5 liter.

    Men den som väntar på ngt gott.....får vänta en cykel till insättning av två FET! Jag är helt återställd nu.

  • Bumms
    Prins Albin skrev 2009-10-20 18:08:42 följande:
    Totalt fick jag ca 17 ägg på varje sida. Totalt 17 plockades ut. 10 stycken blev befruktade samtliga gick till frysen!Inget sattes in på grund av en rejäl överstimulering och en sjukhusvistelse på en vecka med en tömning på vätska från buken på 3.5 liter. Men den som väntar på ngt gott.....får vänta en cykel till insättning av två FET! Jag är helt återställd nu.
    F´låt ts om jag lånar tråden.

    Jag plockade idag på 28 ägg och har väldigt ont i tjejmagen, hur atrade sig din överstimulering, är fasligt rädd för det!
    Milos Mamma
  • simba23

    Bumms: Låna på!

    Alla andra: Tack! Verkar vara lite olika, men som sagt, huvudsaken är att ett är bra! Har lyckats "förhandla mig till" ett nytt försök innan jul! Tjoho! Ska testa den andra sprutan isf Puregon, det kunde ge olika resultat enligt läkaren. Någon som testat den och kan berätta något om den? (vet inte ens vad den heter...)

    34:an: Vad är icsi? Kan inte alla nya ord än...

  • Meal

    Jag fick ut 14 ägg, 7 stycken befruktades, 4 stycken delade sig, 1 till mig och 3 till frysen. Testade precis negativt och fick mensen, så blir frys i december.

  • Stumpan 82

    Prins Albin skrev 2009-10-20 18:08:42 följande:


    Totalt fick jag ca 17 ägg på varje sida. Totalt 17 plockades ut. 10 stycken blev befruktade samtliga gick till frysen! Inget sattes in på grund av en rejäl överstimulering och en sjukhusvistelse på en vecka med en tömning på vätska från buken på 3.5 liter. Men den som väntar på ngt gott.....får vänta en cykel till insättning av två FET! Jag är helt återställd nu.
    Jag blev också överstimulerad men ca en vecka efter att de satt in mitt lilla pyre i första försöket. Jag blev omedelbart inlagd på KK, Sahlgrenska en vecka. Jag blev tömd på 3,5 liter vätska, och de förklarade hela tiden att det är för tidigt att se om ägget stannar. Men hon satt kvar, ingen av personalen trodde att det skulle gå vägen och idag är hon snart 1,5år och vi väntar på ett syskonförsök...
  • Vädur 78
    IVF 1: 12 ägg, 2 befruktade, inget tillbaka de hade för mycket fragmentering
    IVF/ICS 2, 14 ägg, 11 befruktade, inget av toppkvalité, minus
    IVF/ICSI 3 22 ägg, 7 befruktade, inget av toppkvalité, minus
    IVF/ICSI 4, 22 ägg, 7 befruktade, 1 toppembryo tillbaka och 1 blastocyst till frysen, plus
    CARLANDERSKA ÄR BÄST!!!♥♥♥
  • Prins Albin
    Bumms skrev 2009-10-20 18:49:39 följande:
    F´låt ts om jag lånar tråden. Jag plockade idag på 28 ägg och har väldigt ont i tjejmagen, hur atrade sig din överstimulering, är fasligt rädd för det!
    Efter ÄP fick jag kramper antagligen av ägglossningen. Jag kunde inte röra mig det enda var att slappna av och käka alvedon. Dagen efter blev jag bättre men svullen och öm. På ET dagen blev jag illamående, yr och fick domningar i ansiktet och i armar och ben, min syn blev rubbad och jag fick tunnelseende.

    Jag blev då inlagd och fick en himla massa dropp och blodförtunnande sprutor pga att vätskan som rann ner i buken på mig kom från blodet. En överstimulering gör så att äggviteämnena i blodet försvinner. Jag blev jätte svullen om magen och gick upp 9 kg. Sex dagar efter ÄP fick jag tömmas på 3.5 lite vatten.

    Efter ca 6 dagar på sjukhuset fick jag åka hem men fick fortsätta ca 8 dagar med blodförtunnande sprutor.
    Men nu mår jag bra och har inga symtom kvar förutom en ihållande huvudvärk men det tror jag beror på att jag dricker lite dåligt.

    Men detta händer ju bara 4 % av alla IVFare och är inte jätte vanligt!
  • mjauuu

    Så här så min första IVF ut:

    20 ägg, 10 befruktades, ett delade sig bra och kom till mig, inget till frysen. Är nu på ruvardag 5...

Svar på tråden Antal befruktade ägg vid IVF?