Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Längtan efter körsbärsblom - 3

    Nu flyttar jag över och instämmer i de glada tillropen att en ny tråd skapades. Tack Horst! Håller med om att det kan behövas lite uppmuntring under vintermånaderna, eller framförallt de tråkiga senhöstdagarna. Lite vackra trädgårdsbilder och inspirerande trädgårdssnack muntrar ju upp.

    I helgen inhandlade några påsar med vårlökar som tyvärr inta hamnat i jorden ännu. Lite höst/vinterblommor till krukan vid trappen följde med också. Det blev en exklusivare ljung, en "silversnurra" (vet inte namnet) och en perenn (tappad ju namnet ) med röda och lite silverfärgade blad. Det får bli allt i mina vinterkrukor detta år.


    Daggdroppen skrev 2009-10-20 19:11:43 följande:
    Tack Horst! Glömde ju det Idag tog jag upp mina gladioler och min afrikanska lilja. Tror ni det är för sent? Det har ju varit frostnätter ett tag här redan. Kanske minus 5 som mest.Funderar på att gräva ut en rabatt ännu i höst men det börjar kanske vara lite sent... ?
    Det är inga problem, för på afrikas lilja och gladioler så är det ju knölen/löken som skall bevaras och dit har ju inte frosten kommit ned till. Själv har jag fortfarande några pelargoner kvar ute som jag tänkt ta in och jag tror nog att även de har klarat de få frostnätter som vi haft.
  • Mimmi 71

    Nu ni....

    Ingen kan beskylla mig för att vara tidig, men nu äntligen har vinter/höstplanteringen kommit ned i krukan och en del lökar ned i rabatten. Jag klarade gränser för oktober iallfall

  • Mimmi 71


    Diskuterade trädgård med en vännina i helgen - de höll på att gräva en stor pionrabatt. Själv borde jag ta mig ut och flytta på min katsura som jag hade planerat att gör i höst, men nu får nog trädgårdsarbetet ligga nere till i vår. Jag har extremt svårt med höst i trädgår - tycker det är så vemodigt.
  • Mimmi 71
    Horst skrev 2009-12-01 00:28:10 följande:
    @Mimmi: Hur gräver man en pionrabatt?
    Måste kolla mina böcker så jag inte ger fel råd Men jag gör ett försök iallafall och återkommer med en ändring om något inte stämmer

    Pioner har inte så höga krav. De vill inte sitta för djupt och tycker det är smaskens med lite benmjöl i botten på planteringsgropen. Konkurrens ifrån träd och buskar är heller inte så populärt. Om man tänker på att man kan hitta härligt blommande pioner i överväxta gamla trädgårdar och ödetomter så kan man nästan säga att vanliga bond och luktpioner klarar det mesta.

    Någon annan som vill fylla på med mer fakta?
  • Mimmi 71
    Daggdroppen skrev 2010-01-02 19:33:26 följande:
    Hihi, trädgården ligger i dvala ser jag Tänkte komma in och göra en ny tråd men det behövs inte än ser jag. Nu har jag börjat fundera på trädgårdsprojekt och skulle vilja ha någon att bolla tankar med. Är ni med tjejer?Det är ju NU vi ska planera och inte i sommar då vi ska gräva
    Hos mig är det tyvärr inte så mycket trädgård som kretsar i huvudet. Förutom att hobbien sömnad upptar en hel tid så planerar vi vårt kommande garagebygge. Men med tanke på att detta påverkar vår trädgård så kanske det inte är så dumt att komma igång med dessa tankar också Trädgård är ju förövrigt alltid lika inspirerande
  • Mimmi 71

    Förstod inte lutningen riktigt lutar den blivande rabatten ned mot terassen eller ned mot gräsytan? Gör det något om även rabatten lutar - växterna blir ju synliga på det viset utn att man behöver tänka på att ha höga växter längst bak.

    Det här med doftande blommor är jag tyvärr inte så bra på längre då jag förra julen, vid kraftig förkylning tappade luktsinnet, och det har fortfarande inte kommit tillbaka  Inget roligt alls.

    Rosor av gammaldags sort luktar ju underbart och kaprifol likaså. Får fundera lite mer.

  • Mimmi 71

    Åh, så härlig!

    Imorgon skall jag plocka bort julen och i helgen bär det av till närmaste större stad (styvdottern skall byta några julklappar) och då får det nog bli några nya fräscha blommor. Vårigt rosa vore trevligt och då måste jag nog sy lite nya gardiner också Tack för inspirationen, TK!!!!

Svar på tråden Längtan efter körsbärsblom - 3